Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Seçimlerin kaderini küskünler mi belirledi?

Seçimlerin kaderini küskünler mi belirledi?

Tüm Türkiye’de 31 Mart yerel seçimleri sonuçlandı. Yeni başkanlar mazbatalarını aldı ve göreve başladılar. Esenyurt belki de tarihinde ilk defa bu kadar çok konuşulan ve tartışılan bir seçim süreci geçirdi. Fakat adayın belirlenmesi ve sürecin hızlı ilerlemesiyle ilçede seçimin galibi CHP oldu.

Bu sayede de Esenyurt ile ilgili tartışmalarda bitti. Yeni Başkan mazbatayı aldı ve görevi devralmak üzere önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’la eski belediye binasında biraraya geldi.

‘TAVSİYEMDİR ŞU BİNALARI ELLEMEYİN’

Burada bir dipnot eklemek istiyorum! Eski belediye binası yaklaşık 2 yıldır tadilattaydı. Bina içerisinde dekoratif değişiklikler yapıldı. Esenyurt’tahangi başkan yeni bir bina yaptıysa o başkanaoturmak nasip olmadı.Esenyurt’un ilk Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan binayı yaptı. Ancak Necmi Kadıoğlu oturdu. Kadıoğlu başka bir bina yaptı. Kemal Deniz Bozkurt’a kısmet oldu. Şimdi de Bozkurt eski binayı yaptı. Bu sefer Ahmet Özer’e nasip oldu. Tavsiyemdir; şu binaları ellemeyin. Kendi haline bırakın. Belki oturmak nasip olur.

‘BOZKURT NEYİ İMA ETTİ’

Gelelim asıl konumuza; malumunuz bir devir teslim töreni yapıldı. Törende görevi bırakan Kemal Deniz Bozkurt’un satır aralarında söyledikleri kafamda (kafalarda) soru işareti bıraktı.Giderayak bombayı bıraktı ve dedi ki; ‘AnpaGross altı imara açıldı ve konut yapımına başlanılacak. Ayrıca Marmara Park’ın altındaki yerlerde emsal artışı yapıldı. Bunları dikkate alınız’ uyarısında bulundu. Şimdi görevi devreden bir belediye başkanı basının karşısında bunu neden söylüyor demekten kendimi alamadım. Umarım ilerleyen süreçte Bozkurt konuyu aydınlatır. Bu ifadelerde inşallah havada kalmaz. Aslında konu hakkında benimde az çok bir fikrim var. Ancak iddiayı ortaya atanın konuyu aydınlatmasından yanayım. 

Yeni seçilen çiçeği burnunda Belediye Başkanı Ahmet Özer zor bir seçim süreci geçirdi. Kendisinin ilçe dışından olması ve mevcut adı geçen adaylardan biri olmaması Özer için handikap oluşturmuştu. Van’lı olması Van’ın nüfusunun ilçedeyoğun olmasının kendisi için bir avantaj oluşturdu. Esenyurt’ta 642.455 seçmen var. 14 Mayıs genel seçimleriyle 31 Mart yerel seçimlerini kıyasladığımızda 90.541 kişinin sandığa gitmediğini görüyoruz. Seçmen sayısına baktığımızda sandığa gitmeyen kişi sayısı daha fazla olsa da son iki seçimdeki fark da ciddi orandadır. Sandığa gitmeyen ve oy kullanmayanların CHP seçmeni mi? AKP seçmeni mi olduğunu kestirmek mümkün değil. Tabii bu durumu avantaja çevirmiş bir siyasetçi seçimlerin galibi de olmuştur.

Yeni seçilen Başkan Ahmet Özer’den Esenyurt’luların da büyük beklentileri olduğu bir gerçektir. Kendisinin Prof. Dr. olması, bilim insanı olması beklentileri daha da artırmıştır. Seçim kampanyası sürecinde üst düzey projeleri de kamuoyunda ve Esenyurt’lular tarafından da büyük beklentiler oluşturduğu da bir gerçektir.

‘FİLLER TEPİŞİR, ÇİMENLER EZİLİR’

Esenyurt yeni Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer mazbatasını aldıktan sonra Başkan olarak yaptığı ilk icraatı usulsüz ve etik olmayarak, personel alımı yapıldığını iddia etti ve çok sayıda belediye çalışanının iş haklarını feshetmek oldu. Başkan Özer’in yaptığı bu hamle kamuoyunda çokça tartışıldı ve gündem oldu. Öncelikle Kemal Deniz Bozkurt’un yaptığını doğru bulmamakla beraber, yanlışa yanlış hamle ile cevap vermeyi de doğru bulmuyorum. Evet, Bozkurt’un bu kadar insanı umutlandırması ve sonrası üzüntü vericidir. Ancak Sayın Özer’in de bayram arifesinde bu tutumda olması, bunca kişinin mağduriyetine sebep olmuştur. Keza gazetemize gelen bilgiler ise şöyle; bu insanların birçoğu Belediyede çalışacağım sevdasıyla önceki iş yerlerinden tazminatsız olarak ayrılmış olmalarıdır. Bu durum için bu kadar hızlı ve aceleci davranmak yerine zamana yayarak, incelenip ona göre karar verilmesi çok daha doğru bir tercih olmaz mıydı? Durum böyle iken sokakta, vatandaşın yaşanan bu olaya yorumu ise “Filler tepişir, çimenler ezilir “oldu.

Durum tespiti şöyle ki! Yeni dönemin ilk günlerindeseçimi kazanan CHP’li belediye başkanı ile önceki CHP’li belediye başkanı arasında yaşanan bu gerginlik ve kaos havası AK Parti tarafında ise pek bir memnuniyet ile karşılandığı ve ellerin ovuşturulduğu söyleniliyor.  

Facebook Yorum

Yorum Yazın