esss

Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanlığına yeniden seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanlığına yeniden seçildi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin 12. Olağan Büyük Kurultayı'nın açılışında yaptığı konuşmada CHP'yi eleştirdi. Devlet Bahçeli, kullanılan 1169 oydan 1167 delegenin oyuyla 9. kez genel başkanlığa seçildi.

MHP, 12. Büyük Kurultayı’nı bugün topladı. Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayda, sandıkların kapanmasından kısa süre sonra oy sayımı tamamlandı.

Seçimlere tek aday olarak giren Devlet Bahçeli, kullanılan bin 169 oyun, geçerli olan bin 167'sinin tamamını olarak Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kurultay salonunda konuşma yaptı.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Teşkil edilen kurultay divanının değerli başkan ve üyeleri, dost ve kardeş ülkelerin saygın temsilciler, teşrif eden saygıdeğer misafirler, fedakar ülküdaşlarım, sevgili bozkurtlar, asenalar, muhterem hanımefendiler, beyefendiler, medyamızın değerli mensupları hepinizi selamlıyorum. 

Gönülleri birleşenler selam sizlere. Gözünde bayrak, gönlünde vatan, gövdesinde hayatın yükünü taşıyan muhteşem milli varlığa selam olsun. Millet ve memleket sevdalılarına selam olsun. Emek ve ömür veren tertemiz vicdanlara selam olsun. Söz ak, gözü tok, duruşu dik, duyuşu berrak, feraset kalelerine selam olsun. 

18-03/18/resimid_9188088-copy.jpg

18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ

Turan illerine, Türkistan diyarlarına, kızıl elma ülküsü ile yürüyen nesillere, dava arkadaşlarıma saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Nice badireleri yenerek nice belaları ezerek nice engelleri geçerek, hamdolsun 12. Olağan Büyük Kurultayımıza kavuştuk. Bu muazzam diriliş ruhu ile buluştuk. 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünde toplandık, Türk milletinin muzaffer ruhunu cihana ilan etmek için seferber olduk. Milliyetçi, ülkücü hareket bugün tarih yazıyor. Art niyetli şekilde neredesiniz diye soranlara; Gümbür gümbür, işte buradayız. Şimdi siz söyleyiniz, vereceğiniz cevaplarla taşeronlarını zangır zangır titretiniz. Ezan susmaz, bayran inmez, vatan bölünmez diyen, kutlu irade nerede? 

"BİZİM İÇİN VEFA SADECE BİR SEMTİN İSMİ DEĞİLDİR"

Kurultayımızın milletimize, geleceğimize, partimize, Türk-İslam alemine hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Hilal bakışlılar, bozkurt duruşlular hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Duruşu olanın dev gibi bir davası, devasa hayalleri vardır. Duruş aynı zamanda iddia, irfan, yüksek karakter ve kararlılık mahsulüdür. Kıpırdamadan duranın değil, duruşu ile hareket edenin gelecek hakları bulunacaktır. Duruşu milli olanın durduğu yer meşrudur, ahlakidir, maneviler, halkın yanıdır. Biliyoruz ki Türkiye'nin istikbali milli duruşun istikrar içinde devamına bağlıdır. Duruşumuz Türkiye'dir, Türklüktür, Müslüman Türk milletinin ta kendisidir. Vefa ise duruşa manevi öz katan imanı asalettir. Bizim için vefa sadece bir semtin ismi değildir. Vefası olmayının milli ve manevi değerlere vedası kesindir. Vefası olmayan, kaypaktır, kaçaktır, manen kayıptır. 

MHP demek şühedaya vefa demektir, millete beka demektir. Beka, var oluşumuzdur, payidarlığımızdır. Sonsuzluk ırmağına akışımızın ana yatağıdır.

18-03/18/resimid_9188213-copy.jpg

MHP'yi darbe kanallarından durduramayanlar bu defa farklı iddialar ile ortaya çıktılar. 10 Ocak 2016'da dedik ki, kurultayımızın tarihi 18 Mart 2018'dir. 2 yılı aşan bir süreyi geride bırakıp 18 Mart'a geldik, siz söyleyiniz, sözümüzü milim ödün vermeden tuttuk mu? 12. Olağan Büyük Kurultayımıza gelinceye kadar ne kadar kepazelik, travma, skandal varsa maruz kaldık. Oyunları tümden bozduk. Bir kere satan yine satar. Vefasızlık imansızlıktır.

Bir yanda Afrin'den Suruç'a kadar küresel ölçekte bir şiddet sarmalı sahaya indirildi. Sivil ve masum vatandaşlarımız hedef alındı. Şehit naaşları ağıtlarla son yolculuklarına uğurladı. 20 Temmuz 2015'ten bu yana 1461 evladımız şehit düştü. 15 Temmuz'da tarihin en şiddetli işgal teşebbüslerinden birisine milletçe maruz kaldık. Belirli aralıklarla dayatılan sözde özerklik ilanları bunun habercisiydi. 4. aşamada ise İran'ın, ABD'nin ve İsrail kanalıyla çözülerek Kürdistan'ın son kısmının inşası hedeflenmişti. Bu nedenle MHP ile uğraşıldı, MHP ameliyat masasına yatırıldı.

Hem MHP hem de partisiyle birlikte sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel kuşatmaya alındı. Bu kuşatmaya tesir düzeyi yüksek ilk vuruş 15 Temmuz'da Türk milleti tarafından gerçekleştirilmiştir. İkinci vuruş 24 Ağustus 2016 Fırat Kalkanı Harekatı, üçüncüsü ise Zeytin Dalı Harekatı'dır. Tehlike geçti mi? Asla. İşbirliği ve uzlaşmaya kulak tıkayamazdık. 

CHP-HDP DAVET EDİLMEDİ

HDP ve CHP ve İYİ Parti’nin davet edilmediği kurultay, bugün Ankara Spor Salonu’nda toplanacak. 1 Kasım seçimlerinden sonra parti içi muhaliflerin Meral Akşener önderliğinde seçimli olağanüstü kongre talepleriyle gündeme gelen, karşılıklı davalarla süren ve sonunda da İYİ Parti ayrışmasıyla noktalanan sürecin ardından MHP, muhalifsiz bir seçime gidecek.

SURDA GEDİK KRİTERİ

Kurultayın tek adayı Bahçeli, merkez yönetim kuruluna (MYK) girmek için yapılan yüzlerce başvuru arasından yeni çalışma arkadaşlarını da belirleyecek. MHP Lideri; surda gedik açtırmayan, mücadelede kendisinin ve hareketin yanında yer alan, bağlılığından şüphe etmediği isimleri yanında tutacak. Yerel ve genel seçimler ve cumhur ittifakı ile yeni sistemin yerleştirilmesi süreci dikkate alınarak görevlendirme yapılacak.

18-03/18/resimid_9188216-copy.jpg

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kurultaya ilişkin “MHP, kurultaylarını hep temalı yaptı. Bu kongredeki temamız da, ‘milli duruş, şuhedaya vefa, millete beka’ şeklinde tanzim edildi. ‘Var olduk Türkiye’ dedik” açıklamasını yaptı. 1 Kasım seçimleri sonrasında FETÖ destekli bir grubun partiyi ele geçirmek istediğini belirten Yalçın, “Sonra yok etme adına çok ciddi bir çalışma içine girdiler. Ancak hareketin tarihi temelleri, dayandığı düstur, özgül ağırlığı olan bir parti olduğu göz önüne alınırsa bugün itibarıyla bunların tamamen ortadan kalktığı söylenebilir. 18 Mart’ta çok ciddi bundan sonraki döneme ışık tutacak bir kurultay yapacağız. Bu kurultayda 2019, 2023, 2053, 2071 vizyonları tekrar hatırlatılacak” dedi.

‘DAVET ETMEDİK ÇÜNKÜ...’

Yalçın, kongreye CHP, HDP ve İYİ Parti’yi davet etmediklerini ifade ederek, “Her üçü de üçüz bir şekilde aynı paralelde hareket eden siyasi partiler. Milli duruştan ne anladıklarını biz biliyoruz” diye konuştu.

18-03/18/resimid_9188217-copy.jpg

AK PARTİ'DEN HEYETLİ TEMSİL

MHP Kurultayı’nda AK Parti’yi 3 kişilik heyet temsil edecek. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ile TBMM Grup Başkanvekili Naci Bostancı, MHP Kurultayı’nı partileri adına takip edecek. MHP’nin önceki kurultaylarına AK Parti’den genellikle bir temsilci katılıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iktidara destek veren MHP, 16 Nisan 2017’de yapılan halkoylamasında AK Parti ile birlikte “Evet” cephesini oluşturmuştu. AK Parti ile MHP, 2019’da tam anlamıyla yürürlüğe girecek olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasal ve yasal mevzuatı birlikte şekillendiriyor. En son seçim ittifakı konusundaki düzenlemeyi TBMM’ye getiren iki parti, 2019’da yapılacak genel seçimlerlere “cumhur ittifakı” adı altında, birlikte girecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SGK'ya bildirmeyen yandı!Önceki Haber

SGK'ya bildirmeyen yandı!

Emekliye 600 TL ek gelirSonraki Haber

Emekliye 600 TL ek gelir

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!