Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Seçim Adı Altında Rant Kavgası Var

Nasıl bir Zamanda yaşıyoruz nasıl bir ortama düştük aklım almıyor

Düşünün bir kere tek adam seçtiğimizi sandığımız (sandığımız diyorum çünkü seçim şaibeli geçti Anadolu ajansı taraflı davrandı, çuvalların çoğu sayılmadan çöpte bulundu. vs.)

CHP YSK yüksek seçim kurumuna şikâyet ettiğinde sayın cumhurbaşkanı ‘’ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ’’ sözleriyle evet hırsızlık oldu ama seçim bitti ve ben başkan oldum demeye getirmişti.

30 Martta belediye başkanlığı yerel seçimler olduğunda Türkiye’nin 3 büyük ilini CHP aldı ve AKP büyük bir şok yaşadı hemen itirazlar yapıldı kime YSK ya, YSK ne yaptı! Yeniden seçim kararı verdi, neye dayanarak, seçim deki 1 zarfa konan 4 pusulanın sadece birinde şaibe bulunduğu gerekçesiyle.

Sonrası tam bir kaos oldu İstanbul belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu hırsız oldu Sayın CHP lideri kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunuldu. Onu döven kişiler kahraman ilan edildi yargılanmadılar serbest bırakıldılar. Birde yetmiyor gibi suçlusu sayın kılıçdaroğlu oldu. Neden cenaze törenine gitmiş miş.

En tepedeki bazı kesimlerin cumhurbaşkanı olan kişi imalı sözler sarf etmekten geri kalmadı.

Ülkede yönetici vasfı taşıyan liderler artık taraf tutuyor hakaret ediyor küfürlü eleştirilerde bulunabiliyor.

Ve bu lider ne yazık ki 18 yıldır ne şekilde tepede kaldıkları malum olan seçimlerle başta kalıp halkın haklarını gasp edip birde adaletsiz davranıyor. Halk kime gideceğini bilmez durumda, askeri polisi. Jandarması hâkimi polisi avukatı ve TV kanallarını tekelinde tutuyorlar.

Ülkede adalet hak hukuk hak getire. dışardan atanmış bir bakan parti liderini istediği gibi eleştirip yargılayabiliyor. Parti sempatizanı olan bu kişilerin sessizliğini korumaları gerekiyor ama hiç şaşırmıyorum. AKP hükümeti değil AKP mafyası olarak lanse edilen bu parti tarih kitaplarına ne yazık ki ülkeyi en kötü şekilde yöneten, ülkeyi batma noktasına getiren liderler olarak geçecektir.

Eskiden çok kullanılan bir söz vardı ‘’soğan ekmek yerim kimseye muhtaç olmam’’

İşte bu söz artık günümüzde tarih oldu. Yıllar önce patates bolluğundan patatesten baklava bile yapan ülkemiz bugün ne patatesi ne soğanı alamaz hale geldi.

Kendi çıkarlarını Ülke çıkarlarının önünde tutan hükümet bencilce davranmaya ve ülkeyi karışıklık tan çıkarmak yerine daha büyük kargaşaya sokmaya ve bunu iyi bir şeymiş gibi halkına göstermeye devam ediyor. Bu seçimde her seçimde olduğu gibi büyük rant kavgası var.ve insanlar görmüyor.

Önümüzde güzel günlerin olmayacağı artık netleşmiş durumda halk perişan ama mutlu.  Hayalleri arzu ve istekleri öteki tarafa kalan bir toplum var.

Halk Açlıktan sefaletten sürünse de bir umutları var.  ÖTEKİ TARAFTA LÜKS YAŞAM, CENNETE GİTME VE HURİLERLE SEFA SÜRME. Ne diyorlar AKP Allahlın partisidir onlara oy veren cennete gider. Anahtarı almışlar varsın ülke batsın kime ne!