esss

Karakaş; ‘ Esenyurt’u Ak Pak hale getireceğiz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karakaş; ‘ Esenyurt’u Ak Pak hale getireceğiz!
Esenyurt Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili, Gazanfer Karakaş 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için adaylık başvurusu ardından merak edilen soruları yanıtladı.

AK Partinin güçlü adaylarından biri olan Karakaş iddialarını da ortaya koydu. Karakaş, ‘İnşallah biz önümüzdeki dönem, vatandaşımızın bize gösterdiği aralıktan hareketle, belediye seçimlerini yeniden kazanacağımızı ve Esenyurt'ta yeniden AK Parti belediyeciliğini getireceğimize inancımız tamdır. Esenyurt’u akpak hale getireceğiz’ ifadelerini kullandı.

-2019 yerel seçimlerini kaybettiniz ve halk size muhalefet etme görevini verdi. Muhalefet ve iktidar olmanın arasında ki fark nedir? Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gazanfer Karakaş; ‘Ak Parti olarak biz, kurulduğumuz günden bugüne kadar belediyecilik anlamında hep iktidar olduğumuzdan dolayı, muhalefetin pozisyonunu durumunu pekte bilememişiz. Bu anlamda son dört buçuk, beş yıllık süreç, bize gerçekten muhalefet olarak belediyeciliğin farklı yönlerini öğretti. Hatta belediyeciliğin pek çok yönünü, bu dönemde öğrendim dersem yeridir. O anlamda bu dönem bizler için çokta boş geçmedi. Aksine dolu dolu geçti. Genel olarak belediyecilik bilgimize, birikimimize şu süreç çok büyük bir katkı sağladı. Onu çok rahat ifade edebilirim.

BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRDİK

-Peki, dört buçuk yıldır, Esenyurt Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilisiniz. Karnenizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gazanfer Karakaş; ‘Kendimize göre, başarılı bir dönem geçirdiğimizin kanaatindeyiz. En azından bu süreç içerisinde Esenyurt'un bırakın yönetimi, belediyedeki yönetimi noktasında, Kemal beyi yön verdiğimizi, yanlış yapmasına müsaade etmediğimizi çok iyi biliyoruz. Bundan mütevellit de halkın hakkını, hukukunu koruma noktasında, mecliste oldukça başarılı bir süreç geçirdik. Ve bunun da takdirini inşallah 31 Mart 2024 seçimlerinde, halkımız bizi yeniden AK Parti belediyeciliği olarak iktidara getirerek gösterecektir, diye düşünüyorum. Bize göre başarılı bir dönemdir.

KENDİMİ HAZIR HİSSEDİYORUM

-Neden başkan adayı oldunuz? Artık zamanı geldi, ben de bu işi yapabilirim, diyerek belediye başkan adayı olmayı hak ettiğinizi düşünüyor musunuz?

Gazanfer Karakaş; ‘Yaklaşık 35 yıldan beridir,Esenyurt’ta yaşayan,Esenyurt Lisesi mezunu, meslek hayatını Esenyurt'ta geçirmiş, öğretmenlik yapmış, daha sonra ise belediyede yazı işleri müdürlüğü, meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yapmış bir kişi olarak, bugün geldiğimiz noktadayım. Belediye başkanlığı noktasında, kendimi hazır hissettiğimi düşünüyorum. Bu anlamda yıllardan beridir, devam edegelen belediyecilik noktasında, kendimce oluşturduğum bilgi ve birikimi, bundan sonraki süreçte hemşerilerimizin hizmetine sunma, bu şehri daha yaşanabilir, daha mutlu bir şehir haline getirmek için böyle bir sorumluluk almak için kendimi borçlu hissettim. Bu dönem Allah izin verirse adaylık noktasında başvurumuzu da yaptık. İnşallah adaylığı alırsak,belediye başkanlığı için halkımızın huzuruna çıkıp projelerimizle, bilgi birikimimizle kendimizi anlatacağız. Vatandaşımız da takdir ederse, belediye başkanı olarak bu şehri daha da yaşanılabilir, daha da kaliteli bir çehre katabilmek adına gecemizi gündüzümüze katarak yoğun bir mesai harcayacağız.

-Belediye başkan adaylığını alırsanız ve kazanırsanız eğer kısa, orta ve uzun vadeli ölçekte projeleriniz nelerdir?

Gazanfer Karakaş; ‘Esenyurt ile ilgili olarak kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede olmak üzere üç aşamalı kendimize göre projelerimiz var. Öncelikli olarak, şehrin kentsel dönüşüm noktasında sürecin hızlandırılması lazım. Başımızda bizi bekleyen büyük bir İstanbul depremi var ve bu İstanbul depremine, bu şehrin tam anlamıyla hazırlanması gerekiyor. Dolayısıyla öncelikli konuların başında şehrin kentsel dönüşüm sürecinin daha hızlı bir hale getirilmesi, daha seri dönüştürülmesi ve buradan bu şehrin aslında pek çok sorunun da giderilmesine vesile olacak şekilde, yeniden şehirleşmesini sağlamaktır niyetimiz. Ondan sonraki aşamada şehrin imajına yönelik, tez elden yapacağımız çalışmalar olacak. Bu şehrin sahiplenilmesi lazım, bu şehrin bir şekliyle benimsenmesi lazım. İnsanların nezdinde olumsuz imajının giderilmesi gerekiyor. Bununla ilgili olarak da daha fazla iyi örneklerle, daha fazla güzel işlerle bu şehrin olumsuz imajının çok hızlı bir şekilde giderileceği kanaatindeyim. Çünkü bu ilçe gerçekten güzel bir ilçedir. Biz bu kentte yaşamaktan ve bu ilçede olmaktan mutluyuz. İnşallah insanlarımızın da bu şehirde daha fazla yaşamaları ve mutlu olmaları noktasında elimizden geleni yapacağız. Ayrıca eğitim, sağlık, gençlik, kültür ve sanat konularında her birinde alt başlıklar halinde farklı farklı düşüncelerimiz ve projelerimiz var. Totalde bu şehri, hak ettiği noktada İstanbul'un en gözde, en güzel, en yaşanılabilir bir şehri haline getirebilmek için projelerimiz hazır. Allah’ın izniyle, fırsat verilirse eğer belediye başkan adaylığı ve seçimlerden sonra da belediye başkanlığını kazanırsak, bu projelerimizi tek tek sahaya yansıtarak hayata geçireceğiz. Hemşerilerimizin de gerçekten hoşuna gidecek, mutlu edecek, onları bu şehirde yaşamaktan mutlu kılacak bir hale dönüştüreceğiz.

KEMAL BEY ACEMİLİK VE BAŞARISIZLIKLA GEÇİRDİ

-Dört buçuk yıldır muhalefet partisinin grup başkanvekilisiniz. Belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un çalışmaları ve performansını nasıl buluyorsunuz?

Gazanfer Karakaş; ‘Kemal beyi belediye başkanlığı öncesinden tanıyan biri olarak, çok net söyleyebilirim. Kemal bey belediye başkanı olma noktasında gösterdiği çabayı ve gayreti belediye başkanı olduktan sonra hizmet etme anlamında gösteremedi. Ve maalesef bu onun açısından en büyük handikap oldu diye düşünüyorum. Tabi burada şunu gözden kaçırmamak lazım. Belediyecilik başka bir olay. Belediyecilik bambaşka meziyetler, bambaşka kabiliyetler gerektiren bir husustur. Çok iyi mühendis olabilirsiniz, mesleğinizde çok başarılı bir kişi olabilirsiniz. Çok iyi ilçe başkanı da olabilirsiniz ama bu çok iyi bir belediye başkanı olacağınız anlamına gelmez. Çünkü bir belediye başkanının iyi bir belediye başkanı olabilmesi için belediyecilik noktasında bu işin külliyatını, mevzuatını ve işleyişini, pratiğini belli ölçülerde bilmesi gerekiyor. Yani bu işin mutfağından geçmeniz gerekiyor. Kemal Bey'in en büyük engeli bu oldu. İlçe başkanlığı yapmış, siyasetin yıllardır içinde ama bir gün belediyeciliği yoktu. Kendinin belediyeciliği olmadığı gibi kurduğu ekibin içerisinde de bu konuda tecrübeli kimse yoktu. Dolayısıyla ekibinde de belediyecilik anlamında tecrübeli isimler olmayınca, bu dönemi maalesef acemilik ile başarısızlıkla geçirdi.

KEMAL BEY PARTİ ROZETİNİ ÇIKARTIP, ESENYURT’LU ROZETİNİ TAKMALIYDI

-Peki, siz belediye başkanının yerinde olsaydınız, ben şu hataları yapmazdım dediğiniz ne var? Artık ben belediyeyi, siyaseti öğrendim ve belediyeciliği de 10 yıldan fazladır yapıyorum ve bu işi öğrendim mi diyorsunuz?

Gazanfer Karakaş; ‘Ben Kemal bey'in yerinde olsaydım, belediye başkanlığı koltuğuna oturduğum ilk gün, Cumhuriyet Halk Partisi parti rozetini çıkartır, Esenyurtlu rozetini takardım. Ve burada Esenyurt'ta yaşayan herkesin her siyasi partiyi, her etnik yapıyı, her mezhebi, her meşrebi kucaklardım.Esenyurt'ta olan herkese, Esenyurt'ta olmaktan mütevellit başımın üstünde olacak bir anlayışla hizmet etmeyi tercih ederdim. Ve buna göre davranır, insanları ötekileştirmez, insanlar arasında ayrıştırma yapmazdım. Maalesef Kemal Bey bir türlü Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığından sıyrılıp,Esenyurt Belediye Başkanı olma zihniyetine kendini dönüştüremedi. Buradan da kaybetti. Ben böyle bir şey kesinlikle yapmazdım. AK Partiliyim ve bu noktada, her ortamda oldukça iddialıyım. Ama o koltuğa oturduğum andan itibaren, Esenyurt'un belediye başkanı olmam hüviyetiyle, aynı zamanda CHP'lilerin de aynı zamanda HDP'lilerin de, aynı zamanda MHP'lilerin de, İYİ partililerin de, Demokrat partililerinde, Saadet partililerin de, Refah partililerindeyani Esenyurt'ta var olan her siyasi partinin düşüncesinde olanların, belediye başkanı olma noktasında, bir çaba ve gayret içerisinde olurdum. Ve bu noktada da buna göre hareket ederdim. Kapım sonuna kadar açık olurdu, asla ulaşılmaz olmazdım. Hele başkan yardımcılarının asla ve kata ulaşılamaz durumu içerisine girmelerine müsaade etmezdim. Ona göre bir ekip kurardım. Biz de yaptık bu işi. Ve bugün bir tane hemşerimiz diyemez ki! Biz Gazanfer Karakaş’ı aradığımızda belediye başkan yardımcılığı döneminde telefonuna sekreteri çıkardı. Mümkün değil, ama şu an dahi AK Parti Grup Başkanvekili olmam hüviyetiyle, başkan yardımcılarından bazılarını aradığımızda hala sekreterleri cevap veriyor. Mesafe koymadan, insanlarımıza değer vererek, insanlarımızı değerli hissettirerek, burada çok güzel işler yapılabilir. Bu noktada benim o koltuğa oturduğum takdirde, yapacağım en önemli iş bu olacak. Ulaşılabilir olmak ve ulaşıldığı noktasında da karşındaki insanlara kendini değerli hissettirmek benim en büyük görevimdir.

5 YIL BOYUNCA MECLİSTE GÜNDEMLERİN %90’A EVET DEDİK

-Kemal Bey'e tekrar dönecek olursak, sürekli olarak Kemal Bey sizi halka şikâyet etti. Beni çalıştırmıyor, bana engel oluyorlar dedi. Siz AK Parti grubu olarak Kemal Deniz Bozkurt'a engel miydiniz?

Gazanfer Karakaş; ‘Çok net söyleyeyim. 31 Mart 2019 tarihi itibariyle Kemal Deniz Bozkurt belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu andan sonra, biz AK Parti grubu olarak çok net bu konuda tavır aldık ve karar aldık. Esenyurt’un menfaatine olan hiçbir konuda hayır demeyeceğiz. Çünkü meclis çoğunluğu da bizdeydi. Vatandaşımız bu seçimde bize muhalefet yapma ama güçlü bir muhalefet yapma noktasında meclis çoğunluğunu verdi. Dolayısıyla bir denge gözetilmesi açısından, bizim sorumluluğumuz vardı. Buradan mütevellit de sorumluluğumuzun farkında olduk. Çünkü bizim hayır dediğimiz, hayır olacaktı. Bunun sorumluluğuyla bunun vebali ile hareket etme mecburiyetimiz vardı. Buradan hareketle çok net söylüyorum. 5 yıla yakındır biz Esenyurt'ta muhalefet görevini yapıyoruz. Mecliste çoğunluğumuz var ve yaklaşık 500'e yakın, bu dönem Esenyurt Belediyesine gündemler geldi. Bu gündemler noktasında bakılırsa eğer AK Parti'nin hayır dediği ve evet dediği gündemler, oranlama yaparsak AK Parti bugün meclise gelen gündemin yüzde 90'ından fazlasını evet demiştir. Şimdi gerçekten her şeye hayır diyen bir meclis tablosu olsa, biz Kemal Deniz Bozkurt'un bir adım dahi atmasına müsaade etmezdik. Ama bizim niyetimiz belediye başkanına sorun çıkarmak ya da onu engellemek değil. Bizim niyetimiz yanlış yapılmasına müsaade etmemek. Doğru yapıldığı noktasında da doğru yapılana destek vermek.

LİNÇ POLİTİKASIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK

Gazanfer Karakaş; Tam tersine biz engel olamadık. Kemal Bey kendince dakika bir gol bir yapma gibi bir rövanşist anlayışla, kendince siyaseten bir algı ve güç oluşturabilme hamlesi yaptı. Bir adım attı ve o noktadan hareketle de aslında, Esenyurt için çok önemli olan bir değer katan, katma değer olan Esenyurt Üniversitesi’ nin orada bir kampüs kurmasına, orada bir üniversite tesisi oluşturmasına, onun getireceği katkıları görmezden geldi. Türkiye'de unuttuğu veya bilmediği özel üniversitelerin gerçeğini göz ardı ederek, vakıf üniversitelerini adeta kişilerin malıymış gibi gösterip, buradan hareketle bir kamuoyu oluşturarak linç politikası izledi. Bizleri halka şikâyet etti ve bizleri linç ettirdi. Ama geldiğimiz noktada kendisi de gördü ki yaptığı şey aslında çok büyük bir yanlıştı ve çok büyük bir hataydı. Esenyurt Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir ve devlete aittir, devletin üniversitesidir ve biz orada bir devlet üniversitesinin kampüsü kurulması noktasında o üniversiteyi 25 yıllığına bir tahsis yapmıştık. Bunda bir beis yoktu. Sonrasında oluşturduğu bu kampanyayla ve bu linç politikasıyla olayın daha da farklı noktalara taşınması sürecine girilince, mecliste taraftarları ile bizi linç ettirmeye kalkmıştı. Araya polis kuvveti, güvenlik güçleri girdi. Bunun daha fazla uzamaması noktasında ve bunu da kendine mazeret yapıp buraya odaklanıp, başka hiçbir iş yapmaz hale geldiğini görünce bizde madem öyle! hadi buyurun bakalım çok mu istiyorsunuz? Buyurun dedik.

NE TATİLLERİ BİTTİ NE GEZMELERİ

Gazanfer Karakaş; Tahsisi belediye Meclisi olarak biz kaldırdık ve arsayı yeniden belediye ye kazandırarak, geri sunduk. Ve o günden bugüne yaklaşık 2 buçuk yıl geçti. Ne oldu? 2 buçuk yıldır o arsa, o arazi Esenyurt Belediyesi'nin kullanımında ve hala bu projeyle ilgili olarak sağlıklı bir adım atılabilmiş değil. Geçtiğimiz günlerde temeli atıldı. Normalde geçen haftalarda, özellikle Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bu projenin tamamlanıp açılışı yapılacaktı. Kemal Bey'in vaadi böyleydi. Maalesef Kemal Bey ne tatillerine ara verdi, nede gezmelerine ara verdi. Bu kadar gezilir, bu kadar tatil yapılırsa da belediye başkanlığı anlamında boşluk oluşturursunuz ve o boşlukla da siz bu tarz hizmetleri ve bu tarz icraatları yapamazsınız. İşinizi takip etmek zorundasınız. Bu meslek daha doğrusu bu koltuk ciddiyet gerektirir, emek gerektirir ve gayret gerektirir. Ama siz tatillerinizden taviz vermeden, gezmelerinizden taviz vermeden her şeyin olmasını bekliyorsunuz. Böyle bir şey mümkün değil, olamadı da zaten. Bu konuda maalesef ekibi de Kemal Bey'e gerekli desteği sağlayamadı ve başarısız oldu. İki buçuk yıldan beridir ha bugün, ha yarın diye diye bu noktaya geldi. Geçenlerde bir temel atmışlar, şimdi onun sevinciyle seçimlere girip kendini avutmaya çalışıyor. Ama vaadi öyle değil. Bu vaadi Cumhuriyetin 100'üncü yılında o projeyi bitirmekti.

-Yani buradan bakarsak, siz engel olmadığınızı mı iddia ediyorsunuz?

Gazanfer Karakaş;Asla, gerçekten engel olunan bir durum oluşmuş olsa idi, Kemal Bey bugün çok çok daha farklı bir noktada olurdu. Biz AK Parti olarak pek çok hususta Kemal Bey'in önünü açtık. Kemal Bey'e destek sağladık, bütçesine destek verdik, faaliyet raporlarına destek verdik, performans programlarına destek verdik, kesin hesabına destek verdik. Yani burada eğer biz kasıtlı ve art niyetli olsaydık, bunlardan herhangi birine hayır diyerek Kemal Bey'in belediye başkanlığını düşürme noktasına gidebilirdik. Ama asla öyle bir şey yapmadık. Çünkü seçilen bir belediye başkanı var. Ve seçimle gelen bir belediye başkanının seçimle gitmesini, esas kabul etmemizden dolayı yanlış da yaptığını görsek, getirdiği bütçelerde hatalar da olduğunu bilsek dahi, sırf bir engel oluşturma noktasında getirdiği her projeye, her bütçeye evet dedik.

BU KADAR BAŞVURU OLMASI BEREKETTİR

-Partinizde müracaatlar netleşti, 20'ye yakın başkan adaylığı müracaatı var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gazanfer Karakaş;Bu bereket, yani bir partinin vatandaş nezdinde, insanlar nezdinde umut olduğunun ve burada bir ışık olduğunun göstergesidir diye düşünüyorum. Burada eğer insanlar bir umut görmezse, bir ışık görmezse kimse gelip de bu kadar sayıda aday adaylığı noktasında başvuru yapmaz. Bunu böyle görmek lazım. Bu da AK Parti'nin önümüzdeki dönem için Esenyurt halkının teveccühüne mazhar olduğunun göstergesidir diye düşünüyorum. Bundan dolayıda 20'nin üzerinde arkadaşımız aday adaylığı noktasında başvurdu ki her biri birbirinden değerli ve kabiliyetli arkadaşlarımız. Ve bunlardan inşallah biri önümüzdeki süreçte adayımız olacak ve hep birlikte onun arkasında toplanıp belediye başkanı olması noktasında mücadele edeceğiz.

ESENYURT’LU BİZİ KURTARIN DİYOR

-Şöyle bir durum var, birkaç ay önce bir genel seçim yaşandı ve genel seçimlerde burada çok da dediğiniz gibi bir durum olmadı. Bunu nasıl açıklayacaksınız?

Gazanfer Karakaş;Genel seçimlerle belediye seçimlerini, yerel seçimleri aynı kategoride görmek doğru değil diye düşünüyorum. Özellikle yerel seçimlerde vatandaşın, kendine dokunuyor olması hasebiyle kendi yaşam alanı ile birebir ilgili olması ve daha farklı tercihlerde bulunabildiğini daha önceki örneklerden de defaten gördük. Özellikle son 5 yıldır Esenyurt Belediyesi'nin ve Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un performansının yetersiz. Esenyurt halkı noktasında çok ciddi anlamda rahatsızlık ve şikâyetlere sebep olmuş durumdadır. Bu da bizim işimize geliyor. Sahadaki bütün ziyaretlerimizde yaptığımız çalışmalarda vatandaştan çok açık ve çok net neredesiniz, kurtarın bizi şeklinde söylemlere şahit olduk. Buda bize bir göstergedir diye düşünüyoruz. İnşallah biz önümüzdeki dönem, vatandaşımızın bize gösterdiği o aralıktan hareketle, belediye seçimlerini yeniden kazanacağımızı ve Esenyurt'ta yeniden AK Parti belediyeciliğini getireceğimize inancımız tamdır.

-Peki, bu adaylardan sizi ayıran özellik ne? Sizi niye tercih etsinler?

Gazanfer Karakaş;Tabi aday adaylarımızın her biri birbirinden değerli ve kıymetlidir. Ve her birinin kendine göre meziyetleri, becerileri ve başarıları muhakkak vardır. Ama ben kendimle alakalı olarak şunu söyleyebilirim. Esenyurt'ta yıllardır yaşamış ve mezun olmuş, bu şehrin çamurunu çiğnemiş, havasını teneffüs etmiş, suyunu içmiş bir kişi olarak, bu şehirde yaşayan bu şehirli biri olarak çok net söylüyorum. Şehrimizi biliyoruz. Bu şehrin her noktasını karış karış biliyoruz. Buradaki demografik yapıyı ve gerçekliklerini biliyoruz, insanlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz. Tabi burada yıllarca öğretmenlik yapmış olmanın da verdiği bir katkıyla, buradaki insanlarımızın ne istediğini, taleplerinin ne olduğu noktasını iyi bildiğim kanaatindeyim. Ayrıca meslek hayatımın belli bir döneminden sonra belediyecilik noktasında, belediyede yazı işleri müdürlüğü yapmış olmak, sonrasında meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yapmak, yine bu dönemde meclis grup başkan vekilliği yapmak, yani 12-13 yıldan fazladır belediye ile iştigal halinde olmanın gereği, belediyecilik noktasında iyi bir bilgi birikimi oluşturduğum kanaatindeyim. Ve buradan hareketle de kendimi Esenyurt'ta belediye başkanı olabilme noktasında hazır hissediyorum. Allah izin verirse inşallah hemşerilerimiz de teveccüh gösterirlerse Esenyurt'ta gerçekten belediyecilik noktasında bambaşka bir noktaya taşıyacak. Belki de Türkiye'de örnek gösterilecek bir performansı ortaya koyacağımızı inanıyorum ve bu noktada da kendime güveniyorum.Esenyurt’uAkpak hale getireceğiz.

-Partinizden 2019 yerel seçimlerinde çok sayıda müracaatlar varken, dışarıdan bir başkan adayı gönderdi. Ve siz de seçimi kaybettiniz. Bu dönemde aynısının olmayacağının bir garantisi varmı? Bunun için ne söyleyeceksiniz?

Gazanfer Karakaş, Ak Parti'yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliklerinin başında, vatandaşın sesine kulak vermesi ve vatandaşın taleplerine her daim karşılık vermesi olmuştur. Böyle olduğu içindir ki 2002 yılından bugüne AK Parti yaklaşık 21 yıldan beri Türkiye'yi yönetiyor. Partimizin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konudaki hassasiyetini defaten ortaya koymuştur. 2019 süreci ayrı bir olaydır. 2019 ile ilgili olarak kıymetli ve çok değerli bir adayımız vardı. Fakat bazı olumsuzluklar, bazı şanssızlıklar bu süreçte olumsuz netice almamıza sebep oldu. Seçim sonuçlarına bakarsanız aslında AK Parti orada seçim oranları itibariyle çok bir kayba maruz kalmadı. Ak Parti geçmiş dönemlerde aynı oy oranlarıyla aslında belediye başkanlığını da kazanmıştı. Burada bizim şanssızlığımız, eksiğimiz karşı cenahın yani Cumhuriyet Halk Partisinin daha derli toplu ve bu konudaki oluşturduğu ittifaklarla, oy oranını arttırması oldu. Yani eğer karşımızda böyle bir ittifak süreci olmasaydı, biz bu oy oranıyla yine belediye başkanlığını kazanırdık. Bunu da bu şekilde görmek lazım. Bugün geldiğimiz noktada ise ben kesinlikle bu dönemde vatandaşımızın gittiğimiz her yerde bize serzenişi, isteği ve talebi de bu yönde oldu. Adayın kesinlikle buradan olması talebi, aslında bizlere bir sorumluluk yükledi. Bizde vatandaşımızdan aldığımız bu cesaretle, kendimize olan güvenimizi tazeleyerek aday adayı olma noktasında başvurumuzu yaptık. İnşallah1 milyonluk bir şehirde bu şehri yönetecek kabiliyette, aklı başında insanlarımız var diyebilme noktasında bir medeni cesaret ortaya koyup gidip başvurumuzu yaptık. Benim gibi 20'ye yakın arkadaşımda Esenyurt'ta böyle bir başvuruda bulundu. Yani biz varız. Biz burada burayı yönetebilme noktasında kendimize güveniyoruz. İnşallah da bu dönem adayımız da seçim sürecini yürütüp neticeye varıp yeniden belediye başkanlığı makamını, AK Partili bir belediye başkanı haline dönüştüreceğiz.

EKİBİMİZ HAZIR

-Seçim sürecinde ve sonrası için ekibiniz var mı?

Gazanfer Karakaş, Kendi açımdan söylüyorum, önümüzde Kemal Deniz Bozkurt'un örneklerinden hareketle söylüyorum. Bir şahsın tek başına Esenyurt Belediyesi gibi büyük bir yapıyı yönetebilmesi mümkün olmadığını örnekte olduğu gibi gördük. Bu da benim için yaklaşık 4 buçuk 5 yıldan beridir kendince bu konuyla ilgili niyeti olan ve 4 buçuk 5 yıldan beridir.Belediye başkan aday adaylığı noktasında düşüncesi olan biri olarak önceliğin ekip kurma olduğunu gördüğümden dolayı süreç içerisinde ben Esenyurt Belediyesi'ni yönetebilecek noktada bir ekip hazırlığı içerisine girdim. Yarın seçim oldu bu makam bize tevdi edildi. Ekibimiz hazır. Hemen görevlendirmeler yapılıp kaldığımız yerden devam edebilecek pozisyonda ve şu an o güçteyiz.

HANDİKAP DEĞİL

-Peki, 20 aday adayı var, bunların altı tanesi Kars, Ardahan, Iğdırlı yani sizin hemşerileriniz. Hemşerilerimizin sayısı sizce bir handikap değil mi?

Gazanfer Karakaş, Esenyurt kozmopolit bir yapıya sahip bir ilçedir. Türkiye'nin her bölgesinden, her vilayetinden insanın yaşadığı, ama az ama çok her bölgeden, her şehirden insanın yaşadığı devasa bir şehir. Elimizdeki veriler ve istatistikler gösteriyor ki en yoğunluklu bölge Kars, Ardahan, Iğdır nüfusuna ait. Dolayısıyla bu kadar yoğunluğu olan bir bölgenin de içinden o medeni cesareti gösteren insanların sayısını çok çıkması kadar doğal bir şey yoktur, diye düşünüyorum. Bu bir handikap değil, bence tam tersi bir zenginliktir. Değer katma anlamında, kendi üzerlerinde hissettiği sorumluluğun göstergesidir. Tabi burada bizim açımızdan önemli olan şey Esenyurt'lu bir hemşerimizin belediye başkanı olmasıdır. Genişletecek olursak, yani bir hemşerimizin Kars-Ardahan-Iğdırlı bir hemşerimizin olmasından da öte diyorum. Esenyurtlu bir hemşerimizin olması, bizim için olmazsa olmazdır. Ve bu noktada o başvuru içerisinde bulunan 20 arkadaşımızın içerisinden hangisi olursa olsun ben eminim ki diğer bütün arkadaşlarımızın tamamı onun çevresinde toplanacağız. Hep birlikte el ele verip inşallah bu seçimin neticesini bir başarıyla tamamlayıp belediye başkanlığı makamını tekrar AK Parti’ye kazandıracağız.

-Yerelde İttifak yapacak mısınız?

Gazanfer Karakaş, Biz zaten mevcutta bir cumhur ittifakı içerisindeyiz. Dolayısıyla Cumhur İttifakı'nın paydaşları anlamında ittifakımız devam ediyor. Bunun haricinde tabii Esenyurt yereli ile ilgili olarak seçim sürecini etkileyebilmek anlamında değişik kesimlerle, değişik yapılarla muhakkak bir diyalog gerekecektir. İstişare içine girilecek ve bir işbirliği yapılacaktır. Burada Esenyurt’u yönetmeye talip olan birinin Esenyurt'un her katmanında, her güç noktasıyla diyalog halinde olması şarttır. Aksi durum zaten burada neticesinde hiç kimseyi barındırmaz. O noktada da Esenyurt özelinde bazı çalışmaların ve bazı adımların atılması gerektiği kanaatindeyim.

-Bunun içine HEDEP’ de var mı?

Gazanfer Karakaş, ‘Esenyurt'ta yaşayan her kesimden, her görüşten, her partiden bahsediyorum. Hiç kimseyi ayrıştırmadan. Kimseyi ötekileştirmeden bu şehri yönetmeye talip olan bir belediye başkan adayı, bu şehirde yaşayan herkesin de diyalog halinde ve belli noktalarda işbirliği halinde olmak mecburiyetindedir.

KENDİNE VERİLEN FIRSATI TEPTİ

-Kemal Bey’in geçen dönem en büyük çıkışı ve ifadesi şuydu. Sizin evladınız, Esenyurt'un evladı çıkışı vardı. Siz ne diyeceksiniz? Eğer adaylık size verilirse, sizin sloganınız ne olacak?

Gazanfer Karakaş, EvetKemal Bey'in Esenyurt’un evladı, bizde bu kentin evladıyız. Ama Esenyurt'un bir evladı kendine verilen fırsatı tepti ve boşa çıkardı. İnşallah bu dönem Esenyurt bir başka evladına bu görevi verecek ve inşallah bu seferde hemşerilerimiz bizi deneyecek diye düşünüyorum.

-Belediye başkan adayı kadar meclis yapısı da çok önemli aslında. Esenyurt'ta belediye başkan adayından ziyade meclis üyeliği konusunda partiniz özellikle çok yoğun bir ilgiyle karşı karşıya kalıyor. Kimi zaman da meclis üyesi adayları dışarıdan geliyor. Siz bunun önünü kesebilecek misiniz?

Gazanfer Karakaş, ‘Bizim şu an bütün gücümüz, odağımız bu seçimin kazanılması noktasında ve bu seçimin kazanılmasında meclis üyesi kadrosu son derece önemlidir. Şimdi burası artık 150 binlik veya 250 300 binlik, 500 bin nüfusa sahip bir ilçe değil. Bir milyonu aşan nüfusuyla devasa bir şehir. Dolayısıyla bizim böylesi bir şehirde, burada yaşayan toplumun her kesimine ulaşabilmemiz için tek yolu buradan meclis üyeleriyle oluşturacağımız ekiple sahaya çıkmaktır. Demografik yapıyı kesinlikle, bu gerçekliğe uygun, temsil kabiliyeti olan ve kendi hemşerileri, kendi bölgeleri itibariyle sevilen, sayılan isimlerden oluşturacağımız, meclis üyesi kadrosuyla biz ancak bu şehirde seçimde başarılı olabiliriz. Diğer haliyle bu bizi sıkıntıya sokar. Bizim için de eksiğe vesile olur ve başarısızlığa götürür. Onun için bizim şu an odaklandığımız nokta seçimi kazanmak. Seçimi kazanma noktasında da yol yöntem belli. İnşallah bu dönem meclis üyesi kadromuzla birlikte gerçekten güçlü bir görüntüyle sahaya çıkıp bir seçim kazanılacak.

 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silivri'de hakimiyetini kaybeden tanker devrildiÖnceki Haber

Silivri'de hakimiyetini kaybeden tanker...

Garanti Koza'dan iflas açıklaması! Esenyurt'taki dev projesinin tamamı icradan satılacak!Sonraki Haber

Garanti Koza'dan iflas açıklaması! Eseny...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!