Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Gizli görüşmenin adresi neden EMPİRE!

Gizli görüşmenin adresi neden EMPİRE!

Yerel seçimler için hazırlıkların hız kazandığı şu günlerde; siyasi hareketliklerin merkezi olan Esenyurt’ta trafik yine karıştı.

Geçtiğimiz hafta oldukça hareketli ve gizli olduğu iddia edilen bir ziyaretle sosyal medya, TV kanalları yazılı ve görsel medya hatta ve hatta tartışma programlarının gündemi haline geldi.

GÜNDEMDEKİ İSİM; HALİS KAHRİMAN

Malumunuz; Esenyurt Deva Partisi İlçe Başkanı Halis Kahriman görevinden istifa etmesiyle birlikte 14 Mayıs Genel seçimlerinde Milletvekili aday adayı olmuştu. Listede kendisine yer verilmemişti. Ve biz de Kent Haber Gazetesi olarak; bir röportaj yapmıştık. ‘Esenyurt’la ilgili hayallerim var’ başlığı ile Esenyurt’tan aday adayı değil, aday olacağını açık açık ifade etmişti.

Bu durumdan da anlaşılacağı üzere; Kahriman’ın Esenyurt’tan aday olmak için ne kadar istekli olduğu bellidir. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok.

Gelelim asıl konuya;

21 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halis Kahriman’a ait olan Empire İstanbul Plaza’ya bir ziyarette bulunuyor. Gizli olduğu iddia edilen ancak, görüntülerin ifşa edilmesiyle birlikte Esenyurt’ta gündem bambaşka bir boyuta geçiyor.

Görüşmelerin detayları ve basına verilen bilgi oldukça enteresan. Ama onun öncesinde bu ziyarette kimlerin olduğuna bakalım isterseniz. Partisinden istifa etmek üzere olan 13 Deva ilçe başkanı ve Halis Kahriman’ın ekibi bulunuyor.

Peki, CHP kanadında kim var. CHP Milletvekilleri, Çiçeği burnunda İl Başkanı Özgür Çelik, İlçe Yöneticileri ve İlçe Başkanı Hüseyin Ergin var.

Aaaaaaaa kim yok! Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yok. Bu da çok enteresan. Bozkurt bu ziyarette neden yok! Ya da bu görüşmeye neden davet edilmedi! Sonuçta, Genel Başkanının kendi ilçesi sınırları içerisinde bir ziyarette bulunuyor. Bu durumda ev sahibi sayılmıyor mu? İşin bu boyutuna da kamuoyunun aklı en az benim kadar karıştı.

Konuyu biraz daha detaylandıralım;

Aldığımız kulis bilgilerine göre; bu ziyaret bir bardak çay içip gideyim ziyareti değil. Çünkü Kılıçdaroğlu görüşmeye uzun bir zaman ayırıyor. Hoş geldin, nasılsın demenin ötesinde neyin pazarlığı yapıldı demeden edemiyorum. Kahriman ve ekibi acaba Esenyurt’u istemiş olabilir mi? Peki diğer ilçe başkanları ne talep etti.

Yoksa Halis Kahriman’ın katıldığı bir canlı yayında dediği gibi dünya meseleleri mi konuşuldu! Acaba hangi meseleler konuşuldu.

Her şey bir yana Sayın Kılıçdaroğlu, istediği siyasetçi ile istediği kişilerle, istediği yerde görüşebilir. Bundan yana bir beis yok. Esasında buradaki durum bence bambaşka.

Aldığımız duyumlara göre;

Sayın Kılıçdaroğlu’nun ziyarette bulunduğu Plaza kendisi gelmeden bir gün önce mahkeme tarafından yıkım kararı ve ruhsatının iptal edildiği iddia edilen bir plaza.

Sosyal medyada bu konu ciddi ciddi konuşuldu ve tartışıldı. Şimdi Sayın, Kılıçdaroğlu’nun bunu bilmiyor olması doğal karşılanabilir. Ancak bu ziyarette kendisine eşlik eden ekibin bunu bilmemesi pek de normal bir durum değil diye düşünüyorum.

Bu durumda Kılıçdaroğlu ve Kahriman neden bu tartışmalı Plaza’da görüştü. Bildiğim kadarıyla Sayın Kahriman’ın başka işletmeleri de var. Başka bir noktada görüşebilirlerdi. Onlar değil de neden burası!

Bence Halis Kahriman’ın 18 Kasım’da hangi partiye geçeceğini açıklamadan önce bu konuya bir açıklık getirmesi gerekiyor. Yoksa bu konu maalesef kendisinin başını daha çok ağrıtacağa benziyor.

Bende sizler gibi bu konuyla ilgili yapılacak açıklamayı merakla bekliyorum.

Facebook Yorum

Yorum Yazın