esss

Farkındalık Şöleninde 30 akülü sandalye sahiplerini buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Farkındalık Şöleninde 30 akülü sandalye sahiplerini buldu
Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Vakfı tarafından her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler münasebetiyle hazırlanan farkındalık etkinliğinin bu yıl 11.cisi gerçekleşti.

Farkındalık ve fayda sağlamak adına toplu akülü sandalye dağıtımı yapıldı. 35 özel gereksinimli bireyin akülü ve manuel sandalyesine kavuştuğu törende duygusal dakikalar yaşandı.

Farklı fiziksel tanılara sahip birçok kişi sandalyesine kavuşunca göz yaşlarını tutamadı.

Yüzlerce özel gereksinimli çocuğun katılımıyla Esenyurt Esenyurt Nikah Sarayı’nda gerçekleşen törende; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, 27. dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Ak Parti İstanbul Serkan Bayram, Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, iş insanı Yakup Ağca ve sanatçı Celal Yarıcı, Ayhan Barasi ve Ercan Papur’un yanı sıra kanaat önderleri, okul müdürleri, iş, sanat ve medya dünyasından isimler bir araya geldi. Geceye 600 engelli çocuk 800 aile katılım sağladı.

“Samyeli Vakfı Sözünü tuttu”

Bahattin Demir, “Ailelerimizle uzun süredir irtibat halindeydik. Gerekli başvuruyu yaptıktan sonra törende buluşacağımızı söylemiştik. Ve bugün onlarca kişi sandalyesine kavuştu. Söz verdiğimiz gibi her zaman onların yanındayız. Muş’tan Manisa’ya Erzurum’dan Mersin’e Amasya’dan Adıyaman’a, Tokat’tan Urfa’ya kadar sadece bir tebessüme şahit olmak için gittik gerekirse gene gideriz.” dedi.

Güne özel gereksinimli çocukların müthiş dans gösterileri ve sahne şovları damga vurdu.

Animasyon etkinliği, sihirbazlık gösterisi ve sahne şovlarıyla tüm çocuklar keyif dolu bir gün yaşadı.

 Özel çocukların hazırladığı halay grubu, dans gösterileri ve sahne şovları da görülmeye değerdi.

Esenyurt Ak Parti İlçe Başkanı Harun Özer, “ Bu özel davette birbirinden değerli çocuklarımız yine harika işler sergilediler. Görüyoruz ki fırsat tanındığında onların içindeki muhteşem ışık dışarı yansıyor. Samyeli Vakfı’na bu özel davet için teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 Mehmet Metiner plaketini aldığı esnada yaptığı konuşma da, “Engelli diye bişey yoktur engellenmiş insan vardır. Özel bireylerin hayatını maalesef ki biz zorlaştırıyoruz. Onların bu zorlukları aşması için her zaman destek olan Samyeli Vakfı’na bu anlamlı etkinliği organize ettikleri için teşekkür ederim.”diye konuştu.

Buğday tanesi filmiyle özel gereksimli bireylerin hayatına dikkat çeken İstanbul Ak Parti Milletvekili Serkan Bayram’da onur ödülüne layık görüldü. Bayram yaptığı konuşmada, “ Engelli haklarına pozitif ayrımcılık tanınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Onların hayatını kolaylaştırmak için varız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan selamlar getiren Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu” Özel gereksinimli bireyler için hep hassas çalışmalar yürüttük. Bundan sonra da onların aile hayatını kolaylaştıracak, topluma entegre olmalarını sağlayacak çalışmalar hazırlamaya devam edeceğiz. Bu kadar özel bireyi bir arada buluşturan Samyeli Vakfına bu harika organizasyon için teşekkür ederim.”diye konuştu.

Bahattin Demir, “Akülü sandalye dağıtımında belediye gibi çalışıyoruz”

Etkinlikte konuşma yapan Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Vakfı Başkanı Bahattin Demir: “Özel çocuklarımız maalesef ki aradığı desteği toplumdan göremiyor. Özel bireylere yönelik yapılan çalışmalar da maalesef yetersiz. Bu çocuklarımız sokaktaki çözülemeyen problem nedeniyle kimi evinden çıkamıyor kimi de çıkınca farklı sorunlarla karşılaşıyor. Özellikle burada belediyelere büyük görevler düşüyor. Çünkü sarı çizgiler, asansörler hepsi özel gereksinimli bireyler için ciddi bir ihtiyaç. Ne yazık ki ülke olarak bu konuda sınıfta kalıyoruz. Bir vatandaşımız akülü sandalyesi olmadığı için dışarı çıkamıyorsa bu vebal hepimizin. Samyeli Vakfı olarak bizler bu yıl 100’den fazla özel gereksimli bireye sandalyelerini hediye ettik fakat engelliler çevresel faktörler engel oldukları için aslında engelleniyorlar o yüzden engelli değil engellenen dememiz daha doğru olur.

Bölgenin aktif çalışan tek Engelliler STK’sı olmanın sorumluluğunun biz farkındayız ve bu düsturla  çalışıyoruz. ”diye konuştu.

Bahattin Demir yaptığı konuşmada Esenyurt belediyesine isyan etti. “Engelli vatandaşlarımızın oturabilmesi için Salona sandalye talep etmemize rağmen alamadık.

Engelli vatandaşlarımız misafirlerimiz ayakta 300-400 kişi ayakta yemek zorunda kaldı.

Böyle belediyecilik anlayışı kabul edilmez.” dedi.

Oyun havaları ve halaylar eşliğinde etkinlik sona erdi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta sokakta yürüyen kadını eliyle taciz etti: O anlar kameradaÖnceki Haber

Esenyurt'ta sokakta yürüyen kadını eliyl...

Esenyurt'ta tekel bayi cinayetinde... Avukattan çarpıcı iddia: Aile 3 milyon lira karşılığında şikâyetlerini geri çektiSonraki Haber

Esenyurt'ta tekel bayi cinayetinde... Av...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!