esss

CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Abdulhadi Akmugan: Benim yuvam Esenyurt

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Abdulhadi Akmugan: Benim yuvam Esenyurt
CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Abdülhadi Akmugan ilçedeki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Akmugan, partisinin emriyle iki seçim dönemi Başakşehir’de görev aldıktan sonra kendi ilçesine döndüğünü söyledi.

CHP Genel Merkezi tarafından 2019 yılında Başakşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Abdulhadi Akmugan, yuvası Esenyurt’tun belediye başkanı olabilmek için aday adayı oldu. Akmugan saha çalışmalarının ilk ayağında önce Esenyurt’un mahalle muhtarlarıyla daha sonra ilçe de yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileriyle bir araya geldi. Esenyurt Meydan’ında bulunan Kupa Restaurant’ta gazetecilerle kahvaltılı bir toplantı düzenleyen Abdülhadi Akmugan muhtarlar ve gazetecilerden oluşan bir danışma meclisi fikri üzerinde çalışma yaptığını belirtti.

AKMUGAN: 2019’DA ‘CHP SIFIR’ DENİLEN BAŞAKŞEHİR’DE OY REKORU KIRDIK

Gazetecilerle düzenlediği toplantıya 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü kutlayarak başlayan Akmugan, şunları söyledi:

“ 2019’da Esenyurt’a aday adayı olmak istediğim sırada şu anki başkanımız sayın Kemal Deniz Bozkurt’un adaylık sözü aldığını söylediler ve ben de adaylık başvurusunu yapmadım. Genel merkezimizle görüştüğümde ise sayın genel başkanımız ve İstanbul il başkanımız bana ‘Başakşehir’e git ve orayı topla’ şeklinde bir direktif verdiler. Ben de Başakşehir için aday oldum. Orada da bana ‘neden Esenyurt’a gitmedin?’ diye bir geri dönüş oldu,  ancak ben partimin emrini yerine getirdim. Yine partimizin normalde en düşük olduğu ilçe olan Başakşehir’de oy oranımızı yüzde 37’ye çıkardık.”

“YUVAMA DÖNDÜM”

Esenyurt’u ‘yuvası’ olarak tanımlayan Akmugan, “Kim kendini nerede güçlü hissederse oraya gider. Kuşları bıraksanız yuvasına gider. Ben de yuvam Esenyurt’a geldim. Sayın Gürbüz Çapan’ın belediye başkanlığında yanında bulunduk. İkinci dönem de üçüncü dönem de yanında bulunduk, kaybettiğinde de buradaydık. Esenkent’in sorumlusuydum. Geçmiş dönem başkanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. İnsan kendini nereye ait hissederse orada olmalıdır. Kazanmanın garantisi var deyip Bakırköy’ü, Kadıköy’ü hiç düşünmedim ama Esenyurt’u da hiç aklımdan çıkarmadım.Esenyurt’ta çok fazla adaylık başvurusu var.  Bir yerde fazla adayın olması demokrasi örneğidir. Biz genel başkanımızı da demokratik bir şekilde değiştirmiş bir partiyiz. Bazı Anadolu’daki ilçelerimizde aday olmadığını öğrendim ve üzüldüm. Demek ki orada ilgi yok. Burada 10 aday adayımız var keşke 110 olsa. Bu partiye ne kadar ilgi olduğunu gösterir. Bu bir hizmet ve demokrasi yarışıdır. Ama burada Cumhuriyet Halk Partili aday adayları birbirinin rakibi değil destekçisidir. Rakibimiz AKP’dir.” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMUN AYNALARI MUHTARLAR VE GAZETECİLERDİR”

Halka iç içe olduklarını söylediği muhtarlar ve gazetecilerle Esenyurt’u yönetmek için özel bir meclis fikri üzerinde yoğunlaştığını ifade eden Akmugan, “Birinci buluşmamı muhtarlarla, ikincisini de basın emekçilerimizle yaptık. 43 tane muhtar Esenyurt’ta 43 belediye başkanı demektir. Her muhtar belediye başkanı yardımcısı gibi muhatap alınacağını söylemek istiyorum. İkincisi de gazetecilerdir. Gazeteciler her yerde bulunan kişilerdir. Biz haberleri gazetecilerden alıyoruz. Gazeteciler bir ilçeden en çok haberi olan insanlardır. Biz yönetirken gazeteciler ve muhtarların oluşturduğu bir meclisi dinleyeceğiz.” dedi.

SORULARI YANITLADI

- Sizce mevcut başkan başarısız mı?

Mevcut belediye başkanımız ranta direndi. 40 kat yapıp satmışlar kime satıldığı bile belli değil, vatandaşlar mağdur oldu. Bu direnişi çok iyi anlatamadı başkan veya ekibi. Bir yerde çok aday olması o mevcut başkanın başarısız olduğu anlamına gelmez. Hem daha çok aday olması başkanın kendisine daha çok çeki düzen vermesini sağlayacaktır.

- Aday siz olmazsanız gösterilen adaya destek verecek misiniz?

Ben O arkadaşım için elimden gelen her şeyi yapacağım. Geçmişte bunun kötü örnekleri oldu. Her yer CHP’li zaten gidip Avcılar’da çalışayım diyen arkadaşlarımız oldu ama ben öyle bir şey yapmayacağım. Başakşehir’desayın Özgür Karabat aday olduğunda aynı şeyi yaptık, beraber çalıştık. Burada kim aday olursa onu destekleyeceğiz.

- Esenyurt 3. sayfa olaylarıyla gündemde ve yabancı sorunu var. Bunları nasıl çözeceksiniz?

Esenyurt’ta 100’ün üstünde farklı ülkeden vatandaş var. Burada bırakın Suriye’yi, Ortadoğu’yu. Siyahi vatandaşlarımız da var. Mübadele yıllarına gidelim. Türkiye ile Yunanistan arasındaki değişim sonrası buraya gelenler var, sonrasında Bulgaristan’daki Jivkov olayıyla birlikte buraya tekrar bir göç var. Yine sonra Güneydoğu 90’lardaki terör olayları sonrası zorunlu göç oldu. En son Van depreminin ardından da buraya göç geldi. Böyle olunca 1,5 milyonu geçen bir nüfus Esenyurt’ta yaşıyor. Burada sadece Esenyurt’u yönetenlerin çözebileceği bir sorun değil. Merkezi hükümetin buraya yönlendirme yaptığını düşünüyorum. Esenyurt’un imajını baltalayan olaylar bunlar ancak Esenyurt’un nüfusuyla suç sayısının oranı Türkiye ortalamasının altındadır. Günlük kapkaç gibi olayların sanki tüm suçlar Esenyurt’ta işleniyormuş gibi gösterilmesi bir yanlıştır. Mesela bir sorun örneği vereyim.  Burada bazı yabancı vatandaşlar tutup götürürler diye doktora gitmiyor ve bazı cilt hastalıkları bile türemiş durumda. Sizi gidip ondan bir kemer, cüzdan aldığınızda size de bulaşabilir. Bunları kayıt dışı ikameti sonlandırarak çözeceğiz.

- 2019’da İYİ Parti ittifakıyla bile Meclis çoğunluğu sağlayamadan CHP Esenyurt’u kazandı. Şimdi durum daha zor, CHP nasıl kazanacak?

Partilerin kararlarına saygı duyuyorum ama süreç ilerledikçe özellikle Esenyurt için durumun farklılık göstereceğine inanıyorum. Tıpkı geçmiş dönem gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı ortak adayı olarak desteklenecektir.

- Esenyurt’un E-5 paralelindeki mahalleleri de Beylikdüzü diye ifade ediliyor? Çünkü yeni ve düzenli bir yapılaşmaya sahip. Oradaki insanlar kendilerini ‘Esenyurtlu’ olarak görmüyorlar. Onların ilçeye aidiyeti sağlanabilir mi?

Burası derli toplu bir yer. Nüfus çok yayılmamış durumda. Bir belediye başkanı için en önemli şey Esenyurt’un imajının düzeltilmesi. Birileri buraya özellikle kalabalık yapıp kötülüyor mu acaba gibi komplo teorileri de aklıma geliyor. Bu imajın düzeltilmesi için çalışacağım. Bunu kıracağımı düşünüyorum. 43 tane muhtar var ve her birinin bir danışma kurulu var. Bende 850 STK’dan oluşan bir liste var. Kimi il,kimi ilçe,  kimi platform, kimi köy derneği. Bunların hepsini yanımıza aldığımızda 2 yıl içinde imaj değişecek. Biri Esenyurtlu değilim Beylikdüzülüyüm diyorsa başı dik bir şekilde Esenyurtluyum diyecek.

- Adaylıkla ilgili söz aldınız mı?

Aday olurum olmam ama olamazsam alınmam. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesini gezdim, hatta CHP dışında da çok gezdim. Benim geçmişim, mücadele azmim ortadadır. Ben söz almadım ama tüm bileşenleri gezdim ve ona göre başvuruyu yaptım. Kendi profilimin buraya çok uygun olduğunu düşünüyorum ve görüştüklerim, konuştuklarım da böyle düşündüklerini söylediler. Ama adaysın demediler.Ben şuna bakıyorum; Esenyurt’ta CHP’ye kim kazandırır? Kim doğudan, güneydoğudan ve hatta muhafazakarlardan oy alabilir? Bunun analizini siz yapın. Esenyurt meydanda çıkıp tartışabiliriz. Diğer adaylar yetersiz demiyorum ancak en uygun adayın kendim olduğunu düşünüyorum. Ben burada benim aday olmam halinde fark atarak kazanacağımızı düşünüyorum. Adaylaşacağıma dair de umudum var.”diyerek iddiasını ortaya koydu.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halis Köroğlu, meclis üyeliği için kollarını sıvadıÖnceki Haber

Halis Köroğlu, meclis üyeliği için kolla...

Kadını, çocuklarının yanında tekme tokat dövdü!Sonraki Haber

Kadını, çocuklarının yanında tekme tokat...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!