esss

Esenyurt'ta Yeni İETT hattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Yeni İETT hattı
Esenyurt'un sorunlarından biri olan toplu taşıma artık gelen yeni İETT hatlarıyla bir nebzede olsa rahatlatacak.

Esenyurt’un en önemli sorunlarından biri olan toplu taşıma sorununu kökten çözerek Esenyurt halkına müjdeyi Başkan Alatepe verdi. Esenyurt’un birçok mahallesine İETT hatları koyularak halkın büyük bir sorunu ortadan kalktı.

HALKIN YOLCULUĞU İŞKENCEYE DÖNÜŞMEYECEK
Esenyurt İlçesi’nin en önemli sorunlarının başında gelen vatandaşın toplu taşıma sorunu Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin girişimiyle çözüldü. Esenyurt’un kritik bölgelerine 6 yeni hat koyulurken ileriki günlerde 3 yeni hattın daha hayata geçeceği öğrenildi. Bu konuda geçmişten bu yana ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ‘Sokağa çıktığımızda halkımızın en çok şikâyet ettiği konuların başında toplu taşıma araçları geliyordu. Vatandaş işine ve okuluna giderken ciddi bir zaman kaybı ve beraberinde ulaşım sorunu yaşıyordu. Acilen bu soruna el atarak 6 önemli hattı Esenyurt halkının hizmetine sunduk. Bundan sonra halkımız işlerine rahatça gidebilecekken, öğrencilerimizde derslerini kaçırmayarak toplu taşıma araçlarından yararlanacak’ dedi.

İETT PARK ALANI OLUŞTURUYORUZ
Bunun dışında Avcılar’da İETT park alanı oluşturulması için gerekli girişimleri yaptıklarını ve başarılı olduklarını belirten Başkan Alatepe, ‘Avcılar’da Metrobüs’ten inen vatandaşlarımız İETT araçlarına ulaşmak için 2 yol ve üst geçitlerden geçiyordu. Girişimlerimiz sonucu minibüslerin yanına İETT peronları da eklenerek Avcılar Metrobüs İstasyonu’nun İETT Park Alanı olarak faaliyete geçmesini sağladık. Bu projede tamamlandığında Metrobüsten inen ve toplu taşıma araçlarıyla Esenyurt’a gelmeye çalışan halkımız artık işkence çekmeyerek Esenyurt’a çok daha kolay ulaşma imkanı yakalayacak’ dedi. Başkan Alatepe ayrıca İETT’nin kısa sürede hizmete sokacağı yeni araçların büyük bir bölümünün Esenyurt için tahsisinin yapılacağı ve ulaşım sorununun ortadan kalkacağının altını çizdi.

İŞTE O HATLAR
ES-1 Kamu Binaları ve Esenyurt Belediyesi ile Metrobüs, Mevlana Mahallesi, siteler bölgesi irtibatı sağlandı.
ES-2 Bu hat Kıraç ve Akçaburgaz’da oturup sanayi bölgesinde işe gidenler için büyük kolaylık sağlayacak. Aynı zamanda Kıraç Termal’e ulaşım imkanı sağlandı. Ayrıca İETT araçlarının geçmediği Kuruçeşme bölgesine de hizmet verecek.
ES-3 Kıraç halkının Özel Halk Otobüsleri’nin yoğunluğu nedeniyle talep ettiği bir hattı. Bu hat Özel Halk Otobüsleri ile aynı hattı kullanacak. Aynı güzergahta olacak bu İETT hattı uzatılarak Haramidere son durak olarak ayarlandı.
142 ES 142 D adı ile hizmet veren İETT hattı Esenyurt hattı olarak bilinmesi için 142 ES olarak değiştirilmiştir.
142 E Mevcutta İncirtepe-Aksaray çalışan bu hat yeni duraklar eklenerek (Kiptaş 4, Kiptaş 5, İkitelli, OSB) hattı olarak vatandaşların talebi üzerine güncellenmiştir.
142 B Halk tarafından hastaneler arası İETT hattı olarak bilinen ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne kadar giden bu hat Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastanesi ile Halkalı’ya kadar uzatılmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arif Sağ yoğun bakımdaÖnceki Haber

Arif Sağ yoğun bakımda

Tavuk dönerde büyük tehlikeSonraki Haber

Tavuk dönerde büyük tehlike

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!