Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Yüzler aynı yüz, sadece mevkiler değişti

Malumunuz yerel seçimlerin üzerinden 1,5 yıla yakın bir zaman geçti. ‘Yeni bir Belediye Başkanı, yeni bir ekip, yeni bir meclis’ derken, Esenyurt siyasetinde de yeni yeni yüzler görmeye başladık. Esasında yüzler hep aynı ama koltukları, konumları ve mevkileri değişti...

Gelin bu yüzleri ve neler yaptıklarını yada yapmadıklarını birlikte inceleyelim….

Yeni seçilen belediye meclisini ilk günden bu yana seyrediyor, siyasileri yakinen izliyorum. Bazen de ‘bu iş nereye gidiyor böyle’ demeden edemiyorum.

Esenyurt, tarihinin en değişik meclis toplantılarını sanırım bu dönem izleme şansı yakaladı. Saatlerce süren, hatta gece yarılarına kadar devam meclis toplantılarını Esenyurtlular ilk kez bu dönemde gördü. Tüm samimiyetimle söylüyorum bu kadar uzun süren toplantılardan inanın Esenyurt için bir şey çıkacağına dair bir beklentim yok. Kim ne anlatıyor, kim ne konuşuyor, anlamak mümkün değil.

Gelelim bölgemizin siyasilerine;

Muhalefet grubunun meclis konularına hakim olduğunu aşikar. Hazırlıklı, çalışılmış bir şekilde meclise geliyorlar. Burada bir sıkıntı yok. Hatta Sayın Gazanfer Karakaş’ın sesi de mecliste bayağı bir gür çıkıyor. Mecliste uzun uzun konuşuyor, hatta ve hatta Togay Çoban ile birlikte sazı biri alıyor, bir diğerine veriyor.  Mecliste gündeme gelen (kimisini anladığımız, kimisine de Fransız kaldığımız) konularla alakalı olarak şunu sormak istiyorum; siz bu konularla alakalı bunca zamandır neden bir basın toplantısı düzenlemediniz. ‘Davalar açıyoruz’ dediniz, suçlamalarda bulundunuz lakin devamı yok. Sizin bugüne kadar ilçe başkanlığınızla birlikte basının önüne neden çıkmadığınızı hiç anlayamadım.

Çelik, basının karşısına neden çıkmıyor?

Gelelim AK Parti ilçe başkanı Yasir Çelik’e,,, Kendisi seçimlerden bu yana basınla hiçbir araya gelmedi. Mecliste sesi bu denli yüksek çıkan meclis üyelerini de yanına alarak, neden basına bir açıklama yapmadığını anlayamıyorum. Zaman zaman ağır eleştirilerin odağına oturtulan Çelik, neden basının karşına çıkmaktan çekiniyor bunu da anlamak mümkün değil.

Ne meclis üyelerinin sesi var, ne de ilçe başkanın

MHP İlçe Başkanı Halil Kaval… Uzun zamandır ilçe başkanlığı yapan Sayın Kaval, bu dönem AKP ile ittifakları sayesinde ilk kez Esenyurt belediyesine meclis üyesi sokabildi. Lakin gerisi gelmedi. Ya 30 yıllık belediye tarihinde mecliste ilk kez meclis üyeleriniz oluyor ama ne meclis üyelerinin sesi var, ne de ilçe başkanın.  Bu işe de aklım hiç ermedi. Böylesi bir durumu fırsata çevirerek, daha geniş kitlelere ulaşabilmek zor olmasa gerek.

Gelelim, İyi Parti’ye… İyi partinin meclis üyesi Enver Demir, zaman zaman bir takım açıklamalarda bulunuyor. Lakin bugüne kadar sokakta herhangi bir açıklama yaptıklarına şahit olmadım. Akşener beğendiğim bir siyasetçi, ancak bu partinin hali ne demeden edemeyeceğim

Diğer yandan meclise giremeyen ancak Esenyurt yerelinde önemli bir rol oynayan HDP’de genel siyasetten yerel siyasete dönemediği için çıkış yapamıyor. Bölgeyle alakalı eksiklikleri olduğu aşikar. Partililerin kişisel açıklamaları da sadece sosyal medyada yazılmış olarak kalıyor.

Gündemdeki tek ilçe başkanı

Ve yeni çiçeği burnunda ilçe başkanı Veysel Karatay… Şu anda en aktif çalışan ve gündemdeki tek ilçe başkanının kendisi olduğunu söyleyebiliriz. Hatta geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklama ile beni bile şaşırttılar. Nedeni de şudur ki, çok yeni bir ekip ve çok yeni bir ilçe başkanı olmasına rağmen sert bir giriş yapmış oldular.

Beklediğim performans bu değil

Evet gel gelelim iktidara yıllarca susamış CHP’nin ilçe başkanına; kendisini çok yakinen tanırım. Uzun zaman birlikte çalışmışlığımız bile vardır. Bir dönem meclis üyeliği yapmış olan Hüseyin Ergin, bana göre tırnaklarıyla bu konuma gelmiştir. Ancak kendisinden beklediğim performans asla bu değildir. Ve ne yazık ki yerelde iktidar olan ilçe örgütü gibi hiç durmuyor. Belediyenin etkinliklerini ve çalışmalarını paylaşmak Esenyurt’un kaderi oldu. İktidarda olan ilçe başkanı, belediyenin etkinliğini paylaşması ne anlatıyor inanın ben de anlamıyorum.

Kemal başkan artık bir açıklama yaparsın herhalde !

Son olarak sıra geldi Belediye Başkanı Sayın Kemal Deniz Bozkurt’a; 1,5 yıla dayanan bu süreçte Esenyurt’ta garip garip şeyler oldu. Bundan kısa bir süre önce Belediye’yi taksiler bastı. Belediye Başkan Yardımcısı ile tartışmalar yaşandı. Ama belediyeden tek kelam açıklama gelmedi. Yine kısa bir süre önce pazarcılar belediyenin önünde eylemler yaptı, suçlamalarda bulunuldu. Gene tek bir açıklama gelmedi.

Ve son olarak ulusal basında yer alan iddialar gerçek manada bam teli oldu. 40 katlı bir inşaat ve kaçak olduğu iddiası ardından Derman şirketiyle alakalı iddialar hakkında tek bir satır açıklama yapılmadı. Gündeme bomba gibi düşen konular hakkında Sayın Başkandan bir açıklama beklerdik. Bir gazeteci olarak bu iddiaların önemli olduğunu düşünüyorum. Neden basın açıklaması yapma gereği duymuyor gerçekten anlamıyorum. Kamuoyunun bu konuları aydınlamasına ihtiyacı var. Hele ki son günlerin konuları öyle hafife alınacak mevzulardan değilken...

Bir de şu var; Esenyurt’ta böyle önemli konular varken, sürekli temcit pilavı gibi dönüp dolaşıp ‘park yaptık, yolları yeniledik’ diye haber yapılması gerçekten ‘Bu neyin kafası dedirtiyor.’ Belediyenin basın bürosunda çalışan bazı arkadaşlar, aynı kulvarda birlikte çalıştığımız meslek mensuplarımızdır. Emin ki kendileri de bağımsız olsalardı bugün kendilerine aynı eleştiriyi yaparlardı.

Facebook Yorum

Yorum Yazın