Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Erdoğan son kozunu oynuyor

Geçen hafta, Erdoğan son seçimine gireceğinin sinyalini verdi. Anayasaya göre bir daha aday olma şansı yok. Ancak Türkiye'de hukuka güven olmayınca çoğunluk buna pek inanmadı.

 

 Erdoğan'dan başka yönetici görmeden büyüyen gençler ise  Erdoğan'sız Bir ülkenin nasıl olacağının endişesini yaşıyor Yetişkinler ise, onun iktidara tutunmak için neleri göze alabildiğini bildikleri için bunun da seçim kampanyasının bir parçası olduğunu düşünüyor .

 

Erdoğan her belediye seçimlerinde Olduğu gibi yine belediye başkanı kendisi adaymış gibi sahalar da yer aldı. Önce "Oy vermeyen hizmet alamaz" diyerek şantaj yapmayı denedi; bu ters tepince bu kez duygusallık kartını çıkardı. Halk, "son seçiminde herhalde ondan son bir oyu esirgemezdi, öyle değil mi? Erdoğan “son seçimim” sözüyle duygulara oynayadursun,

eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hemen onu yeniden seçtirebilecekleri formülü açıkladı: Meclis, seçimin yenilenmesi kararı alırsa Erdoğan üçüncü, -kimilerine göre dördüncü- kez aday olabilirdi. "Yarın ola hayrola" diye yazdı Bekir Bozdağ...  Bu da seçim yenilemek için gerekecek ittifaklar için pazarlığa hazır olduklarının bir işaretiydi. Peki ya Meclis'ten seçim kararı çıkmazsa? Onun da formülü hazır:

Erdoğan “son seçimim” açıklamasını, oğlu Bilal Erdoğan'ın TÜGVA vakfında yaptı. Gözlemcilerin çoğu, Erdoğan'ın şu ya da bu nedenle ayrılmak zorunda kalması halinde iktidarı aileden birinin, mesela bir oğul ya da damadın devralacağına inanıyor. Böylece hanedan rejimi aksamadan sürebilecek. Böyle ümit ediliyor. Son seçimden sonra kurulan kabine, ağırlıkla siyasetçilerden değil, bürokratlardan oluşturuldu. Böylece Erdoğan sonrası dönemde de kalıcı olabilecek bir Kremlin rejimi kuruldu. Ancak Türk tipi başkanlıkta ipler öylesine tek adama bağlandı ki, ne yapılırsa yapılsın, sistemin Erdoğansız yürümesi imkânsız gibi... Erdoğan'a ömür boyu iktidar bahşetmek için her imkânını zorlanacağı kesin…

Tabii, bunca yoksulluğa katlanan halk, buna müsaade eder mi?

Facebook Yorum

Yorum Yazın