Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Ak Parti İstanbul, Esenyurt’u görmedi!

Kamuoyunda uzunca süre tartışılan AK Parti İl Başkanlığı seçimi nihayet gerçekleşti. Önce hafızalarımızı biraz yoklayalım. Yaklaşık olarak 1 yıldır Bayram Şenocak ‘kaldı-gitti’ derken son dakika golüyle gitti. Şenocak kalacağından o kadar emindi ki listesini bile hazırlamıştı. Hatta Şenocak’ın hazırladığı liste, birkaç değişiklikle Başkan Osman Nuri Kabaktepe’nin listesi gibi sunuldu. Eminim kendisi de bizler gibi bu duruma şaşırmıştır. Şenocak için bir kısım partililer kalmasından yanaydı. Ama çoğunluk tarafından gitmesi gerektiği söyleniyordu. İçimden bir ses ise Şenocak’ın bu gidişi sonrasında ‘Dönüşüm muhteşem olacak’ dediğini söylüyor.

Başakşehir’de memba mı bulundunuz?

Gelelim asıl konumuza… Listeye baktığımızda ‘Başakşehir’de memba mı bulundunuz arkadaş’ dedirtiyor. Şimdi gelin hep beraber bir durum tespiti yapalım. İktidar partisi 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimler sonrasında ince eleyip, sık dokuyan bir çalışma sistemi ile il ve ilçe başkanlarını belirledi. Fakat İstanbul’un 39 ilçesi içinde Başakşehir ilçesinden 9 kişinin il yönetimine alınması, sadece başkanların ince elenip sık dokunduğunu gösteriyor.  

Hayaller 1 gerçekler 0

2020 resmi nüfus sayımlarına göre Başakşehir ilçesi nüfusu 469 bin 924 olarak görülüyor. Amma velâkin Esenyurt ilçesi 2020 nüfus sayımına göre 957 bin 398 olarak kayıtlarda yer alıyor. Aradaki fark ise 487 bin 474 bin! Yani rakamlarda da anlaşılacağı gibi Esenyurt Başakşehir’in iki katıdır. İki ilçeyi yan yana koyduğumuzda netice 9-0’dır. Hayaller 1 gerçekler 0’dır.

Esenyurt’tan 1 kişi bile yazmadınız

Toplamda 50 kişilik listenin ne asilinde ne 25 kişilik yedek listesinde Esenyurt’un ‘E’ si bile yok. Şimdi kaydı başa alıyoruz. Tüm Türkiye’yi belirlerken ‘Esenyurt bizim için çok önemli’ diyen, ‘Esenyurt, İstanbul’un en önemli ilçesi’ diyerek ilçe başkanını ince elenip sık dokurken ve burada insanları dokuz doğurtan siz değil miydiniz? Şimdi ne oldu da Esenyurt’tan 1 kişi bile yazmadınız. Gerçi fark etmiyor geçmiş dönemlerde de Esenyurt, AK Parti ilde hep yok sayılmıştı. Listeye baktığımızda 25 ilçenin baz alındığını görüyoruz. Listedeki Başakşehir’den  9 kişiden olması, diğer ilçeler olması gerektiği orantıda olurken bizim bölgede Büyükçekmece yok, Avcılar Yok, Arnavutköy yok, Esenyurt zaten yok, özetle 39 ilçenin 24’ü kısmen yer almışken, Başakşehir tavan yapması şaşırtıyor.

Yasir Çelik listeden neden silindi?

Başka bir bilgi ise şu şekilde; görevi devreden İlçe Başkanı Yasir Çelik’in, Bayram Şenocak’ın listesinde olduğu konuşuluyordu. Başkan Kabaktepe‘nin listede yaptığı revizyonlardan birisinin de bu olduğu duyumları kulağımıza geldi. Şayet durum böyle ise çok daha vahim! ‘Neden vahim’ diyenleriniz olacaktır. Şöyle ki; Yasir Çelik’in ismi Esenyurt’ta Belediye Başkanlığı için Cumhurbaşkanının önüne çıkmış daha sonrasında ise yine Cumhurbaşkanı tarafından ilçe başkanı olarak tayin edilmişti. Son süreçte değişen ilçe başkanlarından olmuş ve il yönetimi için adı geçenlerden olurken ne oldu da listede yer bulamadı sorusunu akıllara getiriyor.

‘Esenyurt’tan birinin il yönetiminde olması çok mu önemlidir’ diyebilirsiniz. Şayet ilde bir yöneticiniz olursa, sorunlara ve ilçeye o kadar hakim olursunuz. Esenyurt’u tanımayan bir il yöneticisi bölgeye hakim olana kadar zaten görev süresi doluyor. Bu sayede kimseye de hayrı dokunmuyor.

Bakınız CHP İstanbul’a

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Esenyurt’lu olmasının avantajını yerel seçimlerde kullandı. Kaftancıoğlu Esenyurt’ta birçok programa katıldı ve önemsediğini ortaya koydu. Yani ne oluyormuş ilde dayın varsa bu işler daha güzel oluyormuş. Özetle bu saatten sonra iş Esenyurt İlçe Başkanlığına düşüyor. Çünkü 43 mahallesi ve 1 milyon nüfusu olan Esenyurt’a bir il yöneticisi düşmemişse, oturup biraz düşünmesi lazım bence!!!

Makale Yorumları

  • Hacı Bayram karabatak13-03-2021 13:51

    Önceden böyleydi simdide böyle Esenyurt hiç bir zaman değer görmedi Bir kişi ile getirmekle kıralan kalpleri geri getireceklerini döşünüyorlar

Facebook Yorum

Yorum Yazın