esss

Başkan Çelik; Kemal Bey Önce kendini mahkemeye versin!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çelik; Kemal Bey Önce kendini mahkemeye versin!
25 dönümlük arsa tahsisi konusunda gazetemize konuşan Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik; Kemal bey önce kendini mahkemeye versin.

25 dönümlük arsa tahsisi konusunda gazetemize konuşan Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik;

“Önce kendisini mahkemeye versin!”

AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik, son dönemde gündemden düşmeyen 2011 yılında Yeşilköy 2001 Vakfı'na tahsis edilen 25 dönümlük arsa hakkında gazetemiz Kent Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Başkan Çelik: ''Tahsisi şuandaki meclis grubu vermedi. Kemal Bey'in de o dönem ilçe başkanı olarak görev yaptığı meclis verdi. Eğer AK Partili Meclis Üyelerini mahkemeye vereceksen, o zaman ilçe başkanı olarak kendisini de mahkemeye versin” dedi.

Kent Haber: ''2011 yılında Esenyurt Üniversitesi’ne verilen 25 dönümlük araziyle alakalı bir iptal kararı meclis gündemine geldi ve AK Parti grubu bu kararı onaylamadı. İlçe başkanı olarak siz hiç konuşmadınız. İlk demecinizi bize verdiğiniz için teşekkür ederiz. Neden ret oyu verdiniz, AK Parti’nin buradaki tutumu nedir açıklar mısınız?

''Hukuki bir problemi olan yazısını yazar ve tahsisi iptal eder''

Bütün arkadaşlarımızın fikrini alarak konuştuk, tartıştık ve bir karar verdik. Ben şahsi olarak konuya şöyle bakıyorum; bizim Esenyurt’ta bir üniversiteye ihtiyacımız var mı, yok mu? Mevcut Esenyurt Üniversitesi’ne baktığımız zaman gelişiyor mu, gelişmiyor mu? 200-300 öğrenciyle başlayıp şu an 9 bin öğrenciyle devam ediyor. Etrafımızda bu üniversiteden mezun birçok insan var. Bir ilçede bir üniversitenin olması o ilçeyi geliştiriyor. Dışarıdan biri gelse ve ‘Esenyurt’ta bir üniversite kurmak istiyorum’ dese, ben başkan olsam, onun yanında olurum. Kaldı ki 2011 yılında bu üniversiteyle alakalı meclis oy birliği ile bir karar alıp, arsayı tahsis etmiş. Esenyurt Belediyesini yönetenler, tahsisle alakalı üniversiteye veya vakfa yazı yazmışlar mı? Bununla alakalı en ufak bir yazı ve hukuki işlem yok. O zaman alalım ve topu meclise atalım. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Normalde önce tahsisi iptal etmek istediğinizi bildirirsiniz. Bununla ilgili en ufak bir hareket dahi yok. Encümen Kararı'ndan da alınmış hiçbir karar yok. Tahsis edilen arsayı üniversiteye veya bir yere vermiyorsunuz, 25 sene sonunda burası dönüp, belediyeye kalacak. Üzerinde ticari en ufak bir işlem yapıldığında bunlar da belediyeye kalacak. Tahsisin neden iptal edilmesi gerektiğini de ben anlamadım. İptal edilme sebebi için ‘Esenyurt’taki okul sorunu’ diyorlar. Okul sorunun mu var? Mecliste arkadaşlar da söylediler 19 tane okul yapımı için ter temiz yer var ve kimse sizi tutmuyor. Bu 19 arsaya istediğiniz okulu yapabilirsiniz, gidip MEB’e başvurabilirsiniz. Okul sorunu için ne yapmışlar? Hiç! Ne yapılıyorsa samimi yapılsın. Bizim tavrımız net, hukuki bir problemi olan yazısını yazar ve tahsisi iptal eder. ‘Belediye Başkanı tehdit etmiş’  tamam da tahsisi biz vermedik. Senin ilçe başkanı olduğun dönemde senin arkadaşlarınla beraber olan AK Parti meclis üyeleri verdi. Tahsisi şu andaki meclis vermedi, mahkemeye vereceksen ilçe başkanı olarak önce kendisini de versin. Önce kendini feshet. Ben yaptığımın arkasında çok net duruyorum. Sen ama belediye olarak bir yazı bile yazmamışsın. Meşru olduğuna inanmadığın bir üniversitenin akademik açılışına neden katıldın? Neden ‘sizin yanınızdayım’ dedin? Bunu da açıkla!

Kent Haber:  7 yıldır sözü edilen arsaya hiçbir şey yapılmadı.. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?

''Bir olumsuzluk olduğunda bir anda Esenyurt oluveriyor''

Bu işlere teknikte bakmak lazım. Üniversitelerin bir süreçleri var, sonuçta YÖK’ten izin alıyorsunuz. Ben aileden dolayı da biliyorum belki kamuoyu bizim kadar bilmeyebilir. Dışardaki üniversitelere bakın, hepsinin süreç içerisinde büyüdüğü görülmüştür. Bahçeşehir, Beykent, Aydın aynı şekilde... Tabi Orhan Özyurt neden yapılmadığını anlattı. Varsa da hukuki yazı yazarsınız, olur ve biter. Üniversite, hastanesini de yapacaktır, ben buna inanıyorum. Ben TV kanallarında Esenyurt Üniversitesi'nin reklamlarını görüyorum ve  bu benim hoşuma gidiyor.  Esenyurt’ta maalesef metrobüs durağında adımız yok ama kaza anında Esenyurt metrobüsü deniyor. İşadamları binalarını Beylikdüzü diyerek satıyorlar ama bir olumsuzluk olduğunda oranın adı bir anda Esenyurt oluyor. Üniversitenin şehrin imajına da katkı katacağına inanıyorum.

Kent Haber: ''Sosyal medyada partinize ve meclis üyelerinize yönelik ciddi ifadeler kullanıldı. Bununla ilgili ne söylersiniz?

''Sosyal medyada tepki olduğuna inanmıyorum''

Sosyal medyadaki paylaşımlara bakıldığında hep aynı kitleyi görüyoruz. Ben ilçe başkanıyım ama büyük bir tepki almadım. Belki yanında yöresinde konuyu anlatmakta eksiklik yaşamış olabiliriz ama herkes bu konuyu anlattığımızda olumlu karşılıyor. Meclis üyelerimizden de şöyle oldu dendiğini duymadım. Sosyal medyadan tepki var olayına inanmıyorum açıkçası. 

Kent Haber: ''Kemal Deniz Bozkurt’un; AK Parti grubunu mahkemeye vereceğiz şeklinde ifadeleri oldu. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

''Kemal Bey kendini mahkemenin yerine koymasın''

Vatandaş Kemal Bey’e Belediye Başkanlığı görevini verdiyse, Cumhur İttifakı ile 25 AK Parti ve 2 MHP’li üye, toplam 27 meclis üyesiyle de bize meclisteki iktidarı verdi. Haliyle kayyumlara destek olmaya gidiyorlar, sonrasında tehdit etmeye kalkıyorlar. Yaptıkları ve dedikleri birbirini tutmuyor. Kemal Bey kendini mahkeme yerine koymasın. Yaptığı uygunsuzluklar olursa, biz de kendisiyle alakalı suç duyurusunda bulunuruz. Örneğin kurban yeri meselesi oluyor ve ‘biz Kemal Bey’in akrabasıyız, yaparız, ederiz’ diyorlar. Kemal Bey sen önce belediyene hakim ol! Üç günde bir senin belediyende müdürler dövülüyor. Sen önce bunlara müdahale et! Kendi kurumunun huzurunu sağla. Okullardan alınan güvenlikleri alıp, başkan yardımcılarının kapısına koydunuz. Şunu herkesin bilmesi lazım, Esenyurt’un sahibi değil Belediye Başkanı oldun. Seni oraya koyanlar 5 yıl sonra seni oradan indirirler. Biz özeleştiri yapıp, diyoruz demek ki biz bir şeyleri yanlış yapmışız ve insanlar geçin kenara biraz dinlenin demişler. Yapamazsan seni de indirirler. 

Kent Haber: ''Emin Batmazoğlu’nun açıklamaları şok etkisi yarattı. Sizin zamanınızda belediye başkan yardımcılığı yapmış bir isimin, verdiği tepkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?''

''Ben kurdum diyenlerden bir tanesiydi''

Ne niyetle yaptığını bilmiyorum. Onun da kendine göre inandığı şey o noktadadır. Ben şunu merak ediyorum; kendisi bu üniversiteyi en fazla savunanlardan biriydi. Kendim bizzat biliyorum. Hatta ‘Ben kurdum’ diyenlerdendi. Bugün bu noktaya neden geldi, çıksın anlatsın. Kafasında soru işaretleri varsa söylesin. Yine söylüyorum bir hukuksuzluk varsa belediye hukuken görevini yerine getirsin. Farz edin ki belediye hiçbir yazı yazmamış, hiçbir dava açmamış, belediye meclisi tahsisi kaldırdı, üniversite de gidip dava etti ve mahkeme üniversiteyi haklı buldu. Üniversitede dedi ki ‘ben bu işlemden dolayı 3 sene kaybettim, şu kadar maddi zararım doğuyor.’ Ne olacak o zaman? Kimden bu zarar tahsis edilecek? Hangi meclis üyesi bunu kabul edebilir. Hukuken çalışmanızı yapın. Biz aramızda konuşmamızı gerçekleştirdik ve bu kararı alırken de hiç kimse ile görüşmedik.  

Kent Haber: Arsa tahsisi üzerinden size yönelik siyaseten bir sıkıştırma veya bir yıpratma çabası var diyebilir miyiz?

''Meclisi kaybedip başkanlığı alınca topal ördek gibi oluyorsunuz''

Olabilir. Nihayetinde meclisi alamayıp belediye başkanlığını aldığınız zaman topal ördek gibi oluyorsunuz. Bu nedenle belki bize bir kırılma yaşatmaya çalışıyor olabilirler ama ben bunları umursamam. Benim için önemli olan yastığa kafayı koyduğumda rahat uyuyabilmek ve ben haklı olduğumuzu düşünüyorum. Belediyenin şu an Esenyurt’ta yeri kalmamış fakat üniversiteyle çok ciddi kazanç elde edilecek. 15 sene sonraki belediye başkanı da belki de ‘Allah razı olsun' diyecek. Bu nedenle bu meseleye daha geniş bakıyorum.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Esenyurt'ta binanın çatısı alev alev yandıÖnceki Haber

Esenyurt'ta binanın çatısı alev alev yan...

Esenyurt'ta internet kafeye silahlı saldırı!Sonraki Haber

Esenyurt'ta internet kafeye silahlı sald...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!