esss

Halis Kahriman ve 13 ilçe başkanı DEVA Partisi'nden istifa ettiler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halis Kahriman ve 13 ilçe başkanı DEVA Partisi'nden istifa ettiler!
DEVA ile CHP arasında iplerin gerilmesine neden olan 'transfer' görüşmesinin ardından 13 ilçe başkanı görevlerinden istifa etti. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte toplam istifa sayısı 500 oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da bazı DEVA Partili ilçe başkanlarıyla görüşmesinin ardından 13 ilçe başkanı partisinden istifa etti. İlçelerin yönetim kurulu üyelerini de hesaba dahil edince toplam istifa sayısının 500 kişiyi bulduğu belirtildi. Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahirman, istifaların devam edeceğini söylerken farklı partilerle görüşmelerin sürdüğünü, CHP'ye katılımın netleşmediğini söyledi. 

İSTİFALARIN PERDE ARKA PLANININDAKİ GÖRÜŞME NASIL GERÇEKLEŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu DEVA Partili 13 ilçe başkanı ile görüştüğü ortaya çıktı. DEVA Parti yetkililer, görüşme teklifinin ilçe başkanlarından geldiğini söyledi. Edinilen bilgiye göre ilçe başkanları kendilerini rahatsız eden konuları görüşmek üzere kısa süre önce Ankara'da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bir toplantı yaptı. Ancak Babacan "Bir nişana katılmam gerekiyor" diyerek toplantıyı erkenden terk etti.

Muhatap bulamadıklarını düşünen ilçe başkanları toplu halde bir başka partiye geçmek için arayışa başladılar. İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmek için harekete geçildi. Kılıçdaroğlu talebi kabul etti ve ilçe başkanlarıyla İstanbul'da bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ile görüşmeye giden başkanların 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmak istedikleri ancak DEVA yönetiminden vize alamadıkları öğrenildi.

KAHİRMAN: 18 KASIM'DA TOPLU İSTİFA OLACAK

Kılıçdaroğlu ile görüşme Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahirman'ın ofisinde gerçekleşti. Gazete Duvar'a konuşan Kahriman, "Kasım 18'de toplu istifa olacak. 20 bin kişi ile birlikte yeni bir partiye katılacağız. Görüşmeler devam ediyor. CHP ile görüştük. AK Parti ile görüştük. Henüz kararımızı netleştirmedik" dedi.

TOPLAMDA 500 KİŞİ İSTİFA ETTİ

İstifasını açıklayan ilçe başkanları şöyle:

Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman, Zeytinburnu Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Bilgiç, Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı Mutalip Geçer, Bahçelievler Kurucu İlçe Başkanı Tarık Özaydın, Esenler Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Yöney, Sultanbeyli Kurucu İlçe Başkanı Orhan Aktaş, Fatih Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Bulunmaz, Sultangazi İlçe Başkanı Tarkan Yolat, Küçükçekmece İlçe Başkanı Eda Ateş Adıyeke, Bağcılar İlçe Başkanı Erkan Şanlı, Esenyurt İlçe Başkanı Mehmet İnan, Beylikdüzü İlçe Başkanı Önder Karaburun, Silivri İlçe Başkanı Fatih Demir.

İlçelerin yönetim kurulu üyeleri de dahil edildiğinde toplam istifa sayısının 500 olduğu belirtildi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dijitalciler’den Ardahan Valisi’ne ziyaretÖnceki Haber

Dijitalciler’den Ardahan Valisi’ne ziyar...

Büyükçekmece Adliyesi önünde damadını öldürdüSonraki Haber

Büyükçekmece Adliyesi önünde damadını öl...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!