Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Nedir Bu İthal Aday Sevdası, Benim Babammm?

Merakla ve heyecanla beklediğimiz Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimler için vakit daralmaya başladı. Daralan vakit ile birlikte 'ithal aday' meraklıları da meydana çıkmış oldu.

Her gün yeni yeni isimler ortaya atılıyor, dedikodular alıp başını gidiyor.  Kulağıma ithal adaylar fısıldanıyor. İsimleri duydukça beynim yanıyor. Kesin aday listeleri açıklanana kadar halimiz perişan...

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bu konudaki görüşlerim kesinlikle Esenyurt ile sınırlı değil! Tüm ilçeler için aynı şeyleri düşünüyorum.

Yerelde siyaset yapan ve adaylık başvurusu yapanlar; günün 24 saati sahada, vatandaşla birebir diyalog kuran ve elinden geldiği kadarıyla sorunlara cevap olmaya çalışanlardan oluşuyor. Ve bir gün geliyor 'mensubu olduğum partiyi yerelde ben temsil etmek istiyorum' diyor. Buna karşılık birileri de illa dışarıdan bir aday bulalım derdine düşüyor.

Bu ithal adaylara sorsam; 'Fevzi Çakmak Caddesi nerdedir?' diye bilmez, 'Akbil mevkiinde bir dönem tapu sorunu vardı bilir misin?' desem, 'Haramidere’nin dere ıslahı nasıl yapıldı haberin var mı?' desem, 'Esenyurt’ta kaç tane sanayi var biliyor musun?' desem. 'Esenyurt Doğan Araslı Caddesi sana neyi anlatıyor?' desem, 'Cumhuriyet Meydanın adı nasıl verildi bilir misin?' desem, 'Kıraç Esenyurt’a nasıl bağlandı?' desem ve daha birçok şey desem, bilmezler.. İşte bu yüzden ithal aday peşinden koşanlar, ne yapmayı hedefliyorlar anlamış değilim

Bırakın Belediye Başkan adayının ithal olmasını, meclis üyesi adayının ithal olma ihtimaline bile öfkeyle bakıyorum. Çünkü Belediye Başkanı olmak; o halkı tanımaktan geçer. Sen de kimsin denilmemesinden geçer. Hangi mahallede de ne eksik kalmış, hangi mahallede kimin yaşadığını bilmekten geçer.

İthal adayı konusunda bir başka bir haksızlık daha var. O da yerelde siyaset yapanlara karşı haksızlık. 'Sizden bir şey olmaz. Siz bir kenarda durun. Sizi beceriksizler. Sizinle yol yürünmez' diyerek, onları ezip ve yok sayan anlayışı anlamıyorum. Bu yönde arayış içerisinde olanlara da Allah akıl versin diyorum.  

İthal adaylara karşı ilk önce partililer birlik olmalı ve bu duruma itiraz etmelidirler. Genel Başkan yada Genel Merkez sizinle sahaya inip çalışmayacağına göre, burada ilk tepkiyi sizler koymalısınız.

Ve son söz olarak şunu söylemek istiyorum;
Gelecek ithal aday ve adaylar koşa koşa girdikleri Saadetdere’den, aynı hızla Akçaburgaz'dan çıkarlar, Benim BABAM