esss

Ada; Giresun Kültür Evi Açılışı İçin Kolları Sıvadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaklaşık bir buçuk yıl önce Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, tarafından temeli atılan Giresun Kültür evi 16 Ekim Pazar günü açılıyor.

Esenyurt’ta, Giresunlu’lar için Giresun Kültür Evi hizmete açıyor.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından temeli atılan Giresun Kültür evi 16 Ekim Pazar günü açılıyor.

Temel atma töreninde 28 kemençeci ile en büyük ay yıldızlı horon gösterisi yaparak katılımcıların yoğun beğenisini almıştı. Açılışta da; kardeşlik tohumunun ekileceği ve en büyük ay yıldızlı horon gösterisiyle hafızalar dan çıkmayarak, tarihe asla silinmeyecek bir imza atılmış olacak.

Temel atma töreninden açılışına kadar ilgisini esirgemeyen ve bireysel çalışmalar yapan, Giresun Göreleli, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı Abdurrahman Ada, Esenyurt’ta yaşayan ve Giresun Kültür evinin açılışını ilgiyle bekleyen tüm Giresunlu’lar dan taktir topluyor.

Ada; Ekim ayında yapılacak açılış için şimdiden kolları sıvadı, Giresun’da Belediye Başkanlarını ve Kaymakamlarını tek tek ziyaret edip açılışa davet ediyor.

Esenyurt’ta inşa edilen Giresun Kültür Evi daha şimdiden ilgi görüyor. açılış haberini duyan Giresun’lular soluğu Kültür evinde alarak ve hatıra fotoğrafları çektiriyor. Kültür evini ziyaret eden Giresun’lular çok memnun olduklarını ifade ediyorlar.

” Birlikte Bir İlki Açıyoruz, Sende Gelirsen Biz Kocaman Biz Oluruz”

Ada yaptığı açıklamalarda ” İstanbul’da ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. İyi niyetlerle yola çıktık, Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Hanımını evde bırakıp hizmet eden hemşerilerimize ve eşleri hizmetteyken evde yalnız kalan bacılarımıza teşekkür ediyorum. Diğer illerin kültür evleri yapıldı fakat bizim farkımız; Giresun yöre mimarisine uygun olarak tasarlanmış kültür evi inşa ediyoruz. Açılış günü Başkanımıza 20 bin Giresunlu’yu buraya toplayacağımıza söz verdik fakat, hedefimiz en az 28 bin hemşerimizi burada toplayarak pancar çorbası ikramıyla açılışı gerçekleştirmek.  Öğlen saat 12.00 de statta konserler başlayacak açılış merasimi, yöresel kıyafetler eşliğinde otçu göçü yürüyüşüyle devam edecek ve Kültür evinde kurdeleler kesilerek katılımcılara yöresel ikramlarda bulunulacak. Kültür evinde düğünlerin, kınaların, sünnetlerin icra edilecek salonlar olacak, toplantı salonları ve derslikler olacak, genciyle yaşlısıyla biz herkesin bir hikayesi olsun istedik, burada düğünü olan birisi kendi çocuğuna bunu daha sonra anlatabilsin istedik. Giresun derneğine üye olan aidatını ödeyen üyelerimize salon ücreti yarı yarına indirimli olacak. Tüm herkese açık olan Kültür evinde her gün yöresel yemekler olacak, VIP uygulamasıyla hizmet verilecek olup buranın kazancıyla her yıl 10 ay boyunca 28 öğrenciye burs verilecek, eğitim kökenli olmam sebebiyle öğrencilere desteği her daim amme hizmeti olarak görüyorum. Kültür evinde Giresun’da yetişen bütün meyveler var, serender (mazu) var, serenderi Giresun müzesi olarak düzenleyeceğiz. Her tarafa ağaçlar diktik, burada tam bir yayla havası var. Giresun’lu derneklere, Giresun’lu Belediye Başkanlara sesleniyorum burası sizin, desteğinizi bekliyoruz. Amacımız Giresun’u bu vesile ile Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmak” dedi.

Son olarak açılış sloganını söyleyen Ada” Birlikte Bir İlki Açıyoruz, Sende Gelirsen Biz Kocaman Biz Oluruz” ” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güneş Cem Evinde ilk Oruç AçıldıÖnceki Haber

Güneş Cem Evinde ilk Oruç Açıldı

Vize serbestisi için Jagland formülüSonraki Haber

Vize serbestisi için Jagland formülü

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!