Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Bu iş bu saatten sonra dikiş tutar mı?

Bu iş bu saatten sonra dikiş tutar mı?

31 Mart yerel seçimleri için Belediye Başkan adayları ve yönetime talip olacak meclis kadrolarını belirlendi.Ve ilçe seçim kurullarına teslim edildi.

Esenyurt CHP’de neler oldu neler!

Esenyurt CHP aday belirleme süreci ise yılan hikâyesine döndü. Ne olduysa adayı bir türlü gönderemediler. Geldi, geliyor, yolda derken tartışmalarbüyüdü. Ve nihai karara vardılar diye düşündük. Ali Gökmen’nin adını CHP yetkilileri tarafından Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Hatta İstanbul’da aday tanıtımında bir de güzel sahneye çıkarttılar. Adayımız budur dediler. Liste çalışmasına başladıkları esnada ki aradan 3 gün geçmeden kendi belirledikleri adayı kendileri çektiler. Ali Gökmen’in gelişi de gidişi kadar hızlı oldu.

Yani neymiş ‘Değişimcilerde değiştirilirmiş’

Hatırlarsınız, bundan birkaç ay önce parti içerisinde yapılan kongrelerde hem İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, hem de Ali Gökmen değişimci ekibin baş aktörleriydi. Yaptıkları o yoğun çalışmalarla önce İl’in değişmesine sonrasında da genel merkezin değişimine büyük faydaları olmuştu. Ama gün geldi. Değişim için mücadele edenleri o değişimcilerde değiştirdi. Yani çok değişik şeyler oldu.

Yıllar boyu CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürekli olarak eleştirildi. Gitmesi gerektiği partiyi yönetemediği tartışılıp durdu. Ancak bu aday belirleme sürecinde gördük ki; bu iş öyle kolay olmuyormuş. CHP gibi köklü bir partiyi yönetenler aday belirleme sürecini bile yönetemediler. Kavgaların, tehditlerin, istifaların havada uçuşması da bunun açık açık göstergesiydi. Çünkü;İki başlı bir yönetim anlayışı bu partiye yaramadı.

Gel gelelim adaylaştırılan Prof. Dr. Ahmet Özer’e…

Bu nasıl bir Dejavu

Esenyurt’ta 19 tane Belediye Başkan aday adayı vardı. Müracaat sayısı geçmiş yıllara oranla oldukça yüksekti. Ancak bunların hiçbirinin yeterli olmadığı düşünülmüş olacak ki! Sayın Özer’e görev tevdi edildi. Ahmet Özer’in Esenyurt’un kendi dinamikleri içerisinden biri olmadığı bilinen bir gerçektir. 2019 yerel seçimlerinde AK Partinin başına gelen şimdi CHP’nin başına geldi. CHP’lilerin bu duruma tepki vermeye fırsatı bile olmadı. Çünkü Aday ve meclisi listesi YSK’ya teslim edilmesine tam tamına 20 saat kala netlik kazandı. Esenyurt’un dışardan gelen bir adaya bakış açısı belli iken bu karar hangi mantık çerçevesinde yapıldı. Esenyurt 43 mahalle’den oluşuyor. Mahalleleri geziyorum dese gün yetmiyor. Listesinde kimin olduğunu kendisi bile bilmiyor. 

İşler arap saçına döndü

Ayrıca sürecin bu kadar uzamasının nedeni Esenyurt’ta kent uzlaşısı değil miydi? Dem ve TİP ile yapılan ortak mutabakat burada hayata geçmeyecek miydi?

Şimdi ne oldu peki

DEM Parti Esenyurt’tan aday çıkarttı. Gördük ki meğerse kent uzlaşamamış.  Bunca görüşme şimdi boşa mı çıktı. Mevzu nasıl bu hale geldi bilinmez. Ama işlerArap saçına döndü o aşikar.

Gelelim meclis listesine;

CHP’de bu dönem meclis listesi için büyük beklentiler vardı. 150 civarında müracaat eden partili listeyi görünce benim gibi onlarda inanamadı. Çünkü İlçe başkanı Hüseyin Ergin ve adaylığı geri çekilen Ali Gökmen oturup listeyi bir güzel yazmışlar. Öyle ki ilçe yöneticilerinin birçoğu listenin başını çekiyor. Listenin geriye kalanı ise; Ali Gökmen’in ekibinden oluşuyor.

Yani acaba pazarlık bu muydu?

Şimdi adama sormazlar mı? Sayın İlçe Başkanı ve listede parmağı olan Sayın Gökmen bu liste yapılırken hangi kıstaslara göre oluşturdunuz.

Yani şu mudur?

Meclis üyesi olmanın yolu İlçe yönetici (bazıları) olmaktan mı geçiyor. 19 tane aday adayından bu konuda öneri aldınız mı? Mevcut Belediye Başkanının fikrini sordunuz mu? Yoksa şöyle mi yaptınız. Bu onun adamı olmaz. Bu bunun adamı o hiç olmaz mı dediniz. Ne dediniz bilmem. Lakin bu partiye emeği olanları hiçe saydınız ben onu bilirim.

Son Söz: Bu listede bulunan kişilerle sizin Belediye Başkan Adayınız Ahmet Özer çalışacak kendisinin bu konuda fikrini aldınız mı? Kendisine yol arkadaşlığı yapacak kişilerin en azından kim olduğunu bilseydi.

Kalın Sağlıcakla

Facebook Yorum

Yorum Yazın