esss

Ardahan Kültür Evi kadınlar gününü 2 etkinlikle kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Kültür Evi kadınlar gününü 2 etkinlikle kutladı
Her yıl geleneksel olarak kutladığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, bu yıl 2 etkinlik düzenleyen Ardahan Kültür Evi, yine fark yarattı.

Merkezi İstanbul Esenyur’ta bulunan Ardahan Kültür Evi her yıl geleneksel olarak kutladığı 8 Mart  Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 2 etkinlik düzenleyerek, kadınlara verdiği değeri bir kez daha gösterdi.

Ardahan Kültür Evi, Kültür Sanattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sevilay Dinçer ve Kadın Kolları Başkanı Hülya Şimşek’in organize ettiği etkinliğe İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, CHP eski İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Ardahan Kültür Evi Onursal Başkanı Tuncer Dağ, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, işadamları ve 300 yakın kadın katıldı.

Ünlü sunucu İlknur Kaplan’ın sunuculuğunu yaptığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Al tarafından verilen, şeker hastalığının Metabolik Cerrahi ile Tedavisi konulu panel ile başladı. Diyabet hastalığı hakkında kadınlara bilgi veren Muzaffer Al, şeker hastalığının giderilmesinde kullanılan cerrahi müdahaleler hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

"Etkinliklerimiz her yıl kendini daha da geliştirerek devam ediyor"

Ardahan Kültür Evi'nin düzenlediği 8 Mart  Dünya Kadınlar Günü etkinliği panelin ardından yapılan konuşmalar ile devam etti. Programda ilk olarak Ardahan kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi bir konuşma yaptı. Düzenlenen etkinliğe katılan kadınlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çiftçi; " 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Ardahan Kültür Evi olarak düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz kadınlar günü etkinliklerimiz her yıl kendini daha da geliştirerek devam ediyor. Gelecek yıllarda daha kapsamlı ve anlamlı etkinliklere imza atmak istiyoruz. Bu gün bu etkinliği düzenleyen Kadın Kolları ve Kültür Sanattan sorumlu başkan yardımcımıza, konuklarımıza ve siz değerli kadınlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Dağ;"Emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum"

Efrail Çiftçi'nin ardından söz alan İstanbul Ardahan Kültür Evi Kurucu Başkanı Tuncer Dağ ise; "Kurucusu olduğum Ardahan Kültür Evi'nin bu tarz bir etkinlik yapmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumun bilinmesini istiyorum. Dernekler esasında kültürel faaliyetler içerisinde olması gereken kurumlardır. Bu etkinlikte emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Alatepe; "Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum"

Kurucu Başkan Tuncer Dağ'ın ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise yaptığı selamlamanın ardından; "Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. 5 abla ile büyüyen bir erkek evlat olarak kadınlarımızı çok seviyorum. Bir eş olarak, bir kız babası olarak kadınlarımızı çok seviyorum. Sizlerden kadınlarımızdan çok şey öğreniyoruz bu hayatta. En önemlisi ise merhamet etmeyi sizden öğreniyoruz. En  çok ta bunu öğrenmeye ihtiyacımız var. Yönetim olarak biz de bir başkan yardımcımızı kadın olarak belirledik. Sosyal ve sağlık işleri kendisine bağladık. Tüm bu işlerden kadınlarımız sorumlu olsun istedik. Çünkü daha başarılı olacaklarını düşünüyoruz. Kadınlarımız bir gün değil 365 gün bizim için değerli olmalıdır diye düşünüyorum. Bu sözlerimle kadınlar gününü bir kez daha sizlerin huzurunda kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynarca; "Ardahan Kültür Evi büyük bir alkışı hak ediyor"        
Törene katılan bir diğer isim Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kanarca ise 8 Mart'ın tarihsel sürecine değinerek başladığı konuşmasında kadının önemi ve parlamento olarak kadın haklarına yönelik yapılan kazanımlara değindi. Kaynarca; "Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. Bu etkinliği düzenleyen Ardahan Kültür Evini de tebrik etmek istiyorum. 40 bin dokuma işçisinin başlattığı bir eylem ve üzücü bir olay sonrası 120 kadının yanması... Bu kötü olaylar sonrası kutlanmaya başlayan 8 Mart’ı böylesi derneklerin, etkinlikler düzenleyerek yaşatmasını çok değerli ve anlamlı buluyorum. Ardahan Kültür Evi de büyük bir alkışı hak ediyor. Biz de parti olarak hükümet olarak kadın haklarına yönelik bir çok adım attık ve bu adımları genişletmeye devam ediyoruz. Ülkemiz de kadın çok önemlidir. İnancımıza göre cennet annelerinizin ayakları altındadır. Bu yüzden kadınlarınıza yönelik çalışmalarımız bu dönemde de devam edecektir. 4 siyasi parti ile birlikte kadınlarımıza yönelik çok sayıda kanuna imza attık. Dünya’da örneği olmayan bir çok hakkı kadınlarımıza kazandırdık" dedi.

Plaketler sahiplerini buldu

Ardahan Kültür Evi Genel Sekreteri Ayhan Aydemir Büyük Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yöntem adına Genel Müdür Fatih Esen'e, Ardahan Kültür Evi 1.Başkan Vekili Gürhan Şimşek tarafından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Al plaketi takdim edildi. Programın sunuculuğunu yapan İlknur Kaplan'a plaketini Ardahan Kültür Evi Müdürü Güven Avşar tarafından verilirken, İstanbul Ardahan Kültür Evi Kurucu Başkanı Tuncer Dağ ve mevcut Başkan Efrail Çifçi ile birlikte Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'ye plaketini takdim ettiler.

Alatepe, Ardahanlı kadınlara hediye takdim etti

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat ,Alatepe Ardahan Kültür Evi Kültür Sanattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sevilay Dinçer Erciyes ve Derneğin en yaşlı üyesi 96 yaşından Zeynep Avşar'a ve toplantıya katılan kadınlara Dernek Başkanı Efrail Çiftçi ile birlikte birer hediye verdi.

Kadınlar doyasıya eğlendi

Yapılan konuşmaların ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü için hazırlanan müzik programına geçildi. Cumartesi günü saat 13.00’de başlayan ve akşam saatlerine kadar süren etkinlikte Halk Müzik Sanatçısı Ercan Papur ve Halk Müzik Sanatçısı Şenay Özçelik’in söylediği bir birinden güzel türkülerle kadınlar saatlerce eğlenme fırsatı buldular.

Program hatıra fotoğrafı ile son buldu

Etkinlik sonrası Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi ve Yönetim Kurulu üyeleri, etkinliğe katılan kadılara gül hediye ederek, günü ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çektirdiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çukur'da şok veda!Önceki Haber

Çukur'da şok veda!

Zabıta Suriyelilere ait ruhsatsız marketi mühürlediSonraki Haber

Zabıta Suriyelilere ait ruhsatsız market...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!