esss

İSDEF'den Anlamlı iftar Programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSDEF'den Anlamlı iftar Programı
Merkezi Esenyurt’ta bulunan İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İSDEF), Muharrem ayı münasebetiyle tutulan oruçlar için Esenyurt Erol Olçok Kültür Merkezi’nde iftar düzenledi.

“Kerbela şehitlerini unutmadık”

Düzenlenen etkinlikte konuşan İSDEF Başkanı Bahri Gökmen: ‘’Değerli hemşerilerim ve kıymetli İSDEF ailesi… Dün akşam İSDEF ailesi olarak hep birlikte Muharrem ayının 11. gününde aynı sofrada buluşmanın, kardeşliğin, birlikteliğin, paylaşmanın ve bu anlamlı gecenin bütün maneviyatını ve hüznünü başta aziz hemşerilerimize ve Esenyurt’ta bulunan mülki amirlerine, STK’larına, muhtarlarımıza ve uzaktan yakından gelen tüm misafirlerimize en iyi bir şekilde hissettirdiğimizi düşünüyorum. İki buçuk milyar İslam âlemini derinden yaralayan Kerbela olayı yüreğimizde bir acı bir matem bıraktığı o günden bu güne Kerbela’da şehit olan başta Hz. Hüzeyin ve Tüm Ehli-beyt ailesini ve kerbela şehitlerini unutmadık.  Hepsine Allah’tan rahmet dilerim.  Bizi en çok derinden yaralayan Muharrem Ayının en önemli olayı Kerbela layıdır’’ diyerek Kerbala günü İslam tarihinde yaşanan olayları anlattı.

“Bu ülke hepimizin ve değerlerimize sahip çıkmalıyız”

Hz. Hüseyin efendimizin şehadeti bugün 1379. Yılına girdi. Ülke olarak, millet olarak hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak biz iki yıldır İSDEF olarak ülkemizin birlik ve beraberliği için projeler üretmeye çalışıyoruz. Ülkemizin sorunları, ortak yaraları, ortak değerlerini bir araya getirmek için projeler üretmek istiyoruz. Ülkemizin daha da güçlü olması için ilerleyen yıllarda gelecek neslin eğitimiyle her alanda bir numaralı ülke olması için hep birlikte sorumluluklarımızın olduğunu düşünüyorum. Bu ülke hepimizin ve değerlerimize sahip çıkmalıyız.

İftar davetine ilgi yoğun oldu

İSDEF Başkanı Bahri Gökmen konuşmasını bakara suresinden ‘Ey insanlar sizi yaratan Rabbinize ibadet ediniz’ ayetini okuyarak tamamladı. Düzenlenen etkinliğe Esenyurt’ta ki il dernek başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, Samsunlular,  Esenyurt Karadenizliler Platformu Başkanı Abdurrahman Ada ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş katılım sağladı. Esenyurt Karadenizliler Platformu Başkanı Abdurrahman Ada ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş da Muharrem ayının ve Kerbela’nın önemine değinen kısa birer konuşma yaptılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşadamı Kazım Aydemir; 'Ekonomik krizi müşterilerimize yansıtmıyoruz' dediÖnceki Haber

İşadamı Kazım Aydemir; 'Ekonomik krizi...

Yerel medyanın sorunlarını içeren dosya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verildiSonraki Haber

Yerel medyanın sorunlarını içeren dosya,...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!