esss

Ardahan'da Satışa Sunulan 6 Kilo 490 Gramlık Kaz İlgi Çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan'da Satışa Sunulan 6 Kilo 490 Gramlık Kaz İlgi Çekti
Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Ardahan'da satışa sunulan daha önce 6 kilo 80 gram ağırlığındaki kazla dikkatleri üzerine çeken Kayatürk bu kez de 6 kilo 490 gram ağırlığıyla bu yılın en büyük kazının satışı ile vatandaşların ilgisini çekti.

Kentteki bir üretici tarafından yetiştirilen ve yörenin en önemli lezzetleri arasında yer alan 6 kilo 490 gram ağırlığındaki kaz, Kongre Caddesi'nde yöresel gıda ürünler satılan bir işyerinin işletmecisi Erol Kayatürk tarafından tezgâhta satışa sunuldu.

Yörede ortalama 2-3 kilogram ağırlığında kazlar satışa sunulurken, yine ilk kez bu ağırlıkta bir kazın tezgâhta yerini alması vatandaşları şaşırttı.

Kayatürk, esenyurthaberleri.com’a  yaptığı açıklamada, kentte yıllardır esnaflık yapıp kaz eti sattığını belirterek, "Yıllardır da kaz alıp satarım. Önceki yıllarda 6 kilo 80 gram kaz satışım oldu. Ancak uzun zamandır böyle bir ağırlıkta kaza  ilk kez rastladım. Rekor bir ağırlık. Bana gelen kazlar genellikle 3 ila 3.5 kilo olurdu. Ama bu tam 6kilo 490 gram. Şaşırdım." dedi.

KAZ ETİ TEZGÂHLARDA YERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Kentte, ilkbahar mevsiminde meralarda otlatılarak büyütülen, ekim ayından bu yana da besiye alınıp irileşmeleri için sadece arpa ile beslenen kazlar, kar yağışının ardından kesime alınıyor.

Etinin lezzetli olması için kar yedikten sonra kesilen kazlar, daha sonra tuzlanıp kurutulma işleminin ardından tezgâhlarda satışa sunuluyor.

Ardahan'ın yöresel lezzetlerinden coğrafi işaretli kaz eti, satışa sunulmaya başlandı.Türk Patent ve Marka Kurumunca "Ardahan kaz eti" adıyla bu yıl coğrafi işaret alan yöresel lezzet, kış mevsiminde bölgede çokça tüketiliyor.Yetiştiricilerin yıl boyu özenle beslediği kazlar, kesildikten sonra temizlenip kış sofraları için hazır hale getiriliyor.Kentteki bazı işletmeciler, kaz etini satışa sunmaya başladı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sabancı’dan Esenyurt'ta Üreten Kadınların Sergisine ZiyaretÖnceki Haber

Sabancı’dan Esenyurt'ta Üreten Kadınları...

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Esenyurt’ta anıldıSonraki Haber

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atat...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!