esss

Fare zehiriyle bonzai üretip satıyorlarmış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fare zehiriyle bonzai üretip satıyorlarmış
Avcılar’da evin bodrum katına düzenlenen operasyonda bonzai imalathanesi bulundu. Tarım ilacı, aseton ve sinek ilacının da bulunduğu baskında 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kullananları 'zombiye' dönüştüren bonzaiye karşı mücadele başlattı. Uyuşturucu satıcılarını takibe alan polis ekipleri, bonzainin Avcılar’da bulunan bir adreste imal edildiğini belirledi. Evinin bodrum katını bonzai imalathanesine dönüştüren 1 kişi gözaltına alındı.

Hammadde yerine tarım ilacı

Uyuşturucu satıcılarının yavşan otu ve damiana çayının üzerine sıvılaştırılmış ‘Fubunica Sentetik Kannabinoid’ maddesi sıkarak kurutmaları gerekirken bu işlemi yapmadıkları belirlendi. Bonzainin orijinal hammaddesi yerine tarım ilacı, sinek ilacı ve aseton gibi zehirleyici kimyasalların kullanıldığı belirlendi. Kimyasal zehirlerle yapılan bonzailerin, uyuşturmadığı sadece zehirlediği öğrenildi. Narkotik polisi, Avcılar, Bağcılar, Beyoğlu, Fatih, Sarıyer ve Şişli’de düzenlediği operasyonda, bonzai imal ederek piyasaya satan 11 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlarda, 15 bin gram toz esrar, 14 bin 50 gram bonzai, 6 bin 693 adet sentetik uyuşturucu Ecstasy hap ele geçirildi. 11 zanlıdan 10’u tutuklandı. 

100 adrese 500 polisle kaçakçılık operasyonu

Tahtakale’de 100’ü aşkın işyerine kaçakçılık operasyonu düzenlendi. Sahte ürünlere el konuldu.

istanbul Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da kaçak ve taklit ürünlerin satıldığı önemli merkezlerden olan Fatih Tahtakale Mahallesi’nde bulunan işyerlerine operasyon düzenledi. 

Gizli bölmeler bulundu

Aramalara Turizm Polisi, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de katıldı. Tahtakale Mahallesi'nde bulunan 100'ü aşkın işyerine sabah saat 10.30’da giren 500 polis
arama tarama çalışması yaptı. İşyerlerinde yapılan aramalar sırasında, neredeyse her işyerinin zula olarak adlandırılan gizli bölmeleri olduğu belirlendi. 

İşyeri sahiplerine ceza

Gizli kapı ve dolaplardan girilen gizli bölmelerde, çok sayıda kaçak ve sahte ürün ele geçirildi. Kaçak ve taklit ürünlere el konulurken işyeri sahiplerine 5607 sayılı kaçakçılık kanuna muhalefet suçundan işlem yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
WhatsApp'a yeni özellikÖnceki Haber

WhatsApp'a yeni özellik

Kemal Sunal'ın gizlediği gerçekSonraki Haber

Kemal Sunal'ın gizlediği gerçek

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!