esss

Esenyurt'ta Yeni Meydan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Yeni Meydan
Esenyurt Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı 2’nci birleşimi toplam 13 gündem maddesinin görüşülmesi ile gerçekleşti.

Meclis 1’nci Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu’nun yönettiği toplantıda, gündem 4’ncü maddesi olan Esenyurt Yeni Belediye Meydanı’na isim verilmesi hakkında CHP grubu adına Yavuz İren söz alarak, meydanlara kendi kimliğimizi ve yaşam şartlarımızı yansıtan isimlerin verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“ESENYURT BELEDİYE MEYDANI”

AK Parti grubu adına Grup başkanvekili Mustafa Akboğa söz aldı. Akboğa, “ Yeni meydanımızda yapılacak olan düzenlemeler ile gidiş ve geliş yol çalışmaları ile vatandaşlarımız o meydanı ve belediyeyi daha rahat kullanabilecektir” dedi.

Esenyurt İlçesi Doğan Araslı Bulvarı üzerinde yeni belediye ve resmi kamu binaları önünde yapımı tamamlanan meydana “Esenyurt Belediye Meydanı” ismi verilmesine ilişkin gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

“YUNUS BALTA PROJELERİ SUNDU”

Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında Esenyurt Teknik Başkan Yardımcısı Yunus Balta tarafından yol, kavşak ve cadde düzenlemeleri hakkında sunum yapıldı. İlçenin 7 ayrı noktasında konut ve nüfus artışı ile birlikte trafik yoğunluğunun olduğunu, bunula birlikte belediye olarak bu sorunların çözümü için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Balta, “Yapacağımız sunum somut bir konudur. 43 mahalle 2728 sokak 156 caddemiz var. 20 tane de bulvarımız var. Bunların kesiştiği noktalar var. Esenyurt katma değeri her gün artan bir şehirdir. Trafik ve araç sayısı da bu nedenle her geçen gün artıyor bunun sonucunda trafiğin rahatlaması için her gün yeni sokaklar caddeler açıyoruz. Ama şunu da takdir etmek lazım ki kameralar ile yaptığımız çekimler akşam 18.00 sularında çekilmiş yani trafiğin yoğun olduğu saatlerde çekilmiştir. Bu sonuçlara göre trafiği rahatlatmak için yeni projeler geliştirdik. Sunumumuz Esenyurt ’un 43 mahallesini kapsayan bir çalışmadır. Kavşaklar için 2 ve 3 farklı alternatifler hazırladık” dedi.

Sözlerine devam eden Yunus Balta, “ Trafik oluşumunun %20-30’luk kısmı kurallara uymamaktan dolayı oluşmaktadır. Kimi yerlerde şerit sayısı artacak kimi yerlerde ise tüm yönlere akışın sağlanabileceği kavşaklar oluşturulacaktır. Bunlar altgeçit ve üstgeçitlerle yapılacaktır. Ana halterlerdeki trafiği azaltmak için en büyük çözüm birbirini takip eden noktaların tamamı üzerinde çalışmalar yapılması gerekiyor. Bunu yapmadığımız takdirde trafiğin akışında bir rahatlama sağlanmaz. Otobüs durakları ve araç park noktaları da çalışmalarımıza dâhildir. Çalışmalarımızı yaparken bu konuları da kapsamın içine dâhil ettik. Çalışmalara başlandığı andan itibaren yeşil alanlarda herhangi bir eksilme olmayacaktır” dedi.

Düzenleme yapılacak cadde ve Bulvarlar;

1-Şehitler Caddesi 1993. Sokak kesişimi

2-Nazım Hikmet Bulvarı ile Bizimkent alt geçit kesişimi

3-Devlet Hastanesi kavşağı revize-köprülü kavşak projesi

4-Liv Hospital- Esenkent kavşağı alt geçit projesi

5- Erzurum Kongre Caddesi -Doğan Araslı Bulvarı kesişimi alt geçit

6-Şehitler Caddesi- Hürriyet Caddesi- Yıldırım Beyazıt Caddesi kesişimi Geometrik düzenleme kavşağı

7-Belediye önü ile 911. Sokak bağlantı yan yola dönüş sinyalize kavşak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okullara Zabıta GüvenliğiÖnceki Haber

Okullara Zabıta Güvenliği

Vatandaş Borç BatağındaSonraki Haber

Vatandaş Borç Batağında

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!