esss

Üzeyir Engin sözünü tuttu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üzeyir Engin sözünü tuttu
Türkiye'de bir ilk olan cami ve cemevi projesi 21 Mayıs günü açılıyor...

Çanakkale'nin Biga ilçesinde ‘’Engin Kent’’ projesini hayata geçiren Engin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, içinde Cami ve Cemevi bulunan kompleksi 21 Mayıs Pazar günü hizmete açmaya hazırlanıyor. 

1 Temmuz 2014 tarihinde Çanakkale Biga’da Engin Kent projesini hayata geçirmek için kolları sıvayan Engin Grup, 21 Mayıs Pazar gününü verilen sözlerin yerine getirileceği gün olarak belirledi.

Engin Grup  Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin: "Kentler, medeniyetlerin şekillendiği yaşam alanlarıdır.Çanakkale ruhunu tekrar hayata geçirmek için Türkiye’nin en büyük yaşam projesi olacak olan Engin Kent projesini Çanakkale Biga için seçtik. Bu projeye inanıp yatırım yapanlar %400 - 500 kazanç elde ettiler. 21 Mayıs Pazar günü ise görkemli bir açılışa hazırlanıyoruz. Ekibimiz ve müşterilerimiz ile birlikte heyecanla bu günü bekliyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Cami ve cemevi birlikte hizmete açılacak

3 milyon m2 alan içerinde, 6 bin konuttan oluşan ve  24 bin kişinin din, dil, ırk ve mezhep ayrımı olmadan yaşayabileceği, aynı yerde nefes alabileceği bir kent projesi olan Engin Kent; içerisinde kreş, ilkokul, ortaokul, lise, kültür merkezi, ibadet yerleri, sağlık ocağı, devlet hastanesi barındıracak. İbadet özgürlüğünün en önemli konular arasında yer aldığını belirten Üzeyir Engin,  cami ve cemevinin bir arada olmasına vurgu yaparak; ‘’Bu konuda Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Engin Kent, herkesin bir arada yaşayabileceği, nefes alabileceği, rahatlıkla ibadet edebileceği bir kent olacak. 2 yıl önce arsa satışlarımızı yaptık ve şu anda sözümüzü tutarak yerine getiriyoruz. Ramazan bayramından sonra orada yaşamaya başlanacağını planlıyoruz’’ dedi.

Üzeyir Engin: ‘’Hiçbir zaman bahane üretmedik!’’

Sözlerine devam eden Üzeyir Engin; ‘’15 Temmuz darbesiyle Türkiye Cumhuriyeti olarak geçen sene kötü bir dönem geçirdik. Ama bahane üretmedik. Geçen ay referandumdan geçtik. Yine bahane üretmedik. Krizlerdir, iç savaş, dış savaş derken sözümüzü yerine getirdik ve hiçbir zaman bahane üretmedik. Bize güvenerek bizden arsa alan müşterilerimizi mahcup etmeyeceğiz. 3 bin aile oradan arsa aldı. Bir aile 4 kişiden oluşsa 12 bin kişi eder. 12 bin kişi iki dairede yaşasa, 24 bin kişinin bir arada yaşayabileceği bir yer orası.

Üzeyir Engin: ‘’Zor şartlarla kazanılan topraklarda herkes kardeşçe yaşasın’’

Müşterilerimiz için alışveriş edebilecekleri alışveriş merkezleri, dinlenebileceği yerler, ibadet edebilecekleri yerleri bir kent projesi haline getirerek yapıyoruz. Deniz, göl, orman, sağlık ocağı, okul, kreş, kültür merkeziyle herkesin yaşlısıyla genciyle bir arada rahatlıkla yaşayabileceği bir yer, bir sosyal alan yapmak istedik. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmıyoruz. Camiye giden camiye, cemevine giden cemevine gitsin. Zor şartlarla kazanılan topraklarda herkes kardeşçe yaşasın istiyoruz.   Heyecanlıyız, gururluyuz ama şımarmıyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. 21 Mayıs günü herkesi açılışımıza bekliyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta yangın paniğiÖnceki Haber

Esenyurt’ta yangın paniği

Oyun kavgası ölümle bittiSonraki Haber

Oyun kavgası ölümle bitti

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!