esss

Cevap ve düzeltme haberi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cevap ve düzeltme haberi
20 Haziran Salı günü Esenyurt’ta hizmet veren Özel Karayel Çocuk Bilim Rehabilitasyon Merkezi hakkında ''Esenyurt'ta Engelli öğrenci üzerinden bakanlığı dolandırmaya çalıştılar'' haberi hakkında firma avukatından cevap geldi. Avukat Ömer Zekai Bayram olayın doğru olmadığını konuyla ilgili açıklamayı yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA:

Esenyurt Haberleri internet sitesi eliyle http://www.esenyurthaberleri.com/haber/esenyurtta-engelli-ogrenci- bakanligi-dolandirmaya-calistilar-9895 yayınlamış olduğunuz "Esenyurt'ta Engelli Öğrenci üzerinden bakanlığı dolandırmaya çalıştılar" başlıklı yazı hukuka aykırıdır. Söz konusu yazıda, Müvekkillerimin hasta olduğu için rehabilitasyon merkezine gidemeyen öğrenci kurum yetkilileri tarafından ders almaya devam ediyormuş gibi gösterildi. Yetkililer hastanede yatan çocuk için MEB'den para aldı denmektedir.

İşbu haber tamamıyla gerçek dışı, karalayıcı ve hedef gösterici mahiyettedir. Bu haber müvekkillerimi ve sahip olduğu şirketin saygınlığını ağır bir şekilde sarsmakta ve itibarsızlaştırmakta, şirketi, müvekkillerimi ağır ithamlar iddia edilerek kamuoyuna yalan ve yanlış bilgi verilmektedir.

Basın özgürlüğü bir yönüyle halkı ilgilendiren haber ve görüşleri iletme özgürlüğü ise diğer yönüyle halkın bu bilgi ve görüşleri alma hakkıdır. Ancak söz konusu yazı bakımından basın özgürlüğünden yahut haber alma hakkından bahsetmek mümkün değildir. Çünkü ne yazık ki bu yazı, gerçek dışıdır ve kamuoyunun yararına yahut bilgisine konu teşkil edebilecek nitelikte değildir.

Söz konusu yazıda, Özel Karayel Çocuk Bilim Rehabilitasyon Merkezindeki engelli bir öğrencinin iki ay boyunca hastanede yattığı süreç de ders almadığı halde çocuğa eğitim veriliyormuş gibi sahte fatura düzenleyerek Milli Eğitim Müdürlüğünden para alındığı belirtilmiştir.

Haberde bahsi geçen engelli çocuğun hastanede yattığı iki aylık süre içinde yalnızca iki ders için sehven fatura kesilmiş ve bu fark edilir edilmez Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurularak tahsil edilen iki ders ücreti iade edilmiştir. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucu engelli öğrencinin Derse Devam Defterinde iki ay boyunca hiçbir derse girmediği açıkça yazılmış olması nedeniylede sehven kesilen bu iki fatura için kınama cezası verilmiştir.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmadan çok önce kurum zararı giderilmiştir.

Cevap düzeltme konusu yazının derhal yayından kaldırılması gerekmektedir. Bu tarz yanlış içerikli haberler, haber alma özgürlüğüyle bağdaşmamakta, doğrudan doğruya müvekkillerimin kişilik haklarını ihlal etmektedir. Unutulmamalıdır ki müvekkillerimin bir ailesi, sosyal çevresi ve bir iş hayatı vardır. Böylesine çirkin, mesnetsiz ithamlar kendilerini gerek maddi gerek manevi olarak yıpratmaktadır. Açıklanan nedenlerden dolayı müvekkillerim adına kişilik haklarının ihlalinden ve hukuka aykırı her türlü saldırıdan dolayı yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır. 22.06.23 Düzeltir ve kamuoyunu bilgilendiririz.

Serdar Koçak ve Şevval Akyüz Vekili

Av. Ömer Zekai BAYRAM

 

Kaynak:Esenyurt Haberleri


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2023 Kurban Bayramı mesajlarıÖnceki Haber

2023 Kurban Bayramı mesajları

Necmi Kadıoğlu, Suskunluğunu bozdu!Sonraki Haber

Necmi Kadıoğlu, Suskunluğunu bozdu!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!