Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Vatandaş karneyi verdi, hepiniz bütünlemeye kaldınız!

Vatandaş karneyi verdi, hepiniz bütünlemeye kaldınız!

14 Mayıs seçimlerini geride bıraktık. Türkiye tarihinde belki de en kısa zaman diliminde gerçekleşen bu seçimlerde siyasetçiler 20-25 gün gibi kısa bir süre içerisinde sahaya indiler. Yoğun bir çalışma sonrası vatandaş karneyi ellerine verdi ve ‘bütünlemeye kaldınız’ dedi.

Tüm siyasi partilerin seçim kampanyalarını yakinen takip ettik. Genel Başkanların yaptığı çalışmalar yürüttükleri politikalar, vaatlerinin hepsini gördük. Ak Parti 20 yıllık iktidarı boyunca ilk kez bu kadar zorlandığına şahit olduk. Buradan çıkan sonuç ise, Kılıçdaroğlu ve ekibinin çok doğru bir yol izlediği oldu. Yıllar içerisinde yıpranan ve yaptığı yanlışları ile yüzleşmeyen bir iktidar için elbette ki böyle bir sonuç da bekleniyordu.

Özellikle de partilerin aldığı oy oranları bölgemiz için tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Gelin hep beraber partilerin Esenyurt’ta aldıkları oy oranlarını değerlendirelim.

Esenyurt Ak Parti 2019 yerel seçimlerde; seçmen sayısı 440.614 iken,  %45,93 oranına karşılık 202. 379 oy almıştır.

Peki; 14 Mayıs’ta seçmen sayısı 562.114 iken, %33.45 oranına karşılık 185.531 oy almıştır.

Ak Partililerin Doğan Araslı Caddesindeki imtihanı

Seçmen sayısının 100.000’den fazla arttığı durumda, onların düşüşe geçmiş olduğu açıkça ortadadır. Esenyurt’ta iyi bir kampanya yürütmedikleri bilinen bir gerçektir. Milletvekili adayları noktasında da büyük yanlışlıklar, hatalar birbirini kovalamıştır. Üstelik son seçimlerde halkın verdiği mesaja rağmen bu hataları tekrarlıyorlarsa burada başkaca bir problem var demektir. Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun listenin 8. sırasına yazarak sonra arkasına durulmaması elbette kamuoyunu ve taraftarlarını rahatsız etti. Bununda sonuçlarda etkili olduğunu gösterdi. Çünkü Kadıoğlu’nun listeden silinmesi bu savaşın kendi içlerinde olduğu gerçeğini ortaya koydu. Akabinde yerine yazılan ve girdiği tüm seçimleri kaybeden Bayram Şenocak ve ekibi tarafından yapılan operasyon olarak addedildi.  Seçim kampanyasında ilçe teşkilatı ne yaptı. Gelen milletvekili adaylarını Doğan Araslı Caddesinin bir baştan diğer başına kadar gezdirdiler. Esnafı ziyaret ettiler, birkaç dernekte çay, kahve muhabbeti derken zaten zaman dardı seçim geldi çattı. Esenyurt AK Parti’ye vatandaşlar cezayı kesti.

Esenyurt CHP 2019 seçimlerinde; seçmen sayısı 440.614 iken, %51.55 oranına karşılık 227.146 oy almıştır. 

14 Mayıs seçimlerinde seçmen sayısı 562.114 iken, %23.68 oranına karşılık 131.312 oy almıştır.

CHP listelerinde sadece CHP’liler yoktu. Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte seçime girdiler. Yerel seçimve genel seçim sonuçlar arasında %50’den fazla bir düşüş var. Bu da yetmezmiş gibi geçen seçimle bu seçim arasında 100.000 fazla oy kullanmış.

İttifak adayları kendilerine bile oy vermediler

Şimdi buradaki durum tamamen facia neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.Milletvekili adayları içerisinde Recep Karakoç ve Utku Caner Çaykara’nın dışında hiçbir adayın verimli çalıştığını kimse bana iddia edemez. Çünkü çalışmadılar. Kılıçdaroğlu ve ekibinin rüzgârına kapıldılar. Seçimi kazandık kendimi yormama gerek yok diyen bir vekil tablosu ortadaydı. CHP Esenyurt’ta yerel seçimlerde her kesimden oy aldığı için çok büyük bir oy oranı yakalamıştı. Tabii ki %51.5 bu seçimlerde beklemedik. Ama bunu hiç tahmin bile edemedik. Listelerde yer alan 4 parti kendilerine bile oy vermemişler. Deva, Gelecek, Saadet, Demokrat partililer bölgede hiçbir çalışma yürütmediler. Halkı dinlemediler, seçmene kulaklarını tıkadılar. Seçim kampanyasında ilçe başkanları koordinali bir biçimde yürütemediler. CHP İlçe Örgütü de bu duruma ayak uydurdu. Ve sonuç şu; CHP’liler oy verdi; Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti meclise girdiler. Ama Esenyurt’lular CHP örgütüne faturayı ağır kesti.

Devamı haftaya….

Facebook Yorum

Yorum Yazın