Kars Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Yeni Merkezi Ümraniye’de Açıldı

Yakın zamanda kurulan ve faaliyetlerini yürütmeye başlayan Kars Eğitim ve Kültür Vakfı, Ümraniye'de yeni Vakıf binasının kapılarını hemşerilerine açtı.
Kars Eğitim ve Kültür Vakfı yeni merkezinde yeni projeler ile çalışmalarına start verdi.
Vakfın başkan yardımcısı olan ve bölge siyasetinin yakından tanıdığı isim Av. Ender Aslan açılışa gelen misafirleri ile yakinen ilgilendi.

SALDUZ, ‘’SON DERECE ONUR VE GURUR DUYMAKTAYIZ’’
Çok sayıda seçkin konukların katıldığı programda, Vakıf Başkanı Kamil Salduz, misafirlerine teşekkür etti. Başkan Salduz, " Vakfımızın kurulduğu günden bu yana bizleri yalnız bırakmayan çok kıymetli dostlarımızı, iş insanlarımızı, kardeş ülkemiz Azerbaycan bakan yardımcımız ve büyükelçimizi bugün yeni merkezimizin açılışında ağırlamaktan son derece onur ve gurur duymaktayız. Bundan sonra da çalışmalarımızı bu merkezden siz kıymetli dost ve hemşerilerimizin desteği ile inşallah devam ettireceğiz. Tüm konuklarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi.

MEMMEDOV, ‘’İLK ATILIMLARI BAKÜ ZİYERETLERİ OLDU’’
Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov programda söz alarak şöyle konuştu; ‘’Bu oluşumda kıymetli dostlarımız gayretle çalışarak, Kars Vakfı’nı kurdular. Ve iyi niyetlerle bu vakfı kurduklarını düşünüyorum. İlk atılımları da Bakü ziyaretleri oldu. Bizlerde bu vesileyle tanış olduk, dost olduk. Eminim ki bu Vakıf nezdinde iki kardeş devletin ve milletlerinin ilişkileri, diyalogları ile daha fazla yakınlaşması sağlanacaktır. Ekonomik ve sosyolojik ilişkilerimizin çok fazla gelişmesine sebep olacaktır. Adında da olduğu gibi eğitim ve kültür sahasında ağırlık verecek bir yapıyla etkin olacaktır’’ ifadelerinde bulundu.
HACIYEV, ‘’ÇOK ANLAMLI VE ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’’
Büyükelçi ardından söz alan Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, ‘’Aziz kardeşlerim böyle güzel bir günde bir arada olmamız, son derece mutluluk vericidir. Yenidünya düzeninin oluştuğu bir zamanda, Karslıların bir araya gelerek, böyle bir vakfın kurulması son derece yerinde olmuştur. Bu itibarla başta Kamil Bey ve tüm yönetimini tebrik ediyorum. Bugün dünya siyasetinde, Türkiye’miz ve Azerbaycan’ımızın güçlendiği bir dönemde çok önemli bir yer almış bulunmaktayız. Bu süreçte böyle bir sivil toplum örgütünün kurulması ve öz devletlerinin yanında olması, kültürleri, medeniyetleri ve geçmişi ile ön plana çıkmasının çok anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Türk ve Azerbaycan halklarımıza hayırlar getirmesini diliyorum’’ dedi.
Kürsü konuşmaları sonrasında açılış kurdele kesme merasimi sonrasında Kars Vakfı yeni merkez binasına geçilerek, misafirlere ikramlar yapıldı.

ÜST DÜZEY KATILIM DİKKAT ÇEKTİ!
Programa Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifçi, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Tarkan Ellergezen, MESAM Genel Başkanı Recep Ergül, Kars Kültür Evi Başkanı Ferhat Ulucutsoy, Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu Milli Sporcu Yaser Şahintekin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Ural Aküzüm, Gazeteci ve Öğretim Görevlisi Kubilay Çelik katılırken,
İş dünyasının önemli isimleri; Bayramoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Tanrıverdi, Adım Plastik ve Metal Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulubeyi, Bulut Petrol ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Bulut, Tevfik Yamantürk, Zeki Yılmaz, Şenol Demirağ, Süreyya Cinik, Vedat Urak, Murat Göl, Cemal Avcı’da katıldı.
Kaynak:Esenyurt Haberleri
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
































Yorum Yazın