esss

Saadet Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Faruk Ertekin, mega projelerini açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Faruk Ertekin, mega projelerini açıkladı
Saadet Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Faruk Ertekin, geçtiğimiz günlerde ilçe binasında gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Siyasi partiler çalışmalarına hız verirken Saadet Partisi’nin genç ve dinamik Esenyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Faruk Ertekin, belediye başkanı seçilmesi halinde yapacağız projelerden ve ilçenin kanayan yarası haline gelen trafik, eğitim, asayiş olaylarını nasıl çözeceğinden bahsetti.

Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığında düzenlenen kahvaltı programına Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Aygün, Esenyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Faruk Ertekin, Bölgede hizmet veren basın mensupları, Belediye meclis üyesi adayları, Yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Projelerinden bahseden Mehmet Faruk Ertekin, Esenyurt özelinde 2 yıllık bir ekip çalışmasıyla ortaya konulmuştur. Belediyenin hali hazırda yaptığı çalışmalar ve görevler takip edilecek ve hizmet kalitesi artırılacaktır. Bunun yanında aşağıdaki projeler yeni projeler arasından belirlenerek sizlere paylaştırılmıştır dedi.

Belediye öncülüğünde gönüllüler, görevliler, resmi ve sivil kuruluşlarla entegre içinde gerçekleştirilecektir. Görüş ve yorum farklılıklarına değil ortak fikir ve menfaatler doğrultusunda usuller belirlenmiştir.

İŞTE O PROJELER

ESENYURTMARKA AJANSI

Esenyurt’un marka değerini artıracak çalışmalar yapmak. Nüfus ve yoğunluğunu artırmadan ilçenin her açı ve alanda kalite, yerel halkın menfaatleri ve etkiyi artırmak.

ESENYURT HABER AJANSI

Esenyurt’un yerel ve uluslararası platformlarında yapılacak haberlerin objektif ve tarafsız habercilik ilkelerinden ayrılmadan iyileştirilmesi ve sonrasında özellikle yerel basının ulusal ve uluslararası basınla entegrasyonunu sağlamak.

HUZURLU VE GÜVENLİ SOKAKLAR MERKEZİ

Günlük hayatımızın en önemli yerini teşkil eden sokaklarımızın park, bahçe, otopark, başıboş köpekler, sokak hayvanları ve insan kaynaklı her türlü soruna hızlı, etkili ve net çözümler sunarak özellikle çocuk, kadın ve gençliği huzurlu hale getirmek

EĞİTİM DESTEK MERKEZİ

Teknolojik uygulamalarla öğrencilerin birbirine anlık destek verebileceği, kurumların ödüllere bunu teşvik edeceği bir sistem kurmak. Mahalleler ve sitelere etüt merkezi kurmak. Dünü doğru öğrenen, bugünün değerini bilen, yarının dünyasına hazır ve hakim bir gençlik için eğitim kurumlarını desteklemek.

MUTLU AİLE MEKTEBİ

Evlilik bilinci, boşanma ve kadınlara karşı şiddetle zamanında etkili ve çok daha yaygın mücadele edilmesi. Çocukların bu süreçlerden etkilenmemesi için desteklenmesi

ÜRETEN BİLİM MERKEZİ

Katma değerli, faydalı, bilim bilinci oluşturacak ve üretme merkezi bilim merkezini Esenyurt’a yakışacak büyüklük ve olanaklarla açılış ve işleyişini sağlamak. Ulusal ve uluslararası etkinliklerde Esenyurt markasıyla katılım sağlanması.

ULUSLARARASI TİCARET, YATIRIM VE KARİYER MERKEZİ

Sanayici, esnaf, gençlik ve kariyer arayışı içinde olan vatandaşları bir araya getirerek Esenyurt’ta refahı artırmak ve tabana yaymak. Ulusal ve uluslararası fuar ve etkinliklere Esenyurt markasıyla katılım sağlanması

SEYYAHLIK MERKEZİ

Mevlana’nın pergel metaforu mantığıyla hedefimiz her yıl ortalama 1000 gencimizi 72 Ülkeye kültürel, bilimsel, maneviyat ve staj imkanları için yurtdışına güvenle göndermek

YÖNETİM VE HİZMET BİLİNCİ MERKEZİ

Site yönetimlerinin eğitimlere tabi tutularak doğru işi doğru şekilde yapmanın sağlanması ve ayrıca  kamuya hizmet veren memur ve çalışanların görev vehalkla ilişkiler konusunda bilinçlendirilmesi

KENTLEŞME VE İMAR BİLİNCİ MERKEZİ

Esenyurt’un kentsel yaşamını, dönüşümünü ve altyapısını gerçekleri göz önünde bulundurarak insanlar için daha yaşanılabilir hale getirmek. Toplumun da bu konularda bilinçlenmesi için etkinlikler ve eğitimler vermek

BİREYSEL HAKLARI KORUMA MERKEZİ

Esenyurtlu halkımızın hem tüketici, hem kiracı, hem bireysel olarak günlük hayatta bilmediği haklarıyla ilgili eğitme, bildiği ancak alamadığı hakları desteklemek için danışma ve destekleme merkezi kurulması.

ÖNLEYİCİ SAĞLIK BİLİNCİ MERKEZİ

Özellikle çok önemli olmasına rağmen dikkat çekilmeyen gıda güvenliği, pandemiler, acil durum ve önleyici tıp konularında toplumsal bir sağlık bilinci oluşturmak ve takibini sağlamak.

TEKNOLOJİ TABANLI SOSYAL YARDIM MERKEZİ

Engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için mevcut resmi kurum ve STK’lar ile entegreli bir teknolojik alt yapı kurarak şeffaf, hızlı ve adil bir yardımlaşma ağır kurmaz. Örneğin SMA hastalığı için Dubai’deki merkezle görüşüldü ve kentin her tarafına elektronik ortamda para toplanma imkanı sunularak ailelerin yalnızlığı ve dramı minimize edilecektir.

EV SAHİBİ YAPMA SİSTEMİ

Bölgemizdeki müteahhitlerle anlaşılarak düşük bir kotada daire için uygun bir peşinat ve belediye desteğiyle sağlanabilecek bir kira öder gibi kredi ödeme sistemi sağlamak. Bu daireler başvuru yapanlar içerisinden kura yoluyla (ilk hedef en az 20 yıldır Esenyurt’ta oturan kiracıları ev sahibi yapmak ) Esenyurtlular içerisinden seçilecektir.

PROJE VE PLANMA MERKEZİ

Ne alandan olursa olsun proje ve plan ortaya koymak için çalışan, fikir toplayan, bunun için yarışmalar yapan ve ödüllendirerek stratejik planlar ve projeler yapmak

KÜLTÜREL ENTEGRASYON MERKEZİ

Türk Kültürünü ve farklı din, dil, ırk ve mezheplerden insanların hem anadil ve kültürleri unutmaması için desteklemek hem de ülkemizin ortak değer ve kültürüne entegrasyon sağlamak. Dezavantaj gibi görünen suistimale açık konuları avantaja çevirmek.

KÜLTÜR, SANAT VE TARİH MERKEZİ

Belediyenin mevcut merkezlerinin olanak, etkinlik ve içeriklerini zenginleştirerek milletlerinin gelişmesinin en önemli sac ayaklarını toplum içerisinde daha kolay anlaşılır ve yaygınlaşabilir hale getirmek. Eşref-i Mahlukat olan insan tarih, kültür ve sanat ile özgürlüğünü başkasının sınırlarını gözeterek dilediğince yaşayacağı merkezler.

ESENYURT BAŞARI VE İYİLİĞİ ÖDÜLLENDİRME FESTİVALİ

Eğitim, kültür, sanat, tarih, iyilik ve ticaret gibi faydalı konularda ödülle marifet iltifata tabidir prensibinin gereğini yerine getirmek. Her alandan ödüller dağıtılarak iyi ve güzel olan her şeyin teşvikini sağlamak.

MEHMET FARUK ERTEKİN KİMDİR?

Mehmet Faruk Ertekin 1987 yılında asırlardır farklı din ve dillerin barış içinde beraber yaşadığı, medeniyetler şehri Mardin’de doğdu. 1992 yılında babasının vefatı nedeniyle ailesi ile birlikte memleketinden göç ederek İstanbul’a yerleşti.

Ertekin, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi'nde tamamlayarak, akademik çalışmalarına Marmara Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Enstitüsü’nde devam etmektedir. Yüksek Lisans tezini Türkiye’nin İnsani Yardım Stratejisi ve Arakan Örneği adıyla yazmıştır.

Ertekin bir çok sivil toplum ve düşünce kuruluşunda gönüllü olarak görev almış eğitim, insanî yardım, aile ve çocuk, bilim, uluslararası ticaret ve gençliğin kişisel gelişimi konularında çalışmalarda bulunmuştur

Çalışma hayatına öğrencilik yıllarında Türk Hava Yolları’nda başlayan Ertekin bu kurumda 3 yıl çalışmıştır. Akabinde İstanbul Aydın Üniversitesinde Havacılık Yönetimi Bölümü'nde kısmi süreli öğretim görevlisi olarak görev almıştır.

Uluslararası vizyon ve seyahatlere verdiği önem nedeniyle öğrencilik yıllarından beri danışman, rehber, insani yardım gönüllüsü ve tüccar olarak 60’a yakın ülkede bulunmuştur. Çeşitli çalışmalar sebebiyle bir o kadar ilimizde de faaliyet göstermiştir. İyi derecede İngilizce ve Kürtçe, orta seviyede Arapça bilmektedir. 2013 yılından beri Uluslararası Ticaret ve Yatırım alanında çalışmaktadır.

Siyasete girme nedenlerini başlıca ;

- Eşref-i mahlukata duyduğu sevgi

- İnancını ve düşüncesini özgürce yaşayan insanlar

- Yaşanılabilir huzurlu, güvenli, korkusuz ve yeşil sokaklar

- Mutlu anneler ve çocuklar

- Geleceğinden her alanda umutlu ve kötü akışkanlıklardan uzak gençler

- Yardım eli rencide edilmeden uzanan mazlumlar

- İyiliğe, hayra ve başarıya teşvik eden ödüller

- Yarının dünyasına hazırlayan ve herkese için eşitlikçi eğitim

- Saygı gören ve gerekli ihtiyacı görülen yaşlılar

- Engellere takılmayan engelliler

- Şefkat gösterilen sevimli sokak hayvanları,

- Helal ve bereketli kazanan esnaflar

- Toplumsal refahı artırmak için çalışan sanayiciler ve işadamları

- Hakkını alan, kazancıyla huzurlu çalışanlar

- Halkın menfaatlerine odaklanan belediyeler

- Kültür, sanat, bilim ve tarih merkezli toplumsal etkinlikler

- Halkçı, bağımsız ve hakkaniyetten yana olan gazeteciler

Birlik ve beraberlik bilinciyle yan yana gelen bir toplumsal bilincin yaygınlaşması olarak tanımlıyor.

Kendisi şehit evladı olup, evli ve Zehra Dılda ile Hamza Mirhan’ın babasıdır.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta taksi sürücülerine denetimÖnceki Haber

Esenyurt'ta taksi sürücülerine denetim

Esenyurt’ta 5 katlı binanın çatısı alevlere teslim olduSonraki Haber

Esenyurt’ta 5 katlı binanın çatısı alevl...

Haber Yorumları

  • Ali Özmen01-03-2024 13:08

    Masallah esenyurtun yediden yetmişe herkes icin cok güzel projeler sunmuş. İnsallah destekliyoruz. Kazanırsa hem gençliğimiz hemde sokaklarımız huzurlu olacak

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!