esss

Kemal Deniz Bozkurt, Enkaz belediye bırakıp gitti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kemal Deniz Bozkurt, Enkaz belediye bırakıp gitti
31 Mart seçimlerini, kazanan ve Esenyurt’un yeni belediye başkanı olan Ahmet Özer, eski Başkan Kemal Deniz Bozkurt’tan görevi devraldı.

Devir teslim töreninde oldukça neşeli görünen Kemal Deniz Bozkurt’un giderayak Belediye’ye 850 işçi aldığı ortaya çıktı. olayın duyulması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Konu ile alakalı tartışmalar sürerken, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin imzalı bir metin kamuoyu ile paylaşıldı.

Eski belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u sert sözlerle eleştirildiği açıklamada, Bozkurt’un etik ve ahlaki olmayan bir uygulama ile ihtiyaç olmadığı halde giderayak işe alımlar yaparak yeni belediye başkanı Ahmet Özer’i zor durumda bıraktığına dikkat çekildi.

Ahmet Özer’in Esenyurt Belediyesi’ni boş kasa ile devraldığına da vurgu yapılan metinde şu ifadeler kullanıldı.

Seçim sürecindeki başarı ivmemiz görüldükten sonra eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde hızla ihtiyaç dışı ve rutin uygulamalar dışına çıkılarak işe alımlar yapılmıştır. Öyle ki bu etik ve ahlaki değerlere uygun olmayan alımlar seçim sonuçlarının belli olduğu 31 Marttan sonra da devam etmiştir.

Değerli Esenyurt halkı;

 Biz seçim öncesi verdiğimiz “kimsenin ekmeği ile oynamayacağız” sözümüzün arkasındayız. Ancak bu kasıtlı durum kesinlikle bu kapsam içinde değildir.

Bilinmelidir ki bu girişim iyi niyetten uzaktır, boş bir kasa ile devraldığımız belediyemize ve Esenyurt’umuza zarar vermektedir.  Kasıtlı bir anlayışla alınan bu yeni işe alımlar yeni yönetimi zora sokmak için atılmış bir adımdır.  Bu davranış, İşe giren arkadaşları ve ailelerini hem yeni belediye başkanımız ve hem de ilçe yönetimi ile karşı karşıya getirme planıdır. Dolayısıyla usul ve esasa uygun olmayan bir anlayışla işe alınanların iş akdi hukuka uygun olarak deneme süresi içinde fesh edilmek zorunda kalınmıştır.

Ancak belirtmek isteriz ki ihtiyaç olduğu takdirde belediye başkanlığımızca yeni alımlar yapılacaktır. İlgili arkadaşlar, değerlendirilmek üzere Espaş’a yeniden müracaat ederek başvuruda bulunabilirler.

Daha göreve başlanılmadan böyle durumlarla karşı karşıya kalınması bizleri ziyadesiyle üzmüştür, aldığımız duyumlara göre belediye önünde eylem ve protesto yapılması konusunda işten çıkarılan işçiler ve aileleri gerilimden beslenen kişiler tarafından aranmaktadır, bu tür provokatif durumlar karşısında herkesin sağduyulu davranması ve tahriklere kapılmaması tek temennimizdir. Denildi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Hasan Akgün 7’nci kez büyük rekora imza attıÖnceki Haber

Başkan Hasan Akgün 7’nci kez büyük rekor...

Esenyurt'ta sokak ortasında husumetlisini vurduSonraki Haber

Esenyurt'ta sokak ortasında husumetlisin...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!