esss

Erzurumlular Derneği şanlarına yakışan bir iftar daveti verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzurumlular Derneği şanlarına yakışan bir iftar daveti verdi
Merkezi Esenyurt’ta olan Erzurumlular Derneği, Ramazan Ayı sebebiyle bölgede bulunan yerel basın mensuplarını ve Erzurumlu gazetecileri muhteşem bir iftar daveti ile ağırladı.

Yeni seçilen Dernek Başkanı ve aynı zamanda Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Ali Murat Alatepe tarafından organize edilen iftar yemeği, alışılagelmiş bir organizasyona sahne olurken, gazeteciler tarafından yılın en iyi davet organizasyonu olarak nitelendirildi.

Erzurum’un şanına yakışan bir organizasyona imza atan Dernek, iftar yemeğinde misafirlerine Erzurum’un meşhur cağ kebabı ikram etti. Büyük beğeni toplayan iftar yemeğinin ardından Erzurumlu ünlü tiyatrocu Murat Balkuş şiirleriyle, Şakir Bozan ile Davudi sesiyle ve Kenan Keskelen ise sazıyla katılarak söylediği türküleriyle basın mensuplarının kulaklarının pasını sildi. 

Alatepe, derneğe emeği geçen herkese teşekkür etti

Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Esenyurt Erzurumlular Derneği Başkanı olan Murat Alatepe teşekkür konuşması yaptığı davette: ‘’Erzurum’un sesini ve kültürünü yansıtmak için sizlerle bir Ramazan iftarında bir araya gelmek istedik. Öncelikle katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Derneğimiz uzun yıllardır Esenyurt’ta hizmet sağlamaya devam ediyor. Başta bir köy derneğinin öncülüğünde kurulmuş ama şimdi bugün bulunduğu noktada derneğimiz Esenyurt’taki tüm Erzurumlu dernekleri tek bir çatı altında tutan Erzurum kültürünü yaşatan ve yansıtan bir dernek pozisyonuna geldi. Başta Kenan Keskelen, Yunus Balta ve Murat Baduralkan olmak üzere emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yeni yönetimin iş bölümü belirlendi

Konuşmasına devam eden Alatepe; ‘’Yakın zamanda yaptığımız kongremizle birlikte yeni yönetimin oluşmasıyla alakalı iş bölümümüzü gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Basın yayın ve halkla ilişkiler birimimizi de kurduk. Sosyal işler birimimiz, İdari işler birimi, Mali işler birimi, organizasyon birimi, basın yayın ve halkla ilişkiler birimimi, kadın kollarını ve gençlik kollarını koordineli bir şekilde düzenledik. Derneğimizde; 19 yönetim kurulu üyemiz, 8 denetim kurulu üyemiz ve 4 danışma kurulu üyemiz bulunmaktadır’’ ifadelerini kullandı. 

Murat Alatepe Yönetim kadrosunu açıkladı 

Yeni Yönetim Kurulu kadrosunu açıklayan Alatepe: Halil Karapınar, Kadir Çakır, Zafer Demir, Hacı Ali Akyüz, Murat Balkuş, Nimetullah Aslan, Yunus Akdemir, Recep Ay, Remzi Bozbey, Şerafettin Polat, Ali Atmaca, Hakim Doğan, Alaaddin Doğan, Fesih Güneş, Mansur Bozdemir, Şenol Korucu, Fuat Akbulut, Mucip Oral, Medeni Çakmak. Denetim Kurulu kadrosu: Lokman Arıcıoğlu, Hüseyin Bilgili, M. Hanifi Karagöz, Ali Akbulut, Hayrettin Narman, Ali Çelik, Hakan Doğan, Turgut Demir. Danışma Kurulu kadrosu: Nuri Kaya, Yunus Balta, Murat Baduralkan ve Kenan Keskelen’in isimlerini verdi.

Ramazan Bayramı’nda 25 otobüsle Erzurum’a sılairahim yolculuğu olacak

‘’Bizler Ardahanlılar veya Karslılar gibi yaptıklarını belli etmede biraz zayıf kalıyoruz” diyen Alatep; “Büyük programlar yaptık. En büyüğünü de Ramazan Bayramında yapacağız inşallah. Bizim köy derneğimizin başlattığı ve yaklaşık 3 dönemdir de devam eden organizasyona bu sene sadece Esenyurtlu olarak 25 otobüsle Erzurum’a sılairahim yapmaya gideceğiz. 3 bin kişiye yakın bir kitle ile bayramlaşmaya gideceğiz. Esenyurt’ta 35 bin Erzurumlu var. Bizim amacımız buradaki hemşerilerimizle birlikte memleketimize daha faydalı olabilmenin yolunu bulmaktır.’’ açıklamasında bulundu.

Polat; “Sık sık beraber olacağız”

Esenyurt Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi ve aynı zamanda Esenyurt Erzurumlular Dernek Başkanı Murat Alatepe konuşmasının akabinde mikrofonu Şerafettin Polat’a bıraktı. Polat: ‘’Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz. Basınla ilişkilerimiz biraz zayıf kaldı. Bundan sonra inşallah bunu telafi edeceğiz. Sık sık beraber olacağız. Yaşamak için ihtiyacımız nasıl ekmek, su, barınma ise gelişmekte olan ülkelerde de bilgi akışı çok önemlidir. Bu da sizlerin sayesinde oluyor. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Bundan sonra da yapacağımız icraatlardan, faaliyetlerden sizlerin de haberi olacaktır. Şimdiden Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Belediyesi'nden yetim ve öksüzlere iftarÖnceki Haber

Esenyurt Belediyesi'nden yetim ve öksüzl...

Minibüsçü esnafı geleneksel iftarda buluştuSonraki Haber

Minibüsçü esnafı geleneksel iftarda bulu...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!