esss

İYİ Parti'den çocuk istismarına tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti'den çocuk istismarına tepki
İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından, çocuk istismarına tepki için Esenyurt Cumhuriyet meydanında etkinlik düzenledi.

Etkinlikte İyi Parti İlçe Yönetimi, çocuk katılımcılar ve çok sayıda Esenyurtlu vatandaş  Çocuk istismarına tepki ve dikkat çekmek için Esenyurt Cumhuriyet meydanında program düzenleyerek basın açıklaması yaptılar.

Etkinlik kapsamında çocuklar, ‘’Bedenime Dokunma, Çocuk susar sen susma, istismara sessiz kalma, Küçüğün Rızası olmaz gibi ellerindeki pankartlarla tepki gösterdiler.’’  İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Hakan Akkuş, istismarın insanlık suçu olduğunu söyledi. Çocukları korumanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Akkuş,  şunları söyledi:"Susmak, buna sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Biz bu suça ortak olmayacağız. Takipçisi olacağız. Denetçisi olacağız. Önleyen olacağız. Maalesef üzülerek çocuklara yönelik olan cinsel istismar suçu son 10 yılda 700 kat birden artmıştır. Çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruz. Okula göndermeye korkuyoruz.

Toplum olarak psikolojik bir baskı altındayız. Okullardan, hastanelerden her gün sayısız çocuk istismar haberleri geliyor. Bu haberler yalnızca bilinenler, artık su yüzüne çıkanlar. Üstü kapanan ya da görmezden gelinen birçok vakanın olduğunu tahmin etmek zor değil. İslami kisve altında belli bir siyasi görüşe yakın yurtlarda, özel kurumlarda olan istismarların, istismarı gerçekleştiren kişilerin ve o kurumların, yıpranmaması için gizlendiği ve örtbas edildiğini biliyoruz.

Cinsel istismara uğrayan çocuklar için bir kereden bir şey olmaz diyenler, istismarcılara tahrik indirimi verenler, çocukları tecavüzcüsü ile evlendirmek için yasa tasarısı hazırlayanlar, tecavüzcüleri serbest bırakanlar bütün bu yaşananların sorumlusudur. Çocuklara yapılan cinsel istismar son bulsun. Ne gerekiyorsa yapın, biz sizin arkanızdayız. İstismar son buluncaya kadar mücadelemizi sürdürerek tepkilerimizi göstereceğiz. Her türlü risklere karşı bedensel ve ruhsal olarak savunmasız durumda olan tertemiz çocuklarımızdan o kirli ellerinizi çekin artık." Dedi. Haber / Hakan Azar /EHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaza yapan motosikletli gençten ilginç cevapÖnceki Haber

Kaza yapan motosikletli gençten ilginç c...

İSDEF’in Yeni Başkanı Türkoğlu olduSonraki Haber

İSDEF’in Yeni Başkanı Türkoğlu oldu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!