Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Sedat Peker Yine sahnede

Bilindiği üzere Sedat Peker'den uzun zamandan beridir ses seda çıkmıyordu Bunun nedeni kendisine Dubai'nin koymuş olduğu yayın yasağı idi Ve nihayet Merakla izlenen Sedat Peker cephesinde kimi önemli gelişmeler oldu.

Geçen ay sonu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Birleşik Arap Emirlikleri'ne yaptığı geziden sonra iade beklentisi artmıştı. Geziden sonra CHP, Soylu'ya "Giderken uçağınızda kaç kişi vardı, gelirken kaç kişiyle döndünüz?” diye sordu.

Soruda ima edilen, Peker'e bir suikast düzenlenme ihtimaliydi. Türkiye'ye getirilse de vereceği ifadelerle hükümeti zora sokabileceği düşünülen Peker'in ortadan kaldırılması, çok daha güçlü bir ihtimal olarak görülüyordu. Ancak Peker, bu ihtimali bertaraf edecek bir haber sızdırdı:  ve dedi ki "Yaşadığım sürece, hatta ölsem, öldükten sonra, bahsettiğim videoları tamamlayıp kamuoyuyla paylaşacağım" Mesaj açık ve net ti, Peker, her ihtimale karşı, vaat ettiği videoları kaydetmiş ve güvenli ellere teslim etmişti. Başına bir iş gelirse videolar yayına girecekti. Bu arada "Videolar" derken,Sedat  Peker'in geçen yıl ortasında çektiği son videoda "Tayyip abi ile helalleşeceğiz” dediğini hatırlatalım.

O sözden sonra Dubai otoriteleri devreye girdi; belli ki Türkiye en talimat almışlardı Peker'e önce video, sonra sosyal medya yasağı geldi. Kendisinden haber alınamaz oldu.herkes yakalandığını düşündü.

Ardından hükumet, dış politikasını değiştirmek amacıyla Dubai ile yakınlaştı; Peker üzerindeki baskıyı artırdı.

Ancak bu arada muhalefet de boş durmadı onlarda devreye girdi ve uzun süre mesafeli durduğu Peker'in avukatıyla temas geçti. CHP'nin, Peker'in açıkladığı dosyaları takibe aldığı duyuruldu.

İYİ Parti'nin de Peker'in üzerindeki tecridin kaldırılması ve yeniden paylaşım yapabilmesi için girişimlerde bulunduğu açıklandı.

Öyle görünüyor ki, iktidara dair içerden bilgi veren, verdiği bilgiler yalanlanamayan ve açıkladığı her dosyayla adım adım Saray'a yaklaşan Peker, seçimin son kulvarının belirleyici aktörlerinden biri olacak gibi, "Mafya devlet” iddialarının yaygınlaştığı bir döneme de, aksini söylemek olmazdı zaten. Böyle mafya tik bir final cuk diye oturdu gibi.

Facebook Yorum

Yorum Yazın