Medet Anlı: “Büyükçekmece Adliyesi'nden Çalınan Altınlar Benim Değil, Vatandaşların Emanetiydi”

Büyükçekmece Adliyesi’nde çalındığı iddia edilen altınlarla ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yapan iş insanı Medet Anlı, söz konusu altınların kendisine ait olmadığını, kuyumculara emanet olarak bırakılan vatandaşların altın ve değerli madenleri olduğunu söyledi.
Gazeteci Ali Tarakcı’ya konuşan Anlı, adliyede bulunduğu belirtilen altınların şahsına ait olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, yaşanan olay nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu ifade etti.
Anlı açıklamasında, “O altınların benim olduğunu düşündükleri için aldılar. Ancak o altınlar bana ait değildi. Ayşe teyzenin, Fatma teyzenin altınlarıydı. Kuyumcularda toplanan ve emanet olarak bırakılan altınlardı” dedi.
Emanet olarak bırakılan altınların kuyumcular aracılığıyla muhafaza edildiğini belirten Anlı, yaşanan süreçte vatandaşların ciddi mağduriyet yaşadığını öne sürdü.

“Milyonlarca Liralık Değer Kayboldu”
Adliyeden alındığı iddia edilen değerli madenlerin miktarına ilişkin de bilgi veren Medet Anlı, şunları söyledi:
“Orada 1 milyon 700 bin dolar, 25 kilo altın ve 75 kilo gümüş vardı. Ayrıca miktarı tam olarak bilinmeyen riyal de bulunuyordu. Sanılandan çok daha büyük bir meblağ söz konusu.”
Geçmişte söz konusu kuyumcularla ticari ilişkisinin bulunduğunu belirten Anlı, “Ben bu kuyumculardan alışveriş yaptım. Sadece alışveriş yaptığım için onların emanet altınlarına el konuldu. Olan biten bundan ibaret” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, kaybolduğu öne sürülen altın ve diğer değerli madenlerin akıbetine ilişkin soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili tartışmalar devam ederken, mağduriyet iddialarının ve soruşturma sürecinin yakından takip edildiği belirtildi.
Kaynak:Esenyurt Haberleri
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


































Yorum Yazın