esss

Bunu yapmayan tapu sahiplerine büyük ceza!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bunu yapmayan tapu sahiplerine büyük ceza!
Gayrimenkul sektöründe artan fiyatları düşürmek için radikal değişikliğe gidildi. Piyasa fiyatlarını yükseltmek için sahte ilanlar verenler teke teker tespit edilecek. İşte, tapu sahiplerini yakından ilgilendiren gelişme...

Gayrimenkul sektörü Türkiye ile ilgili bir haber yapmak istiyorsanız, size bazı bilgiler verebilirim. Gayrimenkul sektörü Türkiye’de son yıllarda önemli bir gelişme göstermiştir. Özellikle İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve Yalova gibi büyük şehirlerde yatırım fırsatları sunan projeler hayata geçirilmiştir. Alışveriş merkezi, ofis, otel ve lojistik alanlarında da yüksek verilere sahip olan Türkiye, gayrimenkul pazarında Letonya, Hindistan ve Avustralya gibi ülkeleri geride bırakmıştır

Türkiye’de gayrimenkul sektörü aynı zamanda yüksek enflasyon ve fahiş fiyatlarla da mücadele etmektedir. Barınma sorununa çözüm bulmak için hükümet tarafından kentsel dönüşüm ve e-Devlet sistemi gibi tedbirler alınmıştır. Kentsel dönüşüm projesi 7,5 milyon konutu kapsayacak ve 400 milyar ABD doları bütçesiyle gerçekleştirilecektir.

e-Devlet sistemi ise 1 Kasım 2023 tarihinde başlayacak ve gayrimenkul ilanlarını tapu kayıtlarıyla eşleştirecektir. Bu sayede sahte ilanlar ve fırsatçılık engellenecek ve cezalandırılacaktır.

EV İLANLARI İLE TAPU KAYITLARI EŞİLEŞTİRİLECEK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, tapu kayıtlarından ilanların nasıl düşürüleceğini anlattı.

Evrim Kırmızıtaş Başaran, şunları söyledi:

"e-Devlet sisteminin başlamasıyla birlikte sitemdeki şu anda özellikle gayrimenkul piyasalarındaki sahte ilanlara tamamıyla son gelecek. Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek.

Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması işleyecek. O sahte ilanların önü kesilmiş olacak. Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla birlikte gayrimenkul sektörünün tamamıyla yıl sonuna kadar canlanmasını birlikte gözlemleyeceğiz. e-Devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız."

E-DEVLET ÜZERİNDEN DOĞRULAMA İŞLEMİ YAPILACAK

Konut fırsatçılığını sona erdirmek için geçilmesi planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar ilan veremeyecek. Bu sayede fahiş fiyatlar ve sahte ilanlar ortadan kalkacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta taksiciden müşteriye ilginç sözler: “Bana sevgili bulun, araba emrinizde olur”Önceki Haber

Esenyurt’ta taksiciden müşteriye ilginç...

Akaryakıta okkalı bindirim geliyor..Sonraki Haber

Akaryakıta okkalı bindirim geliyor..

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!