esss

İYGAD ve Yerel Basın Birliği'nden Kınama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYGAD ve Yerel Basın Birliği'nden Kınama
Dün sabah saatlerin de çocuklarının gözü önünde silahlı saldırıya uğrayan Gazeteci Ali Tarakçı, Gazeteciler ve Meslek örgütleri tarafından sahip çıkılarak tepki gösterildi.

İlk kınamayı (İYGAD)  İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği yaparken, ardından bir kıdanamda Yerel Basın Birliği Derneği yaptı.. 

İYGAD'dan yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

20 Kasım 2017 Pazartesi sabahı çocuklarını okula götürmekte olan Ali Tarakçı'nın önce arabasına arkadan çarpan iki şüpheli daha sonra trafik kazası süsü verilerek silahlı saldırı gerçekleştirmişlerdir. Yapılan saldırı sonrası hastahaneye kaldırılarak meslektaşımız Tarakçı kontrol altına alınmıştır.

Bu saldırı tüm medya dünyasına yapılan alçakça saldırılardan sadece bir tanesidir. Ali Tarakçı hazırladığı gazetesi ve köşe yazıları ile, son yıllarda tüm Türkiye'nin takip ettiği haberlere ve yazılara imza atmaktadır.

Bu tür saldırıyı kim veya kimler yaparsa yapsın karşılarında öncelikle İYGAD gibi duyarlı meslek örgütlerini bulacaklardır. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyor, özgür ve tarafsız bir basının Türkiye'de daha elverişli şartlarda görev yapması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz dedi.

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği adına

Başkan Mehmet Mert

Daha sonra Yerel Basın Birliği Derneği'nden bir kınama haberi yayımlandı..

Ali Tarakçı’ya Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz…

20 Kasım 2017 Pazartesi sabahı iki şüpheli kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan gazeteci Ali Tarakçı saldırıdan sonra hastaneye kaldırılmış, tüm müdahaleler yapılarak hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün; Uzun yıllardır İstanbul da yerel gazetecilik yapan, Gazetem İstanbul gazetesinin sahiplerinden gazeteci Ali Tarakçı ya yapılan mefhum saldırıyı kınıyor,  bu yapılan saldırının zor şartlar altında gazetecilik yapan tüm yerel basına yapıldığını düşünüyor,  hain saldırıyı yapan kişi ve kişileri şiddetle kınıyoruz.

Olay, İstanbul Esenyurt Cumhuriyet Mahallesi İSKİ yakınlarında trafikte yapılan tartışma sonucu ortaya çıktığı iddia edilirken, her ne suretle olursa olsun.  Bir gazeteciye yapılan saldırı çirkin bir saldırıdır. Silahlı saldırıda bulunan bu kişi ve kişilerin güvenlik güçleri tarafından ivedi bir şekilde bulunarak cezalandırılmasını temenni ediyor,  Gazeteci meslektaşımız Ali Tarakçıya ve Gazetem İstanbul ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Allah tan acil şifalar diliyoruz.

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği

Adına Genel Başkan

Nezir KARAYÜN

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beylikdüzü Belediyesi Çocuk Meclisi KuruluyorÖnceki Haber

Beylikdüzü Belediyesi Çocuk Meclisi Kuru...

Yanan araç kullanılamaz hale geldiSonraki Haber

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!