esss

ATSO Adayı Köseliören’e Tam Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATSO Adayı Köseliören’e Tam Destek
1 Nisan’da yapılacak Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri öncesi ekibiyle bir araya gelen Sevim Köseliören, seçilip kısa süre içerisinde vaatlerini yetiren getirmediği takdirde yönetimiyle birlikte istifa edeceğini açıkladı.

Ardahan’ın Çıldır İlçesinde iş adamı Kenan Yıldız ve Onur Balcı tarafından işletilen Kuzey Yıldızı Restoran ve Bungalov Evler’de gerçekleşen yemekli toplantıya, iş adamları yoğun katılım sağladı.

Sorunlara vakıf, her bir yöneticinin kendi alanında deneyimli, genç, heyecanlı, dinamik, başarılı ve Ardahan sorunlarına duyarlı isimlerle yola çıkan ATSO Başkan adayı Köseliören’in seçimi kazanacağı kesin gözüyle bakılıyor.

Toplantıda rakibi Çetin Demirci’ye yüklenen Köseliören, “Sayın ATSO Başkanı Çetin Demirci durmadan yaptıklarını paylaşmakta ama iş sadece resimlerden ibaret olup realitede herhangi bir şeyin olmadığı da açıkça ortadadır” dedi.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanlığı seçimleri için sizlerin de gördüğü eksikleri giderebilmek amacıyla kendim ve alanında yetkin, genç, dürüst, Ardahan’ın sorunlarını bilen ve çözüm üretebilecek bir ekiple adaylığımızı açıkladık diyen Köseliören:

MEVCUT YÖNETİM GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMEDİLER

“Ardahan gelişmekte olan dünyanın yaşanılabilecek ilk 15 ilinden biri olmasına rağmen, gerek ticaret gerekse sanayi alanında geri kalmış ve durmadan göç veren bir il durumuna gerilemiştir. Bu alanda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası üzerine düşen görevi yerine getirmediğini görmekteyiz. Ancak gerek yazılı gerek sosyal medya üzerinden Sayın ATSO Başkanı Çetin Demirci durmadan yaptıklarını paylaşmakta ama iş sadece resimlerden ibaret olup realitede herhangi bir şeyin olmadığı da açıkça ortadadır. Sizlerin aracılığı ile Sayın Çetin Demirci’ye sormak ve yaptığını iddia ettiği çalışmalarla ilgili sorular sormak ve cevaplarını almak istiyorum.

ATSO tarafından kiraya verilen mülkiyetlerin kiraları neden bu kadar yüksek? Bu kiralar hesaplanırken Ardahan Esnafının gelir düzeyi düşünüldü mü? Düşünüldüyse neye göre fiyat belirlemesi yapıldı?

Türkiye’de tek Hayvan Borsası olmayan il Ardahan’da Borsa binası olmasına rağmen neden Hayvan Borsası kurulmadı? ATSO bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yaptı mı?

Her platformda Ardahan’a yabancı yatırımcı getireceği sözü veren Sayın Çetin Demirci, hizmete başladığı günden bugüne kaç yabancı yatırımcı getirdi? Eğer yatırımcı geldiyse, gelen yatırımcılar hangi işlerle iştigal ediyorlar?

Yabancı yatırımcıdan daha iyi olan Ardahanlı yatırımcıya hangi konularda destek olundu?

KGF kredilerinde Ticaret ve Sanayi Odalarının kefil olma yetkisi varken, hangi esnaf bu konuda bilgilendirildi ya da kredi kullandırıldı?

Ardahan ilinin 2 adet gümrük kapısı olmasına rağmen Ardahan esnafından kaç kişi bu kapılardan ticaret yapıyor?

Gümrük geçişleri için tır taşımacılığında olan dozvala neden gümrük kapılarında değil, şehir merkezinde veriliyor? Gümrük kapılarına bu işlemleri kolaylaştırmak amacıyla neden personel alımı yapılmıyor?

Türkgözü Sınır Kapısı kış döneminde saat 21:00’de neden kapanıyor ve neden 365 gün 24 saat hizmet veremiyor? Bu konuyla ilgili çalışma yaptınız mı?

Ardahan ilinin 2 adet gümrük kapısı olmasına rağmen neden hiç antrepo kurulmadı ve Antrepo kurulması için ATSO tarafından herhangi bir girişim yapıldı mı?

Yatımcı gelmiyor diye serzenişte bulunan Sayın Çetin Demircİ, Ardahan’da atıl halde bulunan DEMSAN yem fabrikasının yeniden faaliyete geçmesi için herhangi bir girişimde bulundu mu?

Türkiye’nin %5 hayvanını yetiştiren Ardahan için, hayvancılık ve ürünlerini geliştirmek için hangi çalışmalarda bulunuldu?

Yaptığınız sözleşmeler kapsamında oda üyelerinden kaç kişinin haberi olduğunu ve kaç kişinin bu yapılan sözleşmelerden faydalandığını açıklar mısınız?

Yurtdışında ATSO tarafından yapılan toplantılarda neler konuşulduğu, ne kararlar alındığı ve alınan bu kararların uygulanıp uygulanmadığı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yurtdışında ATSO tarafından yapılan toplantıların Ardahan’a katkılarını sıralayabilir misiniz? 

Milyonlarca Türk Lirası harcanarak kurulan Organize Sanayi bölgesinde hangi işletmeler kuruldu, hangi teşvikler için yardımcı olundu ya da Oda üyelerine bu konularla ilgili kimlere bilgi verildi?

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasıyla yapılan Kardeşlik Protokolü Ardahan’a katkılarını bizimle paylaşır mısınız?

Oda Aidatları ile bastırılan ve her sayfasında Çetin Demirci olan derginin bedelini üyeler mi ödüyor?

En kısa sürede Çetin Demirci’den sorularımızın cevaplarını bekliyor, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasına aidat ödeyen üyelerimizin de bu sorular ve cevaplarına göre doğru tercihi yapmasını diliyor ve Tüm üyelerimizi 01.04.2018 Pazar günü Saat 08.30’da Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılacak olan Oda seçimine katılmalarını saygı ve önemle rica ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

En kısa sürede Çetin Demirci’den sorularımızın cevaplarını bekliyor, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasına aidat ödeyen üyelerimizin de bu sorular ve cevaplarına göre doğru tercihi yapmasını diliyor ve Tüm üyelerimizi 01.04.2018 Pazar günü Saat 08.30’da Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılacak olan Oda seçimine katılmalarını saygı ve önemle rica ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ardahan Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düğün ve toplantıların sorunsuz adresi; Elit DavetÖnceki Haber

Düğün ve toplantıların sorunsuz adresi;...

Cemaat yurdunda vefat ettiSonraki Haber

Cemaat yurdunda vefat etti

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!