esss

Karakaş, Esenyurt’u çöp, çukur, çamur siyasetinden arındıracağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karakaş, Esenyurt’u çöp, çukur, çamur siyasetinden arındıracağız
AK Parti’den Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı olan eğitimci Gazanfer Karakaş, yaptığı çalışmaları ve açıklamaları ile Esenyurt için adaylık sinyalini verdi.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için partilerin aday belirleme süreci devam ederken, seçim takvimi yaklaşması ile siyasi partilerde hareketlilik ve aday adayları sahada görünmeye başladı. Esenyurt Belediyesi’nde iki dönem meclis üyeliği, başkan yardımcılığı ve halen AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Gazanfer Karakaş bu dönem ise belediye başkanı olmak için kolları sıvadı.

Karakaş yaptığı açıklamalarında, ‘’İlk işimiz Esenyurt’u çöp, çukur, çamur siyasetinden arındırarak, yeniden temiz, huzurlu ve mutlu bir Esenyurt düşüncesiyle AK Parti belediyeciliği ile kaldığımız yerden devam edeceğiz’’ dedi.

NEDEN DERNEK TAHSİSLERİNİ İPTAL ETMEK İSTİYORSUNUZ?

‘’Enkaz edebiyatı, mağdur edebiyatı yaptı’’

Gazanfer Karakaş, ‘’ Esenyurt Belediyesi bugün baktığımızda Türkiye’de bütçe bakımından en büyük ilçe konumundadır. Fakat belediye başkanı Kemal Bey her platformda, basında medya da beni ‘engellediler, izin vermediler, bütçemize engel oluyorlar’ diyerek enkaz edebiyatı, mağdur edebiyatı yaptı. Bakın uzun yıllardır belediyecilik geçmişi olan biri olarak çok net söylüyorum. Açın bakın raporlara 2020 bütçesine Evet demişiz. 2021bütçesi, 2022 bütçesi, 2023 bütçesi evet demişiz ve en son getirdiği 8,3 milyar tl yani Türkiye’nin en büyük bütçeli ilçe belediyesi rekoru kıran bu rakama da evet dedik. Fakat Kemal Beyin bugüne kadar getirdiği tahmini bütçe ile gerçekleşen bütçe arasında tamamına yakını arasında ciddi farklar vardı. Bütçeyi gerçekleştirmek için gelirler ve giderler kalemine bakarsınız. Kemal Beyin bugüne kadar getirdiği gelirler kalemi, tamamıyla uçuk ve hayalidir. Bu sebeple böyle bütçeyi oluşturamaz ve tutturamazsınız. Ama biz bütün tutarsızlıklarına rağmen getirdiği bütün bütçelerine evet dedik. Peki, biz neye hayır dedik? Onu açıklayayım. AK Partinin sosyal belediyecilik anlayışında, en önemli yeri olan, STK’lara, yöre derneklerine, vakıflara Esenyurt Belediyesinin mülkiyetinde olan bazı yerleri tahsis ettik. Buradaki amacımız Eenyurt’taki hemşeri hukukunu diri tutmaktı. Burada yaşayan insanlarımız, kendi yöreleri dâhilinde kültürlerini, geleneklerini, örflerini canlı tutsunlar, kendilerinden sonra gelen genç nesillere de kültürlerini aktarabilsinler istedik. Ve bu noktada son derece doğru bir şey yaptığımızı düşünüyorum. Göreve geldiğimiz de yine bu çalışmaya devam edeceğiz. Kemal bey ise göreve geldiği günden bugüne derneklere tahsis ettiğimiz yerlerin tahsislerini iptal ettirmeye çalışıyor. Bizde buna Hayır diyoruz ve engelliyoruz. İşin ilginç tarafı geldiği günden beri STK ların bu tahsislerini iptal etmek için bize bu dayatmaları yaparken diğer taraftan da bugün tekrar aday olabilmek için stklardan destek istemeye başlamış. Şimdi sormazlar mı adama “bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” dedi.

MECLİSİN İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR…

Sözlerine devam eden Karakaş, ‘’Geçtiğimiz günlerde belediye personelimizin maaşlarında iyileştirme yapılması için bir ek bütçe onayı verdik. Burada Kemal Bey personele mesaj atarak ‘Eylül ayında onaylanacak ek bütçe ile sizlere zam vereceğiz’ diye bir ifade kullanıyor. Son derece yanlış ve incitici bir ibaredir. Meclisin iradesine saygısızlıktır. Sanki meclis iradesi, Kemal beyin ipoteği altındaymış gibi daha meclise getirmeden, bunun onaylanacağını personele mesaj atılıyor. Buna rağmen biz ne yaptık; başından beri bu konunun takipçisiydik. Ve personelimize yapılması gereken zam oranı kadar ek bütçeye onaylayarak destek verdik.

TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR ÇALIŞACAĞIZ

‘’Bizim bıraktığımız günden bugüne hiçbir şey değişmedi’’

‘’2024 yerel seçimlerine gittiğimiz şu günlerde, 2002 yılından bu yana halkın sesine ses vermesi ve halkın düşüncesine değer veren en başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ailesi asla ve asla halkın sesine kapılarını ve kulaklarını kapatmayan bir anlayışın devamıyla bu seçime de gidiyoruz. 2019 yılında yaşananların kesinlikle her safhasının muhasebesi yapılarak o noktada 2024 seçimleri öncesinde 19 aday adaylarımızın içinden bir arkadaşımız adaylaştırılması ile bizler top yekûn o ismin arkasında 31 Mart akşamına kadar terimizin son damlasına kadar çalışarak, inşallah AK Parti belediyeciliği ile tekrar görevi devralacağımıza inanıyorum. Çünkü 5 yıl önce bizim bıraktığımız günden bugüne hiç bir şey değişmedi. Mevcut belediye başkanı ve ekibi görevi aldığı günden buyana hiç bir şey değişmedi, maalesef geriye gitti. Yani Türkiye’de ilk olan devasa projeleri bıraktık. Bugün hepsi dökülüyor. Kıraç Termal tesisimiz 5 yıldır kapalı. Devasa parklar, yollar, kavşaklar, Doğan Araslı Bulvarı üzerindeki demir köprü pastan dökülüyor. Bu sebeple Esenyurtlu hemşerilerimiz zaten bizden sonra bir şey yapılmadığını söylüyor. Dolayısıyla hizmet eden ile etmeyenin bir olmadığını Esenyurtlular görüyor ve biliyor. Bu sebeple bu kentin insanları 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde çalışana, kendisine hizmet edene, vatandaş için proje üretene, yaşamını kolaylaştırana yönelik kararını vereceğini düşünüyorum’ ’dedi.

‘’GÖZ YUMARSANIZ, KENTİN MARKA DEĞERİ DÜŞER’’

‘’31 Mart 2024 akşamından sonra yeniden Esenyurtlu hemşerilerimiz AK Parti belediyeciliğini yakından hissedeceğine son derece eminim. Çünkü bizim her alanda projelerimiz hazır ve bunların en başında Güvenlik,Trafik, ulaşım, eğitim, sağlık ve parklar geliyor. Bununla ilgili somut ve kesin çözümlerimiz, projelerimiz olacak. Bakın Esenyurt basında, medya da hemen her gün kaos, kavgaların yaşandığı bir ilçe durumundadır. Buna göz yumarsanız bu kentin marka değerini düşürürsünüz. Belediye başkanı olarak her katıldığınız yerde bu şehrin yöneticisi olarak sizde kötü imaj sergilerseniz bu marka değerini tutturamazsınız. Esenyurt ’u daha yaşanabilir yapmak istiyorsak, belediyenin kapıları herkese açmalıyız. Kentin tüm katmanları, tüm dinamikleri, tüm siyasi partileri ile halka hizmet noktasında bir belediyecilik sergileyeceğimiz noktasında halkımız emin olsun, bunu biz yapacağız. Çünkü daha önce biz bunları yaptık. Bu şehir artık asla ve katta mazeret kabul etmeyecek. Mevcut yönetim hizmet üretme yerine 5 yıl boyunca mazeret üretmeye gitti ve sonuç ortadadır’’ dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta kamyonun altında kalan motokurye yaşamını yitirdiÖnceki Haber

Esenyurt'ta kamyonun altında kalan motok...

Çiftçi, ‘Sadece meclis üyeliği yapmakla Belediye Başkanlığı olmaz’Sonraki Haber

Çiftçi, ‘Sadece meclis üyeliği yapmakla...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!