esss

İmamoğlu ve Başkan Bozkurt kreş inşaatını inceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu ve Başkan Bozkurt kreş inşaatını inceledi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılan, “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında, Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi’nde yapılan kreş inşaatında incelemelerde bulundu. Kreşin, 2020’nin Şubat ayında açılması planlıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi’ndeki kreş inşaatında incelemelerde bulundu. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile İBB üst yönetiminin de tam kadro eşlik ettiği inceleme sırasında yetkililerden bilgiler alan İmamoğlu, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması talimatını verdi.

“İNŞALLAH ŞUBAT’TA AÇACAĞIZ”

Kendilerini 150 kreşle sınırlamadıklarını belirten İmamoğlu, “Bu sadece ilk hedef. Bu iş, İstanbul’da büyüsün istiyoruz. Buradaki de en büyük yapılarımızdan bir tanesi. Yaklaşık 1080 metre karelik kapalı, 3 bin metrekarelik yerleşim yeri olan, Esenyurt – Akçaburgaz Mahallesinde 15 tanesinin çalışmaları devam ediyor, bitmek üzere. İnşallah şubatta açmak istiyoruz. Arkadaşlarımla öyle bir hedef koyduk” dedi.

“EN HEYECAN DUYDUĞUM İŞLERDEN BİRİSİ”

Çocuklara yapılan yatırımın bir toplumun geleceğini ve ekonomisini kurtarmak anlamına geldiğini ifade eden İmamoğlu, “Yani, yarın onun size sağlayacağı ekonomik anlamda kötü depresyonlar yaratacağı, toplumsal şiddet vesaire bütün unsurlardan aslında koruyup kolluyorsunuz. 0-6 yaş arası değerli. Biz de 3, 4, 5 yaş grubuna hitap edeceğiz bu kreşlerimizde, okul öncesi eğitimlerimizde. Çok heyecan duyuyorum. En heyecan duyduğum işlerden birisi. Beni açıkçası, ilgilendirmiyor kanal vesaire. Ben, insana yatırımı önemsiyorum ve çocuklarımıza. ‘Bu şehirde 1 milyon 200 bin çocuk var’ dediğimizde titrememiz lazım. Bütün yöneticilerimin, Ankara’nın, İstanbul’un, partilerin, herkesin titremesi lazım ‘Benim o çocuklara ne yapmam lazım’ diye. Yapmazsak, yarınlarda çok büyük sıkıntılar yaşarız. Ben titriyorum, o heyecanı hissediyorum. Bahsedilen milyarlarca liralık o dev projeler, çılgın işler beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren, bu şehrin çocukları ve bu şehrin insanları” dedi.

150 KREŞTE 15 BİN ÇOCUK EĞİTİM GÖRECEK

“Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında ilk olarak Pendik, Kartal, Sultanbeyli, Sancaktepe, Sultangazi, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Silivri ve Beylikdüzü’nde toplam 11 kreş inşa edilecek. Kreşler, yapımları bittikten sonra 1000 çocuğa nitelikli, kaliteli “erken dönem çocukluk eğitimi” verecek. 150 kreşin faaliyete geçmesiyle, İBB kreşlerinden yararlanan çocuk sayısı 15 bine çıkacak. Farklı tiplerde inşa edilecek kreşlerin inşaat ve yapım maliyetleri, 2 milyon 500 bin TL ile 4 milyon TL arasında değişecek. Kaliteli prefabrik yapılar olarak tasarlanan kreşler, yapısal çelik elemanlarla modüler sistemle planlandı. Bu sistemler ile hem tasarım bütünlüğü sağlanacak hem de kalite standardı yakalanacak. Kreşlerde, çocuğun doğa ile kurduğu ilişkiye önem verilecek. Derslikler, bahçe ile doğrudan ilişki içinde olacak. Açık alan yaklaşımları; oyun, aktivite ve eğitime olanak sağlayacak. Kreşlerin yapımında doğal iklimlendirmeye, doğal malzeme ve bileşenlere önem verildi. Sürdürülebilirlik ve ekolojik duyarlılık ilkeleri gözetildi. Kreşlerde, yerden ısıtma sistemiyle, sağlık ve güvenliğe önem verildi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Silahlı suç örgütüne şafak baskınıÖnceki Haber

Esenyurt'ta Silahlı suç örgütüne şafak b...

Kepçe üzerinde akrobatik hareketlerSonraki Haber

Kepçe üzerinde akrobatik hareketler

Haber Yorumları

  • Esenyurt27-10-2020 15:01

    Kres ne icin vardır calisan annelere destek icin oyle degilmi ama malesef sanki hepimiz devlet memuruymusuz gibi saatleri geri cektiniz ve hepimizi ozel krese yonlendirdiniz bu sartlarda ve bu fiyatlara acaba hangi anne cocugunu belediyenin kresine yazdirabilecek. Ozel kresle ayni fiyatlara cikarilmis belediye kresi bizlerin isine yaramaz heleki calisma saatlerimizle alakasi olmayan kresler hicbir isimize yaramaz kusura bakmayin...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!