esss

Hisseli tapuda bu şart ortadan kalktı! Ortak tapusu olan herkesi ilgilendiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hisseli tapuda bu şart ortadan kalktı! Ortak tapusu olan herkesi ilgilendiriyor
Hisseli tapu sahibi olan milyonları ilgilendiriyor. Kendisine babasından ve diğer aile büyüklerinden miras kalan vatandaşları ilgilendiren haber ortak tapular için geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Miras kalan bir evin kardeşlere devri için artık noter onaylı bir sözleşmeye gerek yok. Kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve bu sözleşmenin her iki tarafça imzalanması yeterli olacağı belirtildi. Bu yeni düzenleme ile birlikte miras paylarının kardeşlere devri süreci daha basit ve hızlı bir şekilde gerçekleşecek.

Hisseli tapu sahibi olan vatandaşlar ise tapu satışı için çözüm yolları arıyor. Birden fazla kişinin ortak olduğu hisseli tapularda hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleşebiliyor.

TÜM HİSSE SAHİPLERİNİN HAZIR BULUNMALI

Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapuda hazır bulunması gerekir. Tapu devri için avukata vekalet verilebilecek. Hisseli tapu alırken ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmalı, sınırlar belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir.

Hisseli tapu devri için tapuda tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerekmektedir. Eğer hissedarlar tapuda bulunmazsa, avukata vekalet verme hakkı da bulunmaktadır. Tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi ile hisselerin bölüştürülmesi de mümkündür. Bu şekilde her hissedar kendi payına düşen parseli alabilir.

Miras ve hisseli tapu devri konusunda vatandaşların bilinçli olması ve gerekli işlemleri zamanında yapması önemlidir. Aksi takdirde miras ve hisseli tapu sorunları uzun yıllar devam edebilir ve hukuki süreçler başlayabilir. Bu nedenle miras ve hisseli tapu devri konusunda uzman bir avukattan yardım almak faydalı olabilir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Ali Babacan yerel seçim kararını açıkladıÖnceki Haber

Ali Babacan yerel seçim kararını açıklad...

Renklerin Dayanışması Derneği Gençlik Merkezi açılışını yaptıSonraki Haber

Renklerin Dayanışması Derneği Gençlik Me...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!