esss

Esenyurt Batman Derneği'nden gazetemize ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Batman Derneği'nden gazetemize ziyaret
Esenyurt Batman Derneği Başkanı Burhan Şaşmaz, Batman Dernek Başkanvekili aynı zamanda Gazeteci olan Emin Beyaz, Başkan Yardımcısı İmran Saruhan ve İlyas Saruhan gazetemiz Kent Haberi ziyaret ettiler.

Kent Haber imtiyaz sahibi Mihrican Deniz'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret yapılan kahvaltı ve sohbet eşliğinde gerçekleşti.

Başkan Şaşmaz Dernekleri hakkında bilgi verdi

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mihrican Deniz’e, üzerinde Atatürk’ün suliyeti olan kahve fincanları hediye takdim eden Esenyurt Batman Derneği Başkanı Burhan Şaşmaz, yeni kurulan dernekleri hakkında bilgi verdi. Kısa sürede kendilerine dernek binası tahsis eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür eden Başkan Şaşmaz, Esenyurt Batman Derneği olarak yaptıkları ve yapacakları faaliyetlerden bahsetti.

‘’Amacımız ayrıştırmak değil, birleştirmektir’’

Başkan Şaşmaz: ‘’Öncelikle başta hedefimiz, toplumumuza sahip çıkmak, sosyal ve kültürel değerlerimizi ön plana çıkartarak etkinliklerimizi düzenlemek istiyoruz. Kültürümüzü, çocuklarımıza aşılayarak örf ve adetlerimizi devam ettirmemiz gerek. Bilirsiniz bizlerde taziye ziyareti bir hafta sürer. Ama İstanbul’da mezarlıkta bitiyor. Esenyurt’ta yaklaşık 10 bin Batmanlı var. Kültürümüzü, örf ve adetlerimizi burada da yaşamak istiyoruz. Aksi takdirde yok olmaya mahkûmuz. Dernek olarak yaklaşık 7 ay önce kurulduk. Gençlerimizi bir arada tutmak için etkinlikler düzenleyeceğiz. Bizim amacımız ayrıştırmak değil, birleştirmektir’’ açıklamasında bulundu.

‘’Seçimden seçime var olan derneklerden olmayacağız’’

Çıkar üzerine kurulan STK’lardan olmayacaklarını ifade eden Başkan Şaşmaz: ‘’Farklı bir STK olacağız. Tabela derneği ya da seçimden seçime var olan derneklerden olmayacağız. 29 Ekim’de dört otobüs yüz elli kişiyle Çanakkale’ye ziyarette bulunduk. Şehitlerimizi anmak için gittik. Bunun gibi spor etkinlikleri, gezi etkinlikleri gibi birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Batmanlılar bu ülkenin milli beraberliğine ve bayrağının bütünlüğüne her zaman önem vermiştir ve bundan sonra da verecektir de. Ramazan ayında yaklaşık üç yüz haneye hiçbir ayrım yapmadan, derneğimize yakın iş adamlarının katkılarıyla yardım yaptık. Tekrardan söylüyorum bizim amacımız ayrıştırmak değil, birleştirmektir’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mustafa Tarım’ın oğulları erkekliğe ilk adımını attılarÖnceki Haber

Mustafa Tarım’ın oğulları erkekliğe ilk...

Esenyurt'ta korkunç kaza!Sonraki Haber

Esenyurt'ta korkunç kaza!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!