esss

Avcılar Belediyesi’ne Genç Başkan adayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avcılar Belediyesi’ne Genç Başkan adayı
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için heyecan dorukta! Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Avcılar Belediye Başkan Adayı belli oldu: Utku Caner Çaykara, Genç yaşına rağmen siyaset sahnesinde önemli adımlar atan Çaykara, ismi Avcılar’da heyecana neden oldu.

Siyasi kariyerindeki yükselişi ve partisine olan bağlılığıyla dikkat çeken Çaykara'nın biyografisi merak konusu oldu. İşte, Utku Caner Çaykara'nın detaylı hayat hikâyesi ve siyasi geçmişi...

Utku Caner Çaykara Kimdir?

Utku Caner Çaykara, İstanbul'da 1991 yılında doğmuş genç bir siyasetçi ve mühendistir. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nde Makina Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimine devam ederek İş Sağlığı ve Güvenliği (tezsiz) ile İşletme (Tezli) Yüksek Lisans derecelerini almıştır.

Siyasi kariyerine genç yaşlarda adım atan Çaykara, 2015 yılında CHP Esenyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiş ve ardından 2016-2018 yılları arasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı (Marmara bölge sorumlusu) görevini üstlenmiştir. Bu süreçte parti içi organizasyonlarda etkin rol oynamıştır.

CHP'nin genç ve dinamik kadrolarından biri olarak öne çıkan Çaykara, 2018-2021 yılları arasında CHP Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. Aynı zamanda 36. Dönem CHP Kurultay Delegesi olarak görev almış ve partinin önemli kararlarının alındığı platformlarda yer almıştır.

Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra 2023 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge 16. Sıra Milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve partisinin temsilcisi olarak seçimlere katılmıştır. Parti içindeki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Çaykara, son olarak Gençlik Kolları Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayırlı evlat! Babasının mezar taşını kırdı!Önceki Haber

Hayırlı evlat! Babasının mezar taşını kı...

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı Araç girişine yasaklandıSonraki Haber

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı Araç girişin...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!