esss

Bildiğiniz anaokulundan çok daha fazlası Olivin Çocuk Akademisi’nde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bildiğiniz anaokulundan çok daha fazlası Olivin Çocuk Akademisi’nde
‘Çocuk için değer’ sloganıyla okul öncesi çocuklara yönelik uluslararası standartlarda hizmet verecek olan Olivin Çocuk Akademisi açıldı.

Bahçeşehir’de hizmet verecek kurumun kuruculuğu ise bölgemizde başarılı çalışmalarıyla bilinen Burçay Yıldız üstlendi. Uzun zamandır bu yönde araştırmalar içerisinde olduğunu ve gelen talepler doğrultusunda böyle bir girişim içerisine girdiklerini ifade eden Yıldız; “Eğitim sektöründe çalışan dostlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde büyük bir adım atarak, Olivin Çocuk Akademisini kurduk. Buradaki amacımız mevcut yapılardan farklılaşarak, yavrularımızı hayata adapte etmektir. Bugüne kadar görünen okul öncesi anaokulu ve kreşlerden çok daha farklı bir eğitim sistemiyle çalışmalar yürütüyoruz. Oldukça deneyimli bir eğitim kadrosu oluşturduk. Tam donanımlı bir eğitim yuvası olarak hizmet veriyoruz. ‘Çocuk için değer’ sloganı ile bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyoruz” dedi.

“Çocuk merkezli eğitim anlayışı”

“Okul öncesi dönemde çocukların gelişimsel ve dönemsel özelliklerini dikkate alarak öğrenme süreçlerini planladık” diyen Yıldız; “Bu nedenle, müfredat merkezli eğitim anlayışı yerine, çocuk merkezli eğitim anlayışımızla, çocuklarımızın yol göstericisi olmayı, onların öğreticisi değil, doğal ortamlar sunan,  ilgileri doğrultusunda, onların öğrenme yolunu açan birer rehber olmayı hedefledik. Her çocuğun sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak ve geliştirmek, yönümüzü ve yolumuzu belirleyen öncelikli ilkemiz oldu” ifadelerini kullandı.

“Nitelikli bir okul öncesi eğitim kurumu olmak için yola çıktık”

Kuruluş Felsefelerini açıklayan Yıldız; “ Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip; insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren ve topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler yetiştirmek kuruluş felsefemizin temelini oluşturur. Okul öncesi dönem hayatın temelidir. Çocuğun sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi, gelişebilmesi ve öğrenmeye karşı olumlu tutumlar geliştirebilmesi için nitelikli bilişsel uyarıcıların, zengin dil etkileşimlerinin, olumlu sosyal ve duygusal deneyimlerin çocuğa sunulduğu ve çocuğun bağımsızlığının desteklendiği bir çevreyi oluşturmak ve nitelikli bir okul öncesi eğitim kurumu olmak için yola çıktık” şeklinde konuştu.

“Bin 200 m2 açık alan içerisinde 600 m2 kapalı alan”

Okulun fiziki özellikleri hakkında da bilgi veren Olivin Çocuk Akademisi kurusu Burçay Yıldız; “ Okulumuz bin 200 m2 açık alan içerisinde 600 m2 kapalı alana sahiptir. 4 katlı müstakil villa olup, 9 sınıf, yemekhane, mutfak, uyku odası, revir, müdür odası, kurucu ve toplantı odası, oyun ve spor salonu, tiyatro ve konferans salonu, müzik atölyesi, sanat atölyesi, satranç atölyesi, masal atölyesi, çocuk kütüphanesi, pdr servisi, tarım alanı, mini hayvanat bahçesi v.b. bölümlerden oluşmaktadır. Eğitimin dinamizmini ve heyecanını canlı tutacak şekilde dizayn edilen okulumuz, öğrencilerimizin yaşam becerilerini geliştirecek donanıma sahiptir” dedi.

Kars’tan gelen kaşar, tereyağı, bal…

Okulun beslenme, branş derleri ve dil eğitimi gibi konularında bilgi veren Yıldız şöyle devam etti; “Okulumuzda yemeklerimiz beslenme uzmanları ve gıda mühendisleri denetiminde yaş özellikleri dikkate alınarak hazırlanır. Yemek listeleri, gün içinde üç beslenme saati (sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı) şeklinde uygulanır. Günlük ve haftalık depo kontrolleri yapılır. Okulumuzda Kars'ın mandıralarından kaşar, tereyağı, bal, et gibi doğal besin ürünlerini kullanır, organik beslenmeyi önemser, çocuklarımızın gelişimlerini destekleriz. Branş Derslerimiz de ise Jimnastik, kaba motor kas gelişimlerinin desteklenmesi, Müzik, Orff ve Ritm Sanatsal, Müzik eğitimi çocukların disiplin, adaptasyon, rahatlama yeteneği, özgüven, sorumluluk, kişisel düşünce gibi kişilik özelliklerinin gelişiminde etkilidir. Kendini ifade etme becerisini, yaratıcılık zevkin ve estetik duygusunu geliştirir; ses ve dil gelişimi ile bilimsel gelişim ve soyut düşünmeye katkıda bulunur.

Çocuklar için anadilinin yanında 2. Ve 3. dili kavramanın en iyi zamanı okul öncesi dönemdir. Dilbilim ve eğitim alanında yapılan bazı çalışmalar yabancı dillerin çocuklara mümkün olduğu kadar erken bir yaşta öğretilmesi gerektiğini ileri sürüyor. Erken yaşta dil öğreniminin okul performansında genel bir artış ve üst düzey problem çözme becerileri geliştirme gibi faydaları olacağı belirtiliyor. Okulumuzda dil eğitimi İngilizce ve Fransızca olarak verilmektedir. Etkin bir İngilizce eğitimi için English Kids Academy programı uygulanmaktadır.

HABER GÖRSELLERİNİ AŞAĞIDA GÖREBİLİRSİNİZ..

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’un siyasileri Çoban ailesinin düğününde buluştuÖnceki Haber

Esenyurt’un siyasileri Çoban ailesinin d...

Efe Işıklı Erkekliğe İlk Adımı AttıSonraki Haber

Efe Işıklı Erkekliğe İlk Adımı Attı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!