esss

Belediye Başkan aday adayı olan Uluğ ‘ CHP içerisinde tatlı rekabet hep vardır’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Başkan aday adayı olan Uluğ ‘ CHP içerisinde tatlı rekabet hep vardır’
CHP Esenyurt’ta Belediye Başkan Aday adaylığı başvuru yapan isimlerden biri Taner Uluğ oldu. Sivil Toplum Kuruluşları’nın katılımıyla gerçekleşen başvuruda ilçe başkanı Hüseyin Ergin, ilçe başkan vekili Ertan Akbaba’ya teslim etti.

Ergin, ‘Taner Uluğ’dan çok şey öğrendim’

Başvurusunu kabul eden Hüseyin Ergin, ‘Ülkemiz yeni bir sürece giriyor.4,5 ay sonra çok önemli bir yerel seçim yaşayacağız. Temennimiz odur ki;kazanımlarımızı koruyarak ikiye katlayarak daha fazla belediyeyi kazanmaktır. Bizler bunun için mücadele ediyoruz. Bugün başvuruda bulunan Sayın Taner Uluğ, Esenyurt’un genelinde sevilen birisidir. Siyasetin hafızası haline gelmiştir. Geçtiğimiz dönemde de kendisiyle 5 yıl çalışma fırsatı buldum. O süreçte kendisinden çok şey öğrendim. Daha sonraki süreçte de Sayın Taner Uluğ’un olmayışının ne kadar büyük eksiklik olduğunu da gördüm. Deneyimden kendisinin hafızasından ne kadar çok faydalanılması gerektiğini birçok kez ekip arkadaşlarımızla ifade ettik. Çıkmış olduğu bu yol umarım kendi beklentisi ve isteği doğrultusunda gerçekleşir. Aday adaylığının hem partimize, hem ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘Esenyurt’tan yaktığımız meşale İstanbul’u ve Türkiye’yi aydınlatacak’

Adaylık başvurusunu yapan Taner Uluğ ise, konuşmasına ilçe başkanı Hüseyin Ergin’e ve ilçe başkan vekili Ertan Akbaba’ya teşekkür ederek başladı. Uluğ, ‘ Siyasete başlangıç sürecim çok kısa bir zamana dayanmıyor. 28 yıldır Esenyurt'ta aktif siyasetin içerisindeyim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlik kolları başkanlığı, ilçe yönetiminde muhtelif görevlerde bulundum. Seçim koordinasyonundaki görevlerden sonraEsenyurt'ta belediye meclis üyeliği yaptım. O süreçte denetim komisyon üyeliği bunun beraberinde bütçe komisyon üyeliği yaptım. Farklı sivil Toplum Kuruluşlarına çalışmalarımızı sürdürdük. 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili Esenyurt belediye başkan aday adaylığı için başvuru da bulundum. Bu bağlamda öncelikle, ilçe başkanım ve yönetimine, partimize emek vermiş olan çilekeş partimizin emektarı yol arkadaşlarıma,Esenyurt'taki sivil toplum örgütlerine huzurlarında teşekkür etmek istiyorum. Geçtiğimiz dönemlerde de bu tarz girişimlerimiz oldu.Fakat partimiz başka arkadaşlarımıza görev verdi.Yine partimizin yanında olduk, ilçe örgütümüzün yanında olduk.Bizim Esenyurt’ta yaktığımız meşalenin Esenyurt’u akabinde İstanbul'u aydınlatmasını Ekrem başkanla birlikte kazanarak, tüm Türkiye'yi aydınlatmasını istiyoruz.  14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra içerisinde bulunmuş olduğumuz şartlar, koşullar ortadadır. Bu yüzdendir ki; çalışmalarımızı artıracağız.

‘Gayemiz oyumuzu yukarılara çıkartmaktır’

Yaptığı açıklamanın ardından Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mihrican Deniz, Taner Uluğ’a, bir soru yöneltti. ‘ Esenyurt şu anda CHP bir Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor. Siz kendisini eksik yâda yetersiz mi bulunuyorsunuz. Bu yüzden mi aday oldunuz? Sorusu üzerine Uluğ şunları söyledi.

‘Ben burada Esenyurt'ta belediye başkanlığı yapan arkadaşımızı asla o tarzda bir düşünceyle ve fikirle eleştirmen mümkün değildir.Şu andaki kendisi bizim belediye başkanımızdır. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi'nin özünde demokrasiye ve aydınlık geleceği özümsemiş bir yapıya sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde sürekli devam eden bir tatlı rekabet hep vardır.Hal böyle olunca da biz mevcut Belediye Başkanımız için, yetersizdir veya fazladır diyemeyiz. Bizim gayemiz partimizinoyunu daha yukarılara çıkarmak olacaktır.

4 - 5 Kasım öncesi Partimiz Genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’ydu. Ona da buradan bir selamlarımızı gönderelim.Ama şimdi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel oldu. Genç ve dinamik bir Genel Başkanımız var. Cumhuriyet Halk Partisi kendi içerisinde yenilenen bir partidir. Partimizde hiçbir zaman yarış bitmez. Bu anlamıyla şunu söylemek isterim, partimiz içerisindeki yarışlar bizi hep güçlü kılıyor. Bundan da mutluluk duyuyoruz’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağımsız Aday Ömer Albayrak’dan açıklamaÖnceki Haber

Bağımsız Aday Ömer Albayrak’dan açıklama

İş İnsanı Oğuz Lektemur CHP Esenyurt’tan Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı OlduSonraki Haber

İş İnsanı Oğuz Lektemur CHP Esenyurt’tan...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!