esss

Büyükçekmece KAİDER'den Azerbaycan'a Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükçekmece Kars, Ardahan, Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği (KAİDER), Azerbaycan'a destek için toplantı düzenledi.

Büyükçekmece Sinanoba'da bir kafede düzenlenen toplantıda, KAİDER Başkanı Burçay Yıldız Azerbaycan'a hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

YILDIZ: AZERBAYCAN’I SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ

Yıldız, Sovyetler Birliği’nin dağılması ile birlikte Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarında yaptığı işgal ve işgal ettiği topraklarda Azerbaycanlı kardeşlerimize yaptığı soykırım ve işkence halen hafızalarımızdadır. Yukarı Karabağ’ı 30 yıla yakın süredir işgali altında tutan Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırılar ile başka amaç ve hedefler peşinde olduğu gözlerden kaçmamaktadır.

Ermenistan’ın yaptığı bu saldırılar asla kabul edilemez. Saldırılarda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar diliyoruz.Ermenistan,pervasızca, uluslararası hukuka aykırı ve kural tanımaz bir biçimde sivillere yönelik gerçekleştirdiği bu saldırılar ile Azerbaycan’ı ve dünyayı test etmeye çalışmaktadır. Yaptığı bu haksız eylemlere de destekçilerinden sahip çıkmalarını beklemektedir. Ancak Ermenistan şunu iyi bilmeli ki! Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında 84 milyon Türk kardeşi bulunmaktadır. Azerbaycan’ın acısı bizim acımızdır.Kardeş ülke Azerbaycan’ın sürekli yanında olmaya devam edeceğiz.

Eğer bugün Ermenistan’ın, Azerbaycan’a yönelik saldırıları, bölgede, Kafkasya’da yeni bir kaos çıkarma çabası içeriyorsa da bu kaostan nemalanmaya çalışan güçler asla başarılı olamayacaklardır. Bölgesinde ve dünyada güçlü bir lider ülke olan Türkiye, gerek ülkemizin milli çıkarlarına gerekse Azerbaycan halkına yönelik hiçbir oyuna müsade etmeyecektir. Terör meselesinde, Kıbrıs meselesinde, Ege meselesinde, Doğu Akdeniz meselesinde haklılığını ve kararlılığını tüm dünyaya gösteren Türkiye, Güney Kafkasya meselesinde de haklılığını ve kararlığını ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyecektir.

Bölgede barışın tekrar tesisi için Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmesi ve Ermenistan’ı şımartan güçlerin de bu ülkeye yönelik destekçi tavırlarına bir an önce son vermesi gerekmektedir. Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla gerçekleştirdiği savunmayı sonuna kadar destekliyor, Karabağ meselesinde bugüne kadar sessiz kalan uluslararası örgütleri de Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi ve bölgede barışın tesis edilmesi için çaba göstermeye davet ediyoruz.”dedi.

Büyük şair Bahtiyar Vahabzadenin de mısralarında dediği gibi ;

Hardan senin oldu bizim Karabağ ?

Adı sahibini demir mi aşkar?

Hoşlukla vermezler toprağı ancak

Kanla mühürleyip zorla alırlar.

AYRIM: KARABAĞ AZERBAYCAN'DIR, KADİM TOPRAĞIDIR

Ardından TBMM Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekilli Şamil Ayrım, söz alarak yaptığı açıklamada: Azerbaycan'ın haklı davasında yanında olduklarını belirterek, "Bundan sonra da yanında olacağız." Dedi

Büyükçekmece Kars, Ardahan, Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği (KAİDER), Azerbaycan'a destek için toplantı düzenledi. TBMM Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekilli Şamil Ayrım,  bu davaya Türk insanının 83 milyon olarak gönül koyduğunu ve destek verdiğini söyledi.

Sözlerine devam eden Ayrım,  Meclis'te de dört siyasi partinin temsilcilerinin, hazırlanan bildiriye imza attığını belirterek  "Karabağ Azerbaycan'ındır, kadim toprağıdır, Karabağ'daki mücadele Azerbaycan'ın haklı mücadelesidir dediler. Bugün geldiğimiz noktada gönül istiyor ki Türkiye'nin her sorununda Türkiye beraber olsun tek yumruk olsun ama Allah'a şükür ki biz bugün önemli konuda bir aradayız." dedi. Geçen hafta TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bombalanan Gence'de olduklarını anımsatan Ayrım, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Biz Azerbaycan'ın bu haklı davasında şimdiye kadar yanındaydık. Bundan sonra da yanında olacağız. Ruhumuzla, imanımızla, gücümüzle, desteğimizle Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak sokaktaki vatandaşımıza kadar herkes haykırıyor. Ülkemizin birlik beraberliği aynı şekilde Azerbaycan'a yansımış vaziyette. Buradan uluslararası camiaya seslenmek istiyorum. Onurlu şerefli haysiyetli devletler gibi olunuz, Türkiye gibi olunuz. Dimdik durunuz ki bu masumların, bu suçsuz insanların katledilmesine göz yummayalım.

Birleşmiş Milletler'e sesleniyorum, siz orada ne yapıyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği çok doğru, dünya 5'ten büyük. Eğer siz aldığınız bir kararı uygulatamayacaksanız 30 senedir orada ne işiniz var. Türkiye bu dönemde bir taraftan mazlumların yanında olurken öbür tarafta Azerbaycan'ımızın yanında dimdik duruyor. Karabağ Azerbaycan'ındır."Ayrım, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırısından sonra o bölgede yaşananları Türkiye'de anlatmak maksadıyla sivil toplum örgütlerinin yaptığı etkinliklere katıldıklarını dile getirdi.

ALİYEVA: ERMENİSTANI KINIYORUZ

Türkiye Azerbaycan İş İnsanları Birliği Koordinatörü Aygün Aliyeva'da Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını kınadıklarını ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tesis etme çabalarında yanında olduklarını ifade etti.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Ak parti İlçe Başkanı Yasir Çelik Görevini BıraktıÖnceki Haber

Esenyurt Ak parti İlçe Başkanı Yasir Çel...

Esenyurt’ta bir binanın çatı katı alev alev yandıSonraki Haber

Esenyurt’ta bir binanın çatı katı alev a...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!