esss

CHP'li Gökmen: CHP ve Cumhuriyet ilelebet yaşayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Gökmen: CHP ve Cumhuriyet ilelebet yaşayacak
CHP'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi, Atatürk anıtına çelenk konuldu. İlçe Başkanı Gökmen, CHP ile Cumhuriyet'i sonsuza dek yaşatacaklarını söyledi.

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen günün anlama ve önemine hitaben bir açıklama gerçekleştirdi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan Partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk daha kurtuluş savaşı sırasında partimizin kurulacağını şu sözlerle açıklamıştı.
“

Milletin her sınıf halkından, hatta İslam dünyasının en uzak köşelerinden bana ebedi olarak iftihar duyacağım şekilde gösterilen teveccüh ve itimada layık olabilmek için en mütevazı bir millet ferdi sıfatiyle hayatımım sonuna kadar vatanın hayrına vakfeylemek emeliyle barıştan sonra Halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim”.
 CHP’nin partileşme sürecindeki gelişim çizgisinin de ortaya koyduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen ve yürüten “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti”nin devamıdır. Başlangıçta “Halk Fırkası” olan partinin adı, 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında da “Cumhuriyet Halk Partisi” olarak değiştirilmiştir.


Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel miraslarıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden ilkelerin yanı sıra sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen CHP bu çerçevede Uluslararası ölçekte faaliyetlerini sürdüren Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyalistler Partisine de katılım sağlamıştır.Çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan “özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme” kavramları içinde bulunduğumuz dönemde CHP’nin Türkiye’de kurumsallaştırmaya çalıştığı ve Programlarında önemle vurguladığı başlıca ilkeler arasında yer almaktadır.
Başta Kurtuluş Savaşımız olmak üzere, özgürlük hareketlerinden, emek mücadelesinden ve evrensel dayanışmadan kaynağını alan sosyal demokrasinin, “insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barışçı ve adil bir dünya, emeğin yüceliği, sürdürülebilir ve dengeli kalkınma, gönenç, doğanın ve çevrenin korunması, çoğulcu ve katılımcı demokrasi” değerlerine dayanan; kadın erkek eşitliğine inanan; bu değerleri gerçekleştirmeyi hedefleyen; devleti, kişilerin özgürlüklerini ve refahını sağlamaya yönelik bir hizmet aracı olarak kabul eden çağdaş demokratik sol bir partidir..


Değerli yol arkadaşlarım kıymetli hemşerilerim,
Düşününki cephelerde kurulmuş ve tek başına bu ülkedeki iktidarına yıllarca devam edebilecek gücü olan Chp .. 2 dünya savaşı sonrası ülkemizin daha çağdaş daha demokratik azınlıklarında söz hakkının olduğu çoklu siyasi partili yaşama geçmiştir.
Bugün geldiğimiz aşamada ortak değerlerimiz kaybettiriliyor.
milli birlik ve beraberliğimizi yok ediliyor..
Eğitim sistemimizin içi boşaltılarak gelecek nesillerin cahil ve yobaz yetişmesini sağlıyorlar.
Laiklik sanki din düşmanlığıymış anlatılıyor
oysa laiklik bütün inançlarının garantörüdür..
Demokrasiyi çıkarmış oldukları kararnamelerle gölgede bıraktılar ve bu ülkenin insanlarına demokrasiyi unutturuyorlar .
Bugün Türkiye’de adalet hakkı sistematik olarak ihlal edilmektedir. Örneğin, mahkemede adalet yoktur, mahkemeler bağımsız ve tarafsız değildir, millet mahkemelerden umudu kesmiş, siyaset yargıya hakim olmuştur. Hakimler hukuka değil iktidarın beklentilerine göre karar vermektedir.

Siyasi planlarının parçası olarak milletvekilleri tutuklanmakta bu yolla aslında milli irade hapsedilmektedir.
cumhuriyete ve değerlerine söz söyleme gafleti içindeler.. ülkemizin bir çok yerinde sistematik ve bilinçli olarak ulu önderimiz M.Kemal Atatürk heykellerine saldırma cesaretinde bulunanlara yalvar yakar rica minnet davrananlar sokakta hakkını arayanlara her türlü şiddeti reva görür hale geldiler.
Bu ülkede herkese eşit adalet istemek suç haline geldi..
Hakkı, hukuku ve adaleti, demokrasiyi savunan herkesle, özgürlüğü savunan herkesle,vatanını seven herkesle bir arada durmalıyız yan yana olmayız ve emin olun bu karanlık günlerin sonunu birlikte durarak aydınlığa çıkaracağız"

Atatürk anıtına çelenk kondu

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Tapu Müdürlüğü'nde müthiş vurgun!Önceki Haber

Esenyurt Tapu Müdürlüğü'nde müthiş vurgu...

Ardahan Belediyesi'nden İçme Suyu AçıklamasıSonraki Haber

Ardahan Belediyesi'nden İçme Suyu Açıkla...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!