Esenyurt’ta 8 Parti Ortak Tepki Gösterdi: “Bu Yanlıştan Dönün!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta 8 Parti Ortak Tepki Gösterdi: “Bu Yanlıştan Dönün!”
Esenyurt’ta farklı siyasi görüşlere sahip 8 siyasi partinin ilçe başkanı, Sultaniye ve Yenikent Mahalle Muhtarlıkları’nın hizmet verdiği alan önünde ortak basın açıklaması yaptı. İlçe başkanları, Esenyurt Belediyesi’nin kamulaştırma davasını kazanmasına rağmen işlemi tamamlamamasına tepki göstererek Belediye Başkanvekili Can Aksoy’a çağrıda bulundu.

Mülkiyeti Esenkent Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’na ait arsada bulunan ve kaçak yapı statüsünde hizmet veren Sultaniye ve Yenikent Mahalle Muhtarlıkları önünde bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, söz konusu alanın mahalleye kazandırılması gerektiğini vurguladı. 

8 Parti Tek Ses Oldu 

Muhtarlarla yapılan görüşmenin ardından ortak açıklama yapan; 

Kemal Aygün  

Duygu Eroğlu  

Selçuk Güneş  

Ömer Karahan  

Bülent Ural  

Ercan Karakurt  

Ekrem Yıldız  

Fatih Kandemir  

belediyenin tutumuna tepki gösterdi. 

“Kamulaştırma Yapılmıyor” 

Açıklamada ilk sözü alan Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Aygün, belediyenin uygulamasını eleştirerek şu ifadeleri kullandı: 

“Esenyurt’ta kamu binası yapacak yer yok diyerek parklara kamu binası yapıyorsunuz, öte yandan burada çok cüzi bir miktarla kamulaştırılması gereken yeri kamulaştırmıyorsunuz. Sayın Can Aksoy, siz ne yapmak istiyorsunuz? Lütfen bu yanlıştan dönün.” 

Mahkeme Karar Verdi, Belediye Bedeli Yatırmadı 

Edinilen bilgilere göre, Esenyurt Belediyesi, 29 Mart 2024 tarihinde söz konusu arsa için “muhtarlık binası ve sağlık ocağı yapılması” amacıyla Büyükçekmece 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kamulaştırma davası açtı. 

Mahkeme, arsanın 8 milyon 171 bin 160 TL bedelle kamulaştırılmasına karar verdi. Ancak belediyenin, mahkeme kararına rağmen belirlenen bedeli yatırmadığı ve verilen kesin sürelere rağmen kamulaştırma işleminden vazgeçtiğini mahkemeye bildirdiği öne sürüldü. 

Muhtarlıklara Tahliye İhbarnamesi Gönderildi 

Sultaniye ve Yenikent Mahalle Muhtarlıkları’nın uzun süredir vakfa ait arsada bulunan kaçak yapıda iki mahalleye birden hizmet verdiği belirtilirken, belediyenin kamulaştırmadan vazgeçmesinin ardından vakıf tarafından muhtarlıklara tahliye ihbarnamesi gönderildiği öğrenildi. 

Mahalle sakinleri ise bölgeye hizmet veren muhtarlıkların faaliyetlerinin devam etmesini isterken, taraflar arasında nasıl bir çözüm bulunacağı merak konusu oldu. 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürsel Tekin ve Kayyum Yönetimi Göreve Devam EdecekÖnceki Haber

Gürsel Tekin ve Kayyum Yönetimi Göreve D...

Televizyon Dünyasında Final ve Sezon Finali Takvimi NetleştiSonraki Haber

Televizyon Dünyasında Final ve Sezon Fin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!