esss

İstanbul Valisi Gül, Esenyurt'ta köpekleri site dışına çıkaranlara verilen cezaları iptal etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Valisi Gül, Esenyurt'ta köpekleri site dışına çıkaranlara verilen cezaları iptal etti
İstanbul Valisi Davut Gül, Esenyurt'ta bir site içerisindeki sahipsiz iki köpeği dışarı çıkaran iki kişiye verilen idari cezanın iptal edildiğini bildirdi.

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Esenyurt'ta bir sitede bulunan sahipsiz sokak hayvanlarının site dışına çıkarılması sonrası ilgili şahıslara yönelik cezai işlem uygulandığını bildirdi. 

Gül, paylaşımında, "Tesis edilen uygulama, olayın bilgilendirme aşamasındaki eksik beyanlar nedeniyle yerinde görülmemiş ve cezai işlem iptal edilmiştir." ifadelerini kullandı. 

Esenyurt'ta 22 Şubat'ta bir sitede çalışan temizlik görevlisi ve bahçıvan, çocuklara saldırdığı öne sürülen iki köpeği site dışına çıkarıp Başakşehir'de bir bölgeye bırakmıştı. 

Site sakininin şikayeti üzerine bu kişilere Hayvanları Koruma Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca 14 bin 432 lira idari para cezası kesilmişti. 

NE OLMUŞTU..

Esenyurt'ta bir sitede görev yapan temizlik işçisi ve bahçıvan, çocuklara saldıran 2 başıboş köpeği sitenin dışına çıkarttı. Bir vatandaşın şikayeti üzerine 2 kişiye "hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, fiziksel acı çektirmek" suçlamasıyla toplam 14 bin 432 TL ceza kesildi. Çocukları korumak isterken böyle bir cezayla karşı karşıya kalan site görevlileri büyük şok yaşarken, kesilen ceza sosyal medyada da büyük tepki çekti. 

İstanbul'da bir sitede görevli temizlik işçisi ve bahçıvan, çocuklara saldıran 2 başıboş sokak köpeğini sitenin dışına çıkardı. 

SİTE SAKİNLERİNDEN BİRİ ŞİKAYET ETTİ 

Sitede yaşayan vatandaşlardan birinin şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Esenyurt Kaymakamlığı'na gönderdiği yazıyla site görevlilerine hayvan başına 7 bin 216 TL ceza kesilmesi talimatını verdi. 

"HAYVANLARA FİZİKSEL ACI ÇEKTİRME" SUÇLAMASI 

Çocukları başıboş sokak köpeklerinden korumaya çalışırken böyle bir cezayla karşı karşıya kalan site görevlileri büyük şok yaşarken, kendileriyle ilgili suçlamalar ise "Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek" olarak yer aldı. 

TOPLAM 14 BİN TL CEZA 

Emniyet'in talimatıyla köpekleri site dışına çıkaran 2 görevliye toplamda 14 bin 432 TL idari para cezası uygulandı. Çocukları başıboş köpeklerden korumaya çalışırken böylesine bir ceza ile karşılaşan site görevlileri büyük şok yaşarken, karara itiraz edeceklerini ifade ettiler. 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Özer Esenyurt'un şampiyonlarıyla buluştuÖnceki Haber

Başkan Özer Esenyurt'un şampiyonlarıyla...

Özyurtlar İnşaat son noktayı koyduSonraki Haber

Özyurtlar İnşaat son noktayı koydu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!