esss

2017 Ramazan bayramı tatili kaç gün? tatil 9 gün mü?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2017 Ramazan bayramı tatili kaç gün? tatil 9 gün mü?
11 ayın sultanı Ramazan’da artık finale yaklaşıyoruz. Ramazan Bayramına sayılı günler kala en çok merak konusu olan ise Ramazan Bayramı tatili kaç gün, Ramazan bayramı 2017 tatili 9 gün mü? Bakanlar kurulunun son dakika Ramazan Bayramı tatili kararı nedir? soruları oldu. Peki 2017 Ramazan Bayram tatili ne kadar-kaç gün işte cevabı…

Müslümanlar açısından 11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan’da oruç tutan, mukabele okuyan, fitir ve zekatını veren Müslümanlar bu ayı dolu dolu yaşıyor. Ramazan ayının finali olan Ramazan Bayramı’na yaklaştığımız şu günlerde tatil planı yapacaklar Ramazan Bayaram tatilinin kaç gün olduğunu meraklı gözlerle beklemekte. 2017 Ramazan Bayramı tatili bu sene 25 Haziran Pazar gününe denk gelmekte. Resmi olmayan tahminlere göre Ramazan Bayramı 2017 tatili 27 Haziran Salı akşamı sona erecek. Şimdiden Ramazan ayı ne zaman başlıyor?  sorusunu sorup tatil planları yapmak isteyen vatandaşlar 2017 Ramazan bayramı ne zaman? Kaç gün tatil olacak? sorusunun cevabını merak etmiyor değil. Ramazan Bayramı tatili arefe günü ile birlikte 4 gün olacak.  (tabi bu Bakanlar kurulu kararı değil). Bakanlar Kurulu daha önceki bayram tatillerinde turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinin talebi üzerine süreyi uzatmakta. Bu yıl da Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olması yönünde bir talebin olduğu herkesler tarafından bilinmekte. Peki Bakanlar Kurulu Ramazan Bayram tatili kaç gün olması konusunda henüz bir karar almış değil.  

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

Bu sene Ramazan bayramı hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle iki gün olacak. 2017 Ramazan arefe günü 24 Haziran Cumartesi günü olacak. Bayramın ilk günü 25 Haziran pazar günü olacak. Ramazan bayramı ikinci günü ise 26 Haziran pazartesi, üçüncü günü 27 Haziran salı günü olacak. Tüm kamu ve özel sektör çalışanları 28 Haziran çarşamba günü iş başı yapacak. Okulların zaten kapalı olması sebebiyle öğrenciler Ramazan bayramı tatilinden yararlanamayacak. Bu hafta sonuna gelen tüm sınavlar ise iptal olacak.

2017 BAYRAM TARİHLERİ

2017 yılı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tarihleri;

Ramazan Bayramı Arefe Günü – 24 Haziran Cumartesi
Ramazan Bayramı 1. Günü – 25 Haziran Pazar
Ramazan Bayramı 2. Günü – 26 Haziran Pazartesi
Ramazan Bayramı 3. Günü – 27 Haziran Salı
Kurban Bayramı Arefe Günü – 31 Ağustos Perşembe
Kurban Bayramı 1. Günü – 1 Eylül Cuma 
Kurban Bayramı 2. Günü – 2 Eylül Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Günü – 3 Eylül Pazar 
Kurban Bayramı 4. Günü – 4 Eylül Pazartesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Işıklar'a Tepkiler BüyüyorÖnceki Haber

Başkan Işıklar'a Tepkiler Büyüyor

Emniyet Teşkilatı İftarda BuluştuSonraki Haber

Emniyet Teşkilatı İftarda Buluştu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!