esss

Devlet bankası, Esenyurt'ta 3 bin 600 gencin eğitim alacağı projeye kredi vermedi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet bankası, Esenyurt'ta 3 bin 600 gencin eğitim alacağı projeye kredi vermedi!
FOX TV’de yayınlanan "Ezgi Gözeger ile Çalar Saat"programının konuğu olan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçedeki okul sorununa nefes aldıracak 'Kampüs Lise' projesi için Vakıfbank’a yaptıkları kredi başvurusunun reddedildiğini söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, FOX TV’de yayınlanan Ezgi Gözeger ile Çalar Saat programına canlı yayın konuğu oldu. Programda hayata geçirdikleri eğitim projeleri ve sosyal projelerden bahseden Başkan Bozkurt, yapımına başladıkları Kampüs Lise projesi için bir devlet bankası olan Vakıfbank’a yaptıkları kredi talebinin reddedildiğini söyledi. Esenyurt’un en büyük sorunu olan okul yetersizliğini çözebilmek için hayata geçirdikleri Kampüs Lise projesinin kaynak engeline takıldığını belirten Başkan Bozkurt, “Bizim bu seneki kaynaklarımız yetmiyor. Dedik ki krediye başvuralım. Gittik meclise. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımız orada çoğunlukta. 350 milyon istedik maalesef 150 milyon onaylandı. Ama bu sefer de üzülerek söylüyorum, devlet bankası olan Vakıfbank, 14 Temmuz'da yaptığımız başvuruya cevap bile vermedi. Onlara okul yapmaya uğraşıyoruz. Devletin bankası muhatap bile almıyor. Her geçen gün gençlerin umudunu yitirtiyoruz. Siyasilerden, kamu görevlilerinden rica ediyorum, artık yeter! Bu insanlar hayata tutunmak istiyorlar, çalışmak istiyorlar, üretmek istiyorlar. Çocuklarımızın geleceği için dertleniyoruz” diye konuştu.

“Buna gözümüzü kapatamayız”

Diğer hizmetlerden kısarak gençlerin eğitimi için bütçenin yüzde 33’ünü bu projeye ayırdıklarını ifade eden Bozkurt, “Yol yapımında veya başka alanlarda kullanmamız gereken paraları maalesef buralara aktarmak zorundayız. Gençlerine sahip çıkmayan bir ülkenin hayatta var olamayacağı bilinciyle biz yerel yönetim olarak eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Bu eksiklikleri tamamlamamız için böyle bir kaynak da almıyoruz. Böyle bir görev tanımımız da yok ama bu bir zorunluluk, çünkü biz gençlerimize sahip çıkmazsak her gün bir hayat kayboluyor. Buna gözümüzü kapatamayız” diye konuştu.

“Kamusal alanlar satılmış”

Geçmiş dönemde yapılan yanlış uygulamalardan dolayı Esenyurt’ta büyük sıkıntılar yaşandığına değinen Bozkurt şöyle konuştu: “Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması gereken birçok çalışma yapılmamış. 165 bin öğrencinin okuması için de normal şartlarda 6 bin 600 civarında dersliğe ihtiyaç var ama maalesef bizim 3 bin 800 civarında dersliğimiz var, yani bir sınıfta olması gerekenden iki kat fazla insan var demek. Bu gençlerimize, çocuklarımıza ayrılan zaman normalin yarısı kadar demek. Öğretmen onun iki katı kadar performans sarf ediyor demek. Maalesef geçmiş yıllarda yapılan diğer yanlışlıkların üstüne bir de okul ve kamusal alanda kullanılması gereken alanlar satılmış. Dolayısıyla mahalle içinde okul yapacak alan kalmamış. Nasıl çözeriz bunu diye düşündük. Baktık ki kentin ulaşım akslarına yakın yerlerde büyük arsalar var. Buradaki 25 bin metrekarelik araziye bir okul yapabiliriz dedik. 25 yıllığına bir vakfa tahsis edilen ve atıl durumda bırakılan bu araziyi uzun uğraşlar sonucu alarak Kampüs Lise’nin yapımına başladık.”

“Gençlerimiz birbirini anlama fırsatı bulacak”

Kampüs Lise’nin özelliklerinden bahseden Bozkurt, “Bu projeyi yapmamızın birinci nedeni mahallelerdeki liseleri kampüs liseye taşıyıp oralardan boşalan yerleri de ortaokula, ilkokula çevirerek mahalledeki çocukların yürüyerek okula gitmelerini sağlamak. Avantajlardan bir tanesi gençlerimiz yüksek nitelikli altyapıya sahip okullarda okuyacak. Derslikleri, laboratuvarları, kütüphanesi, kapalı spor salonları, açık spor alanları, atölyeleri olacak. Ayrıca kampüs lisede 1 fen lisesi, 1 Anadolu lisesi, 1 imam hatip lisesi, 1 meslek lisesi ve 1 spor lisesi var. Dolayısıyla bir imam hatipli gencimiz ile fen liseli gencimiz birbirini anlama fırsatı bulacak. 3 bin 600 kişi burada eğitim alacak. Çok önemli bir proje” şeklinde konuştu.

“Bizi örnek aldılar”

Merkezî hükümetin Kampüs Lise projesini örnek alarak ilçede yeni bir okul projesine başladığını belirten Bozkurt şunları ekledi: “Bir yılda bitmeyecek ama bunu bitirmeye çalışıyoruz. İki buçuk sene bununla uğraştık ama sevindirici yanı şu, başka 60 bin metrekarelik bir boş arazi vardı, satılmaya çalışılıyordu. Merkezî hükümet bizi kopyalayarak oraya bir tane bir kampüs lise yaptırdı. Böyle de bir kazancımız oldu. Şimdi kim önce bitirecek diye yarış içindeyiz, güzel bir yarış oldu. Esenyurtlulara vadettiğimiz iki liseyi de kazandırmış olduk. Kentimizin değerini artırarak kentimizde değişimi, dönüşümü sağlayarak çalışıyoruz. Kim ne yaparsa yapsın, Esenyurtlulara, Esenyurt'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu şekilde Türkiye'ye en büyük hizmeti yaptığımızı da unutmadan yaşamaya çalışıyoruz.”

 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Esenyurt’ta “Yeniden İstanbul” programı düzenlendiÖnceki Haber

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Esenyurt...

Esenyurt'ta Polis’den okul önleri ve çevresinde sıkı denetimSonraki Haber

Esenyurt'ta Polis’den okul önleri ve çev...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!