esss

Dilek Altay Şimşir, İlk ve son Vatanım Esenyurt’tur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dilek Altay Şimşir, İlk ve son Vatanım Esenyurt’tur
Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatı yapan ve dikkat çeken isimlerden birisi de Mimar Dilek Altay Şimşir oldu. Yoğun katılımlı bir program ile müracaatını gerçekleşen Şimşir’e ilgide yoğun oldu.

Şimşir, müracaatı esnasında kısa bir açıklamada bulundu. ‘Bugün 5 ARALIK yani Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün biz kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği gündür. Bundan dolayıdır ki adaylık başvurumu özellikle de bugün yapmak istedim. Bu önemli gün tüm kadınlarımıza kutlu olsun’ diyerek konuşmasına başlayan Şimşir, Esenyurt’a 1986 yılından bu yana burada yaşadıklarını söyledi. ‘Esenyurt benim evim ilk vatanımda, son vatanımda burasıdır. Meclis üyesi olarak başladığım bu yolculukta edindiğim tecrübe ile siyasi hayatımın bundan sonraki adımında, Belediye Başkan Aday adayı olmanın doğru olduğuna ekibimle beraber karar verdik. Yaptığımız istişareler ve sahadaki çalışmalarımızdan çıkan sonuç; bize gösterdi ki Esenyurt’ta Belediye Başkanlığı için bir kadına, bir anneye ihtiyaç var. Bu dönem ne olursa olsun, Esenyurt’a bir kadın elinin değmesi kaçınılmazdır. Çünkü kadının elinin değdiği her yer gerçekten güzelleşir. Cumhuriyet Kültürü ve düsturu ile yetişmiş bir birey olarak ben ve ekibimin tek bir hedefi var. Esenyurt’u yaşanılır, mutlu bir ilçe olmasını sağlamaktır. Bunun için gecemizi, gündüzümüze katarak çalışmaya biz hazırız. Esenyurt’un da buna ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz’ ifadelerini kullandı.

DİLEK ALTAY ŞİMŞİR KİMDİR?

İş insanı bir babanın ve ev hanımı bir annenin 3 çocuğundan en büyüğü olarak 1975 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Lise eğitiminin ardından Vizyon Üniversitesi Mimar Mühühendislik Fakültesinden mezun oldu.1986 yılından beri Esenyurt’ ta yaşıyor.Evli ve 2 çocuk annesidir. Aslen Giresun /Tirebolu’ludur.1999 yılında yapı sektörüne adım atarak eşi Kemal Şimşir’le birlikte Sesa Mimarlık firmasını kurdular. Lise yıllarından sonra Esenyurt 1999 yerel seçimlerinde siyasete kayınpederiSacit Şimşir ile birlikte adım atmış oldu. BMÜ Yerel Yönetim Eğitimi alarak sertifika aldı.

5yıl Lösev’de gönüllü çalışarak Lösemili çocuklara umut olmaya çalıştı.

Kadına Şiddet, Fırsat Eşitliği, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile ilgili birçok seminere katıldı.

Üyesi Olduğu Sivil Toplum Kuruluşları;

TİRDEF ( Tirebolu Der.Fed.)

Bahçeşehir Girişimci Kadınlar Derneği

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu

Esenyurt Ardahanlılar Kültür Evi

Lösemili Çocuklar Vakfı

Sosyal Demokrat Vakfı (SODEV)

2019 seçimlerinde CHP meclis üyesi seçildi. SODEV ve CHP PartiOkulundan Yerel Yönetimle ilgili sertifikalar aldı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tanış AK Parti Meclis Üyesi A. Adayı olduÖnceki Haber

Tanış AK Parti Meclis Üyesi A. Adayı old...

Esenyurt'ta kızı kaçan anne sinir krizi geçirdi!Sonraki Haber

Esenyurt'ta kızı kaçan anne sinir krizi...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!