esss

Tepesuyu Köyü’nden muhteşem gece

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tepesuyu Köyü’nden muhteşem gece
Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan ve Başkanlığını Halil Ataş’ın yaptığı Ardahan İli Merkez Tepesuyu (Gürcübey ) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Aralık 2023 Cumartesi akşamı muhteşem Kaz gecesi etkinliği düzenledi.

Düzenlenen gecede konuşma yapan Dernek Başkanı Halik Aktaş, hepinize merhaba Kıymetli Köylülerim öncelikle, tarihimizde ilk olan kaynaşma yemeğimize hepiniz hoş geldiniz sefa getirdiniz.

Ortak alanda yemekli dayanışmaların tadı anlatılamaz yaşanır yaşandıkça, birbirimize yakınlaşmamızı sağlayarak kocaman bir aile olduğumuzu yemekli günlerimiz geleceğimiz samimiyetini göstermektedir, kısaca yemekli dayanışma günlerimiz birleşmedir birleştirmektir, burada olduğu gibi.

Bunların ilk başlangıç ayağını bugün başlayarak tamamlayacağız

Bireylerin gelişmesi için topluma ihtiyaç duyarlar, günümüzde toplumu da bir araya getirecek bunların bir araya gelmesin sağlayan STK'lardır. Derneğimiz farklılıkları bir araya getirmek çabası içinde kurulmuş dernektir. Sadece acı tatlı günlerimiz için bir arada olduk, buda zaman içinde yakın ilişkilerimizin kaybolduğunu gösteriyordu.

Bir birimize soğuk ve davranış bozukluğuna sebep veriyordu, tarihsel sürecimizdeki yakınlığımızı kaybetmeye ramak kalmıştı, Derneğimizle birlikte kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizi tekrar hayata geçiyoruz hep beraber, hep birlikte.

Bayram tadında bir araya gelerek eğlenerek sohbet ederek kaynaşarak Bir sonra etkinliklerimizde, dernek yapısı altında günümüzde olması gereken neler varsa onlar anlatılmalı önerilmeli ve değerlendirilerek hayata geçirilmelidir.

Mevcut derneklerin yapısı gibi, bizde aynı şekilde aynı kafa yapısıyla hareket etmemeliyiz, biz dernek olarak farklı olmalıyız, zaten kuruluş amaç ve gaye de budur.

ilkler biraz sıkıntılı olur, inanıyoruz ki daha sonraları tüm köylülerimizin katılımıyla daha üst segmentlere taşıyacağız.

ilk dayanışma yemeğimizde Bir arada olmamızdan dolayı geceyi tertip eden, yönetime katılım sağlayan kıymetli tüm köylülerimize teşekkür ederim. Birlikteliğimizi devam ettirebilmenin tek yolu, iletişim ve dayanışma içinde olmamızdan geçecektir, bizi büyüten yakınlığımız olacaktır, koşulsuz, fitnesiz ve birlikteliğimizi bozacak tüm olumsuzluklardan uzak kalacağız. Yönetimimiz süresince, neler yapılarak devamlılığını sürdürebiliriz bunlara yoğunlaşacağız, klasikleşmiş yılda bir kez bir araya gelerek yemek faslı, cenazelerde bulunmak, gibi, tabi ki bunlarda olacak Önceliğimiz, değişen toplum ve ihtiyaç yapısı ile birlikteliğimizi geleceğe nasıl taşıyacağız Günümüzde dayanışma birlikteliklerine değişim sağlayarak, uyum sağlayabilirsek gelişen her duruma uyum sağlarız. Aksi durum da diğer STK lar gibi tarihin sayfalarında kayboluruz, hep yeni kalmak için şimdi biz, daha sonra yönetime gelecek olanlar kendilerini yenilemek zorunda olmalılar.

Daha da kaynaşmamızı sağlamak için bir takım etkinlikler yapma ihtiyacımız olacaktır.

Önümüzdeki yakın zaman da planlarımız vardır, bunların içinde olabilecekleri hedefleyip uygulanmaya koyacağız

1-il dışı geziler düzenleyeceğiz

2-Ramazan ayında istanbul'daki ibadethanelerin ziyaretleri, bu gezilere özellikle çok isteyen, gidip gelmekte zorluk çeken büyüklerimiz olacak.

3-yılda bir kez köyümüzde ağustos ayında 3 günlük bir etkinlik oluşturarak, tüm köylülerimizin köyümüzde buluşmalarını sağlamak, bu etkinlikte köyümüzde üretilenleri köylülerimize satışı sağlayarak köylülerimiz destek olmak 4-Bu çok önemli ve kapsamlı konu

Bunu başarabilirsek, her türlü kalkınma buradan olacak

Köyümüz adına et ve et ürünleri, ve süt ürünleri, kaz ve bal. Kooperatif usulü yapılıp, 3 günlük Ardahan köyde etkinlikte satışı sonrasında, İstanbul da tek merkezde satış ve diğer uzak olan yerlere kargo ile göndererek, satış sağlamak, burada köylülerimiz için çok büyük gelir elde edilir, aynı zamanda köyümüz adına marka oluşturulmuş olur, yapılırsa çok kolay yapılmasa çok zordur, tercih bizimdir.

Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman Kurumsal derneğimiz daha güçlü olur, Bu güç birliği, yakınlaşmamızı daha da sağlam temellere oturtmuş oluruz Tercihlerimize göre, ya daha yakın yada daha uzak olacağız Bir olalım güçlü olalım Ben değil biz olmalıyız dedi.

TAŞKIN AKTAŞ: BU GÜZEL GECEDE OLMAKTAN MUTLUYUM

Geceye katılan bir önceki dönem HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş, Gürcübeylilerin İstanbul’da böyle bir derneğe ihtiyacı vardı. Ben Dernek Başkanımız sevgili Halil Aktaş hocam teşekkür ediyorum öncülük yapıp derneği kurduğu için. Derneğimizin ilkini gerçekleştirdiği bu dayanışma gecesinde bir araya geldik hasbihal ettik özlemimizi giderdik. İşte Dernekler bu yönden çok önemli bize düşen Derneğimize sahip çıkmak üye sayımızı artırmak ve bu tür etkinlikleri daha sık yapmaktır. Ben başta Dernek Başkanımız Halil Aktaş olmak üzere tüm yönetim kurulunu kutluyorum. Ayrıca bu gecede bizi bir araya getirdikleri içinde hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

YAVUZ DEMİRCİ: İYİKİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ

Avcılar Belediyesi AK Parti meclis üyesi Yavuz Demirci, “İnsanoğlu ağaç gibi, nasıl ağaç köksüz yaşayamazsa biz insanlar da öyleyiz. Kökümüzü kaybedersek, kültürümüzü kaybedersek, değerlerimizi yitirirsek ayakta duramayız, yok oluruz, yok ediliriz. O yüzden kilometrelerce uzağa, ta Ardahan’dan iş için, aş için, geçim için buralara gelmiş hemşehrilerimiz, ne mutlu bize ki kültürü yaşatıyorsunuz. Ben katılım sağlayan geceye emek veren herkese teşekkür ederim dedi.

Geceye katılan misafirler çalan müzik eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlenirken, Ardahanlı sanatçıların söylediği şarkılarla birbirinden güzel türkülerle davetlilere unutulmaz bir gece yaşatırken, geceye katılanlara kaz eti ikramında bulunuldu.  Geceye katılan davetlilere yapılan çekilişle çeşitli hediyeler de verildi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan’da feci kazaÖnceki Haber

Ardahan’da feci kaza

Ardahan Kültürevi 10 Ocakta Gazetecileri unutmadıSonraki Haber

Ardahan Kültürevi 10 Ocakta Gazetecileri...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!