Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Cumhurbaşkanı'nın diplomayla başı dertte

Son günlerde internette sürekli paylaşılan bir haber var dikkatinizi çekti mi bilmiyorum sosyal medyanın haricinde değişik farklı gazetelerde de işlenen bu konu ‘’Erdoğan’ın diploması tartışma konusu oldu ‘’başlığı ile verildi 24 Haziran seçimlerinden önce başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diploma tartışması Avrupa insan hakları mahkemesine resmen müracaat dilerek ve yine Avrupa İnsan Mahkemesi tarafından kabul edilip aynı zamanda kırmızı çizgili dosyaya konularak bu işin ciddiyetinin boyutunu gözler önüne sermiş oldu

En az 5000 imza kampanyası ile başlatılan ve birçok insanın ilgi gösterdiği bu haber Belli ki hükümet Tarafından hoş karşılanmamış olmalı ki,  Türkiye’den Avrupa insan hakları mahkemesine faks 20 Temmuz itibariyle yollanamamışyasak konulmuş, numaranınengellendiği KİŞİLERİN HABER ALMA HAKLARININ ellerinden alındığı  vurgusu yapılıp bunun bir suç olduğu da belirtildi.

Hepimiz biliyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan yıllardır süregelen diploma tartışmalarına hiçbir şekilde cevap vermedi, Açıklamayapmadı, sıradan kişilerin bile Cumhurbaşkanı tarafından mahkemeye verildiğini tazminat ödemeye mahkûm edildiklerini zaman zaman haberlerden,Gazetelerden okumuştuk. Yazdığı yazılardan dolayı halen ceza evinde bulunan Gazetecilerin olduğunu da unutmamak gerek. Hal böyle olunca Cumhurbaşkanımızın neden Diploma konusu olduğunda suskunluğunu koruduğu insanlar tarafından merak ediliyor. Ve Ne hikmetse Sayın Erdoğan diplomakonusunda henüzhiç kimseye dava açmış değil.

Şimdi gelelim AİHM sine kim neden başvurdu sorusuna;

24 Haziran'da İstanbul bağımsız milletvekilliğini kazanan ve 3 hafta sonra AİHM önünden canlı yayın yapıp, milyonlara ulaşan Recep Tayyip Erdoğan’ın DİPLOMASININ olmadığını ısrarla iddia eden bir isim vardı Yaptığı canlı yayın videosundaki izleyici sayısı. 10 bini geçmiş, kendi sayfasında paylaşılan video 13 bin kişiyi bulmuş bu kişi Metin Güler adında yurt dışında yaşayan bir türk., üstelik yalnız da değil, beraber gittikleri bu davada Oğuz Tolga adlı bir arkadaşının da yanında yer aldığını söylüyor.

 Oğuz Tolga ve Metin Gülerin Attıkları bu Adımda AİHM Mahkemesi, Dört-beş hafta sürmesi gereken inceleme aşamasını hemen bitiripdosya numaralarını vermiş ve davayı kabul etmiş üstelikte kırmızı çizgili dosyaya almış.

METİN GÜLER ve OĞUZ TOLGA- Sahte diploma ile ilgili birçok belge ler sunarken imza için de destek istediğini Hükumetin haber alma haklarını ihlal ettiğini ama yılmadan sonuca ulaşmak için çaba harcayacaklarını cumhuriyeti bitirilmek istendiğini buna karşı bir mücadele vereceklerini belirttiler.